205 GTI na torze Nürburgring

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
Awatar użytkownika
grzechuuu205
Maniak
Posiadany PUG: 1.9 GTI XU9JAZ
Numer Gadu-gadu: 2800082

205 GTI na torze Nürburgring

Post autor: grzechuuu205 »

witam, w najbliższych dniach (tygodniach) wybieram się na tor formuły 1 Nuerburgring. Mam zamiar moim Gti przelecieć sie po standardowym torze i wjechac do "zielonego piekła".

mam pytanko, czy ktoś może już to kiedyś robił? , jakies wskazówki heheh ?:>

pozdrawiam!
Największa radość z jazdy GTI - gdy stal pare miesiecy w garazu :) :)
Obrazek
2mouse
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0

Re: 205 GTi an torze Nürburgring

Post autor: 2mouse »

ZRÓB ONBOARD'A :!: :W
Awatar użytkownika
grzechuuu205
Maniak

no zrobiłbym ale kurde nie mam aparatu... musiałbym skąś jakiegos wytrzasnąć :) - tylko nie spodziewajcie się rekordowych czasów hehe, spróbuje dać maks , ale auta zniszczyc nie chce :) hehe
Obrazek
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

Mieliśmy okazję zajechać na Nurburgring pod koniec 205 GTI Euro Trip'a. Miasteczko jest przepiękne i już ze 20 km przed torem widać pod domami zaparkowane Porsche RS'y, BMW M3 i cała masa przygotowanych do rajdów aut. Okolica toru to już poprostu bajka, wszędzie słychać ryk silników i dookoła aż roi się od sportowych aut, zarówno tych starszych jak i nowszych jak koenigsegg czy zonda, w życiu nie widziałem tylu super samochodów. Dla samej atmosfery warto tam się wybrać. Dookoła też zawsze są jakieś zloty i spotkania fanów motoryzacji, można bardzo dużo ludzi poznać.

Czekaliśmy prawie cały dzień bo tor był wynajęty i gdzieś o 17 / 18 mogliśmy wpaść na tor. Przeleciałem 3 okrążenia, trochę bałem się o samochód bo miałem już przejechane dobre kilka tysięcy kilometrów od początku Euro Trip'a i chciałem bezpiecznie dojechać do domu dlatego nie cisnąłem jak głupi. Z każdym okrążeniem oczywiście było lepiej, ale ciężko poznać tak długi tor. Z tego co rzuciło mi się w oczy to dosyć sporo zakrętów zaczynających się zaraz za górką, przez co ciężko było wyczuć prędkość. Okrążenie kosztuje ok 20 euro z tego co pamiętam, ceny mogą być inne jak są jakieś specjalne otwarte dni itd...

Tutaj mała zajawka z 205 GTI / with T16 pod maską, obejrzyjcie do końca, pięknie jedzie -
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Awatar użytkownika
grzechuuu205
Maniak

heheh, ze atmosfera jest fajna i co tam jezdzi to wiem bo juz tam bylem ze 3 razy na LeMans Series itp. - i te noce spedzone pod namiotem przy torze! bajka!

ale wtedy nie mialem gti jeszcze, wiec lookiem sie nie pchalem na tor :)

to ile Para tak srednio sie trzymales? (chodzi o predkosc:)
hej!
Obrazek
Awatar użytkownika
MiceK
Maniak
Posiadany PUG: MG ZR 1.4 16v
Numer Gadu-gadu: 1295187
Kontakt:

Post autor: MiceK »

Kurczę, sam bym się chętnie tam kiedyś wybrał :) To dobra metoda na sprawdzenie swoich umiejętności. Fajnie chodzi to T16, bov cały czas syczy, Porszaki mijane lewą stroną...ah, bajka :D
parking lotnisko modlin http://lotnisko-modlin.org/
taxi lotnisko modlin http://taxitransfer24h.pl/
Munne
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 10090927

Post autor: Munne »

Zeby tak sobie pojechac i pocisnac auto na 100% to juz trzeba miec pewnosc ze ma sie w miare sprawny sprzet. Wyjechanie za granice 205 z silnikiem T16 to juz trzeba miec jaja:) Na bank taka glupote zrobimy z Lordem 8)7
Kazda morda pasuje do Forda!
Awatar użytkownika
Michal gti
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 rallye, 205 GTi, 205 CTi, 205 RG Cabrio, 205 MultiVan, 306 GTi6, 505 GTi, 304 cabrio, 304 coupe
Kontakt:

Post autor: Michal gti »

Byłem, jeździłem ale cywilem 207 :)
205 to tylko na lawecie tam przetransportuję, bo może nie wytrzymać kilku tak długich okrążęń 8)7
Tor ciężko zapamiętać, wzniesienia za nimi zakręty, inni wariaci obok, pod lusterkiem ;)
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

Para pisze:........ Okrążenie kosztuje ok 20 euro z tego co pamiętam, ceny mogą być inne jak są jakieś specjalne otwarte dni itd...

14 EURO cena z 2006 roku

Para pisze:......Z tego co rzuciło mi się w oczy to dosyć sporo zakrętów zaczynających się zaraz za górką, przez co ciężko było wyczuć prędkość. .....
ponad 140 zakrętów :) oglądałem ostatnio na BBC HD jakiegoś Top Gear'a gdzie Jeremy Clarkson upalał jakieś tam auto ileś tam razy, a jakaś miejscowa zrobiło pół minuty lepszy czas wsiadając pierwszy raz do tego modelu auta (jakiś test nowego diesla - nie pamiętam nawet co to było)
Ostatnio zmieniony 23 mar śr, 2011 7:23 pm przez Marin205, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Awatar użytkownika
Michal gti
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 rallye, 205 GTi, 205 CTi, 205 RG Cabrio, 205 MultiVan, 306 GTi6, 505 GTi, 304 cabrio, 304 coupe
Kontakt:

Post autor: Michal gti »

w 2008 chyba 19E.
Awatar użytkownika
grzechuuu205
Maniak

Munne pisze:Zeby tak sobie pojechac i pocisnac auto na 100% to juz trzeba miec pewnosc ze ma sie w miare sprawny sprzet.
no ja jade moim Pugiem trase Wrocław - Essen co miesiac około - wiec jestem "w miare" :P pewnien ze jest sprawne :)

34 Euro kosztuje na weekendy 35minutowy wypad na trase "normalną" czyli tam gdzie sie odbywają wyscigi F1 - tam przynajmniej jest piach po bokach trasy , a nie mury jak na Nordschleife :D hehe

juz sie doczekać nie moge :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

Para pisze: Tutaj mała zajawka z 205 GTI / with T16 pod maską, obejrzyjcie do końca, pięknie jedzie -
Filmik super - gość ma wprawę, wymijać 911 to jest coś :)

na końcówce też pięknie śmignął Toyotę Suprę - taka paskudną zieloną ze spojlerem w stylu szybkich i wściekłych
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Awatar użytkownika
kubas
Maniak
Posiadany PUG: rallye

Post autor: kubas »

powiem tak:

kup komplet nowych klocków, komplet nowych opon najlepiej r888, i postaraj się nie jebną w żadną barierę bo nie wypłacisz się do końca życia :)
Awatar użytkownika
kubas
Maniak
Posiadany PUG: rallye

Post autor: kubas »

Marin205 pisze:
Para pisze:........ Okrążenie kosztuje ok 20 euro z tego co pamiętam, ceny mogą być inne jak są jakieś specjalne otwarte dni itd...

14 EURO cena z 2006 roku

Para pisze:......Z tego co rzuciło mi się w oczy to dosyć sporo zakrętów zaczynających się zaraz za górką, przez co ciężko było wyczuć prędkość. .....
ponad 140 zakrętów :) oglądałem ostatnio na BBC HD jakiegoś Top Gear'a gdzie Jeremy Clarkson upalał jakieś tam auto ileś tam razy, a jakaś miejscowa zrobiło pół minuty lepszy czas wsiadając pierwszy raz do tego modelu auta (jakiś test nowego diesla - nie pamiętam nawet co to było)
bardzooooooo stary odcinek, jaguar, sabbine tam praktycznie mieszka i w jednym z kolejnych odcinków o parę sekund tylko zrobiła gorszy czas od jerremiego jadąc dostawczakiem nie pamietam teraz czy to transit czy ducato :)

Niestety ring dzisiaj jest w bardzo złej sytuacji finansowej więc trzeba korzystać póki się da bo zaraz mogą go zamknąć...
Awatar użytkownika
Slavko
Junior
Posiadany PUG: 205 XRD 91`
Numer Gadu-gadu: 6259259
Kontakt:

Post autor: Slavko »

Nürburgring... Szczerze powiem: chcesz znac ten tor ogarnij sobie gran turismo 4/5. Najlepszy sposób. Ktoś moze się zaśmiać, ale ten tor jest niemalże idealnie odzwierciedlony w grze. Dla potwierdzenia załączam wideo: http://www.youtube.com/watch?v=newX-mvGlm8 - Nürburgring Nordschleife.
Jeśli ktos nadal nie wierzy niech poszuka sobie jak sie ma ten tor w grze do rzeczywistości. :W
ODPOWIEDZ