205 GTI na torze Nürburgring
- grzechuuu205
- Maniak
- Posiadany PUG: 1.9 GTI XU9JAZ
- Numer Gadu-gadu: 2800082
205 GTI na torze Nürburgring
witam, w najbliższych dniach (tygodniach) wybieram się na tor formuły 1 Nuerburgring. Mam zamiar moim Gti przelecieć sie po standardowym torze i wjechac do "zielonego piekła".
mam pytanko, czy ktoś może już to kiedyś robił? , jakies wskazówki heheh ?:>
pozdrawiam!
mam pytanko, czy ktoś może już to kiedyś robił? , jakies wskazówki heheh ?:>
pozdrawiam!
Re: 205 GTi an torze Nürburgring
ZRÓB ONBOARD'A
- grzechuuu205
- Maniak
no zrobiłbym ale kurde nie mam aparatu... musiałbym skąś jakiegos wytrzasnąć - tylko nie spodziewajcie się rekordowych czasów hehe, spróbuje dać maks , ale auta zniszczyc nie chce hehe
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Mieliśmy okazję zajechać na Nurburgring pod koniec 205 GTI Euro Trip'a. Miasteczko jest przepiękne i już ze 20 km przed torem widać pod domami zaparkowane Porsche RS'y, BMW M3 i cała masa przygotowanych do rajdów aut. Okolica toru to już poprostu bajka, wszędzie słychać ryk silników i dookoła aż roi się od sportowych aut, zarówno tych starszych jak i nowszych jak koenigsegg czy zonda, w życiu nie widziałem tylu super samochodów. Dla samej atmosfery warto tam się wybrać. Dookoła też zawsze są jakieś zloty i spotkania fanów motoryzacji, można bardzo dużo ludzi poznać.
Czekaliśmy prawie cały dzień bo tor był wynajęty i gdzieś o 17 / 18 mogliśmy wpaść na tor. Przeleciałem 3 okrążenia, trochę bałem się o samochód bo miałem już przejechane dobre kilka tysięcy kilometrów od początku Euro Trip'a i chciałem bezpiecznie dojechać do domu dlatego nie cisnąłem jak głupi. Z każdym okrążeniem oczywiście było lepiej, ale ciężko poznać tak długi tor. Z tego co rzuciło mi się w oczy to dosyć sporo zakrętów zaczynających się zaraz za górką, przez co ciężko było wyczuć prędkość. Okrążenie kosztuje ok 20 euro z tego co pamiętam, ceny mogą być inne jak są jakieś specjalne otwarte dni itd...
Tutaj mała zajawka z 205 GTI / with T16 pod maską, obejrzyjcie do końca, pięknie jedzie -
Czekaliśmy prawie cały dzień bo tor był wynajęty i gdzieś o 17 / 18 mogliśmy wpaść na tor. Przeleciałem 3 okrążenia, trochę bałem się o samochód bo miałem już przejechane dobre kilka tysięcy kilometrów od początku Euro Trip'a i chciałem bezpiecznie dojechać do domu dlatego nie cisnąłem jak głupi. Z każdym okrążeniem oczywiście było lepiej, ale ciężko poznać tak długi tor. Z tego co rzuciło mi się w oczy to dosyć sporo zakrętów zaczynających się zaraz za górką, przez co ciężko było wyczuć prędkość. Okrążenie kosztuje ok 20 euro z tego co pamiętam, ceny mogą być inne jak są jakieś specjalne otwarte dni itd...
Tutaj mała zajawka z 205 GTI / with T16 pod maską, obejrzyjcie do końca, pięknie jedzie -
- grzechuuu205
- Maniak
heheh, ze atmosfera jest fajna i co tam jezdzi to wiem bo juz tam bylem ze 3 razy na LeMans Series itp. - i te noce spedzone pod namiotem przy torze! bajka!
ale wtedy nie mialem gti jeszcze, wiec lookiem sie nie pchalem na tor
to ile Para tak srednio sie trzymales? (chodzi o predkosc:)
hej!
ale wtedy nie mialem gti jeszcze, wiec lookiem sie nie pchalem na tor
to ile Para tak srednio sie trzymales? (chodzi o predkosc:)
hej!
- MiceK
- Maniak
- Posiadany PUG: MG ZR 1.4 16v
- Numer Gadu-gadu: 1295187
- Kontakt:
Kurczę, sam bym się chętnie tam kiedyś wybrał To dobra metoda na sprawdzenie swoich umiejętności. Fajnie chodzi to T16, bov cały czas syczy, Porszaki mijane lewą stroną...ah, bajka
-
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 10090927
Zeby tak sobie pojechac i pocisnac auto na 100% to juz trzeba miec pewnosc ze ma sie w miare sprawny sprzet. Wyjechanie za granice 205 z silnikiem T16 to juz trzeba miec jaja:) Na bank taka glupote zrobimy z Lordem
Kazda morda pasuje do Forda!
- Michal gti
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 rallye, 205 GTi, 205 CTi, 205 RG Cabrio, 205 MultiVan, 306 GTi6, 505 GTi, 304 cabrio, 304 coupe
- Kontakt:
Byłem, jeździłem ale cywilem 207
205 to tylko na lawecie tam przetransportuję, bo może nie wytrzymać kilku tak długich okrążęń
Tor ciężko zapamiętać, wzniesienia za nimi zakręty, inni wariaci obok, pod lusterkiem
205 to tylko na lawecie tam przetransportuję, bo może nie wytrzymać kilku tak długich okrążęń
Tor ciężko zapamiętać, wzniesienia za nimi zakręty, inni wariaci obok, pod lusterkiem
- Marin205
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
- Numer Gadu-gadu: 4777015
- Kontakt:
ponad 140 zakrętów oglądałem ostatnio na BBC HD jakiegoś Top Gear'a gdzie Jeremy Clarkson upalał jakieś tam auto ileś tam razy, a jakaś miejscowa zrobiło pół minuty lepszy czas wsiadając pierwszy raz do tego modelu auta (jakiś test nowego diesla - nie pamiętam nawet co to było)Para pisze:........ Okrążenie kosztuje ok 20 euro z tego co pamiętam, ceny mogą być inne jak są jakieś specjalne otwarte dni itd...
14 EURO cena z 2006 roku
Para pisze:......Z tego co rzuciło mi się w oczy to dosyć sporo zakrętów zaczynających się zaraz za górką, przez co ciężko było wyczuć prędkość. .....
Ostatnio zmieniony 23 mar śr, 2011 7:23 pm przez Marin205, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
- Michal gti
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 rallye, 205 GTi, 205 CTi, 205 RG Cabrio, 205 MultiVan, 306 GTi6, 505 GTi, 304 cabrio, 304 coupe
- Kontakt:
- grzechuuu205
- Maniak
no ja jade moim Pugiem trase Wrocław - Essen co miesiac około - wiec jestem "w miare" pewnien ze jest sprawneMunne pisze:Zeby tak sobie pojechac i pocisnac auto na 100% to juz trzeba miec pewnosc ze ma sie w miare sprawny sprzet.
34 Euro kosztuje na weekendy 35minutowy wypad na trase "normalną" czyli tam gdzie sie odbywają wyscigi F1 - tam przynajmniej jest piach po bokach trasy , a nie mury jak na Nordschleife hehe
juz sie doczekać nie moge
- Marin205
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
- Numer Gadu-gadu: 4777015
- Kontakt:
Filmik super - gość ma wprawę, wymijać 911 to jest cośPara pisze: Tutaj mała zajawka z 205 GTI / with T16 pod maską, obejrzyjcie do końca, pięknie jedzie -
na końcówce też pięknie śmignął Toyotę Suprę - taka paskudną zieloną ze spojlerem w stylu szybkich i wściekłych
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.
- kubas
- Maniak
- Posiadany PUG: rallye
- Numer Gadu-gadu: 0
powiem tak:
kup komplet nowych klocków, komplet nowych opon najlepiej r888, i postaraj się nie jebną w żadną barierę bo nie wypłacisz się do końca życia
kup komplet nowych klocków, komplet nowych opon najlepiej r888, i postaraj się nie jebną w żadną barierę bo nie wypłacisz się do końca życia
- kubas
- Maniak
- Posiadany PUG: rallye
- Numer Gadu-gadu: 0
bardzooooooo stary odcinek, jaguar, sabbine tam praktycznie mieszka i w jednym z kolejnych odcinków o parę sekund tylko zrobiła gorszy czas od jerremiego jadąc dostawczakiem nie pamietam teraz czy to transit czy ducatoMarin205 pisze:ponad 140 zakrętów oglądałem ostatnio na BBC HD jakiegoś Top Gear'a gdzie Jeremy Clarkson upalał jakieś tam auto ileś tam razy, a jakaś miejscowa zrobiło pół minuty lepszy czas wsiadając pierwszy raz do tego modelu auta (jakiś test nowego diesla - nie pamiętam nawet co to było)Para pisze:........ Okrążenie kosztuje ok 20 euro z tego co pamiętam, ceny mogą być inne jak są jakieś specjalne otwarte dni itd...
14 EURO cena z 2006 roku
Para pisze:......Z tego co rzuciło mi się w oczy to dosyć sporo zakrętów zaczynających się zaraz za górką, przez co ciężko było wyczuć prędkość. .....
Niestety ring dzisiaj jest w bardzo złej sytuacji finansowej więc trzeba korzystać póki się da bo zaraz mogą go zamknąć...
- Slavko
- Junior
- Posiadany PUG: 205 XRD 91`
- Numer Gadu-gadu: 6259259
- Kontakt:
Nürburgring... Szczerze powiem: chcesz znac ten tor ogarnij sobie gran turismo 4/5. Najlepszy sposób. Ktoś moze się zaśmiać, ale ten tor jest niemalże idealnie odzwierciedlony w grze. Dla potwierdzenia załączam wideo: http://www.youtube.com/watch?v=newX-mvGlm8 - Nürburgring Nordschleife.
Jeśli ktos nadal nie wierzy niech poszuka sobie jak sie ma ten tor w grze do rzeczywistości.
Jeśli ktos nadal nie wierzy niech poszuka sobie jak sie ma ten tor w grze do rzeczywistości.