Komar 2320
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: look
- Numer Gadu-gadu: 0
Komar 2320
Witam.
Jakiś czas temu uratowałem przed pocięciem i złomowaniem dziadka polskiej motoryzacji jakim jest Komar 2320 rocznik 1969 . Stał w drewnianej szopie ponad 20 lat, zdjęcia przedstawiają go po wyciągnięciu i przewiezieniu do garażu, został tylko otarty z pajęczyn.....
Stan zachowania lakieru idealny, silnik gorzej, wymaga generalnego remontu, no ale pewnie dla tego został porzucony..... No i najważniejsze: zgodność nr. silnika i ramy z tabliczką z znamionową i komplet oryginalnych kluczy . do kompletu dostałem książkę WKŁ "Jeżdżę motorowerem Komar" i okulary. Orzeszek już pędzi do mnie i teraz poszukuje niebieskiego waciaka....
Silnik będzie robiony podczas mojego urlopu i mam nadzieje ,że pod koniec wakacji będzie postrachem szos
Jakiś czas temu uratowałem przed pocięciem i złomowaniem dziadka polskiej motoryzacji jakim jest Komar 2320 rocznik 1969 . Stał w drewnianej szopie ponad 20 lat, zdjęcia przedstawiają go po wyciągnięciu i przewiezieniu do garażu, został tylko otarty z pajęczyn.....
Stan zachowania lakieru idealny, silnik gorzej, wymaga generalnego remontu, no ale pewnie dla tego został porzucony..... No i najważniejsze: zgodność nr. silnika i ramy z tabliczką z znamionową i komplet oryginalnych kluczy . do kompletu dostałem książkę WKŁ "Jeżdżę motorowerem Komar" i okulary. Orzeszek już pędzi do mnie i teraz poszukuje niebieskiego waciaka....
Silnik będzie robiony podczas mojego urlopu i mam nadzieje ,że pod koniec wakacji będzie postrachem szos
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Re: Komar 2320
Piękny jest, serio, szacunek za uratowanie takiego egzemplarza
Gdzieś na Allegro kiedyś widziałem NOWE oryginalne ZZR siedzenie do niego - mega rarytasik - poszukaj, może jeszcze jest
Kiedyś identycznym ( nawet kolory się zgadzają ) jeździł mój tata.
A jako ciekawostkę powiem Ci, że Twój egzemplarz jest bardzo unikatowy za sprawą - obudowy przedniej lampy - bardzo mało wychodziło takich wersji .
A masz w nim prędkościomierz ? Jeśli nie to .. tym bardziej zazdroszczę takiego zakupu
Gdzieś na Allegro kiedyś widziałem NOWE oryginalne ZZR siedzenie do niego - mega rarytasik - poszukaj, może jeszcze jest
Kiedyś identycznym ( nawet kolory się zgadzają ) jeździł mój tata.
A jako ciekawostkę powiem Ci, że Twój egzemplarz jest bardzo unikatowy za sprawą - obudowy przedniej lampy - bardzo mało wychodziło takich wersji .
A masz w nim prędkościomierz ? Jeśli nie to .. tym bardziej zazdroszczę takiego zakupu
CTI , TSA ... i ja
http://www.Orfister.peugeot205.pl
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: look
Dziękuje bardzo , myślałem ,że już czasy wyciągania z szop się skończyły.....
Co do lampy to jest licznik , została w niej nawet instalacja elektryczna sygnału dźwiękowego, ale brak samego sygnału , ciekawostka to sygnał brał prąd z baterii R-20 umieszczonej właśnie w lampie.
Co do lampy to jest licznik , została w niej nawet instalacja elektryczna sygnału dźwiękowego, ale brak samego sygnału , ciekawostka to sygnał brał prąd z baterii R-20 umieszczonej właśnie w lampie.
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Ahh to były maszyny Tyle ich kiedyś jeździło, a dzisiaj tak ciężko je znaleść. Pilnuj komarka jak jajka
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Głupio się pytam o prędkościomierz - nawet linkę do ślimaka widać
CTI , TSA ... i ja
- TomekŻulu
- Junior
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Kontakt:
WITAM
Narazie moje RGC już tylko czeka na wiosnę. A mam do roboty podobne cacko do twojego , lekko zaniedbane ale na chodzie, potrzebuje kilku gratów przykład koła chyba 19" masz coś?
Pozdro
Narazie moje RGC już tylko czeka na wiosnę. A mam do roboty podobne cacko do twojego , lekko zaniedbane ale na chodzie, potrzebuje kilku gratów przykład koła chyba 19" masz coś?
Pozdro
- damian0550
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 GTI (XU9JA)
- Numer Gadu-gadu: 7608356
Kozacki egzemplarz , mój tato jak był jeszcze niepełnoletni też takim jeździł , pokazałem mu zdjęcia - wielki szacun dla ciebie
Jeśli czasami spotkamy się z nim na ulicy, to podziwiajmy go i bezwzględnie nie próbujmy się ścigać, a wpatrując się w tylne światła znikającego Peugeota 205 GTI, pomyślmy, że to wspaniały kawałek historii motoryzacji.
- Florek2b
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 GR 1,9 (jak ktoś jeszcze ma 1,9 w 5 drzwiach niech da znać :D)
- Numer Gadu-gadu: 1958447
- Kontakt:
Jezu kocham takie sprzęty z chęcią sam bym takiego nabył
ZAZDROSZCZĘ JAK CHOLERA
ZAZDROSZCZĘ JAK CHOLERA
- dexen
- Junior
- Posiadany PUG: XS '91r; Xsara VTS '00r
- Numer Gadu-gadu: 3222175
Piękny, gratulować znaleziska i oby szybko udało ci się go uruchomić!
return -ENOCOMPREHEND; || my other ride is a Kerbal Space Program rocket ^^