Da sie jezdzic bez olwju w siliniku?
Da sie jezdzic bez olwju w siliniku?
Czy to mozliwe zebym jezdzil bez oleju czy juz kompletnie glupieje?????
2 miechy temu nalalem oleju w silniku prawie do maksimum.
Zadnych przecieków nie stwierdzilem Zadnych plam pod samchodem nie mialem
Dzisaj sprawdzam silnik i nic na bagnecie nie moge zobaczyc:(
Czy mozliwe zebym jezdzil bez oleju? s
silnik zachowuje sie dosyc dobrze.
Lampa od oleju sie nie swiecila (no chyba ze na wylaczonym silniku) temp silnika w normie:(
Zaraz ida z latarka sprawdzac bo nie moge uwerzyc Jesli taK TO JESTEM MORDERCA SILNIKA !!
2 miechy temu nalalem oleju w silniku prawie do maksimum.
Zadnych przecieków nie stwierdzilem Zadnych plam pod samchodem nie mialem
Dzisaj sprawdzam silnik i nic na bagnecie nie moge zobaczyc:(
Czy mozliwe zebym jezdzil bez oleju? s
silnik zachowuje sie dosyc dobrze.
Lampa od oleju sie nie swiecila (no chyba ze na wylaczonym silniku) temp silnika w normie:(
Zaraz ida z latarka sprawdzac bo nie moge uwerzyc Jesli taK TO JESTEM MORDERCA SILNIKA !!
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
no dziwne zeby nie bylo oleju ......... moze Ci go spala ..... ??? kanal olejowy w uszczelce pod glowica. Bez oleju to chyba bys dlugo nie pojezdzil
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
musze sie teraz dowiedziec co sie stalo z tym olejem ???????????????
Mam nadzieje ze nie bedzie do poprawy
malo jezdzilem w sumie tym samochodem zrobilem 2 tys km. ale pierwsze 500 km na 100 mialem olej pozniej nie sprawdzalem ciekawe jak szybko uciekal chodzi ladnie
Imusze jutro wyruszyc w trase i musze olej kupic
ile wchodzi tam oleju ?
Mam nadzieje ze nie bedzie do poprawy
malo jezdzilem w sumie tym samochodem zrobilem 2 tys km. ale pierwsze 500 km na 100 mialem olej pozniej nie sprawdzalem ciekawe jak szybko uciekal chodzi ladnie
Imusze jutro wyruszyc w trase i musze olej kupic
ile wchodzi tam oleju ?
- Rychu
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Coś koło 3.5 litra!
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
to starszny kibel, bo to prawie nie realne aby nie swieciła sie lampka stopu bez oleju(chyba że przepalona ), ja tam zawsze po tym wiem ze jest mało i czy coś tam brakuje, generalnie to na mocnym i szybkim zakręcie już powinno ci się zaświecić
ps a że tak zapytam patrzyłeś na zimnym silniku (bez urazy jakby co)
ps a że tak zapytam patrzyłeś na zimnym silniku (bez urazy jakby co)
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
najprosciej to odkrec korek w misce olejowej i podstaw jakas czysta miske i zobacz ile zleci, wtedy bedziesz bynajmniej wiedzial czy cos jest i ile. powinno byc 3,5 litra oleju. i potem sobie go wlejesz jesli jest i przede wszystkim czysty
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
- camel
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
mam pewna teorie
Kumpel tak mial, silnik o nieznanym przebiegu, poprzedni wlasciciel, zrobil taka fajna odme, ze caly olej wywalalo na glebe . Tam tez byly ubytki rzedu 1l na 1000 km.
Ale pomysl ze spuszczeniem oleju z miski jest najrozsadniejszy, od razu bedziesz wiedzial ile masz, jesli jest kolo 3 litrow a na bagnecie i tak nic nie widac, moze sie okazac ze masz bagnet od innego silnika .
Ale pomysl ze spuszczeniem oleju z miski jest najrozsadniejszy, od razu bedziesz wiedzial ile masz, jesli jest kolo 3 litrow a na bagnecie i tak nic nie widac, moze sie okazac ze masz bagnet od innego silnika .
mhm. bagnet jest od tego samochodu bo kiedys wskazywal ze jest olej
Z ta miska tyo sprawdze teraz jak bede wymienial jutro albo pojutrze. Narazie fura stoi przed domem
odnosnie bagnetu narzuca mi sie pytanie a mianowicie czy u was tez cieszko wchodzi bagnet?
u mnie na poczatku idzie ladnie ale ostatnio 10cm wchodzi strasznie ciezko.
Fura mi nie dymi pewnie ucieka mi gdzies ten olej a ja nie zauwazylem
Z ta miska tyo sprawdze teraz jak bede wymienial jutro albo pojutrze. Narazie fura stoi przed domem
odnosnie bagnetu narzuca mi sie pytanie a mianowicie czy u was tez cieszko wchodzi bagnet?
u mnie na poczatku idzie ladnie ale ostatnio 10cm wchodzi strasznie ciezko.
Fura mi nie dymi pewnie ucieka mi gdzies ten olej a ja nie zauwazylem