ClassicAuto Cup 2011
Re: ClassicAuto Cup 2011
Kolejna runda: 30 lipca, Nowe Miasto nad Pilicą, lotnisko wojskowe, mapa dojazdu:
http://www.classicauto.pl/index.html
Może jednak ktoś więcej przyjedzie wystartować?...
Bo kibice zjawią się tłumnie, to już dziś zostało zagwarantowane
Lista zgłoszeń, itp:http://www.classicauto.pl/index.html
Może jednak ktoś więcej przyjedzie wystartować?...
Bo kibice zjawią się tłumnie, to już dziś zostało zagwarantowane
Ostatnio zmieniony 28 lip czw, 2011 10:07 am przez 2mouse, łącznie zmieniany 2 razy.
- rallye
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 GTi Export 1.9 >< 205 Gentry
- Numer Gadu-gadu: 3612169
- Login tlen: fastadi
fajnie jest widzieć starego dobrego rejlaka znowu w akcji
Pytanko o opony ?
te yokohamy z przodu mieliście już na aucie czy coś nowego założone ?
Pytanko o opony ?
te yokohamy z przodu mieliście już na aucie czy coś nowego założone ?
Fast Garage ... in progress
Miło słyszeć...rallye pisze:fajnie jest widzieć starego dobrego rejlaka znowu w akcji
Michał chyba przed sprzedażą założył nowe, żeby wartość podnieść... Boksujemy się z budżetem, żeby jednak R888 na Nowe Miasto i komplet miękkich deszczówek na Kielce mieć...rallye pisze:Pytanko o opony? te yokohamy z przodu mieliście już na aucie czy coś nowego założone ?
- rallye
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 GTi Export 1.9 >< 205 Gentry
- Numer Gadu-gadu: 3612169
- Login tlen: fastadi
ja sprzedawałem auto na nowych yokohamach a-drive z przodu, 165 chyba szerokość
mam jeszcze rachunek za te oponki i się zastanawiałem czy to ta opona
mam jeszcze rachunek za te oponki i się zastanawiałem czy to ta opona
Fast Garage ... in progress
Ekhmmm... No, to widać tylko tył doszedł... I dalej wszystkie nowe były... Muszę się DOT'owi przyjrzeć, chyba wszystkie są z 2009... A zapas dokupiliśmy z 2011...
Wreszcie mamy zmontowany film z Kielc, z najlepszymi momentami... Co prawda wahadła przed szykaną nikt nie nagrał...
Update strony:
http://kubatteam.pl/index.php/starty/cl ... -kielcach/
Miłego oglądania...
Update strony:
http://kubatteam.pl/index.php/starty/cl ... -kielcach/
Miłego oglądania...
Nowy harmonogram:
Niestety, z bólem przypominam o kurtkach przeciwdeszczowych, termosach z gorącą herbatą, daszkach na grille...
O zapasowych bateriach i akumulatorach do sprzętu foto i komunikacyjnego, nie muszę przypominać
I jeszcze jedna ważna uwaga, najprawdopodobniej będzie jakiś punkt żywieniowy, ale nie liczcie na to, że w Nowym Mieście kupicie coś gotowego do jedzenia. Tam naprawdę nie ma nic, poza Biedronką oczywiście...
Proponuję zapoznać się z lista startową, baaardzo ciekawe auta, Zresztą coraz więcej ciekawych się pojawia, oprócz stonki spod znaku Porsche i BMW...Niestety, z bólem przypominam o kurtkach przeciwdeszczowych, termosach z gorącą herbatą, daszkach na grille...
O zapasowych bateriach i akumulatorach do sprzętu foto i komunikacyjnego, nie muszę przypominać
I jeszcze jedna ważna uwaga, najprawdopodobniej będzie jakiś punkt żywieniowy, ale nie liczcie na to, że w Nowym Mieście kupicie coś gotowego do jedzenia. Tam naprawdę nie ma nic, poza Biedronką oczywiście...
- ciechom
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTI, 205 Look
- Numer Gadu-gadu: 0
Do wyjazdu ... gotowi ... START o 6 rano
- Małysz
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 307 2.0 90HDI; dawniej 205 GT 1.6 i 1.8D
- Numer Gadu-gadu: 4121955
- Login tlen: adamdrozdzu
- Kontakt:
Ciechomki to ładnie startujecie.
My będziemy gdzieś po 10tej.
My będziemy gdzieś po 10tej.
Król jest tylko jeden
1.8 D http://www.peugeot205.pl/index.php?modu ... ik&id=3986
GT http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2450
1.8 D http://www.peugeot205.pl/index.php?modu ... ik&id=3986
GT http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2450
Szukajcie nas tedy gdzieś na depo, zielona płachta namiotowa i karimatyMałysz pisze:My będziemy gdzieś po 10tej.
Tel do mnie macie na stronie, do Ciechoma pewno macie...
Nasz start w Nowym Mieście nad Pilicą udał się średnio. Które miejsce, nie wiemy, przy ostatniej próbie nastąpiła awaria systemu liczącego wyniki i gdy odjeżdżaliśmy z Nowego Miasta, nie było nawet prowizorycznej klasyfikacji i nadal nie jest opublikowana na stronie Classic Auto.
Nie będzie zresztą dobrze, bowiem zaliczyliśmy dwie taryfy, co i tak jak na panujące warunki nie jest złym osiągnięciem
Lało niemal cały czas, nawierzchnia prób była głównie betonowa, więc połączenie twardego betonu z warstwą wody było dla nas nie do przewalczenia, Pchełka zachowywała się jakby była na trolejach z tyłu i przodu jednocześnie... Fatalnie...
Ale warunki te wykorzystał jose_arkadio , bowiem po 5 próbach był w pierwszej dziesiątce Może się pochwali...
Niskie ukłony dla licznie obecnych forumowiczów, sympatyków Peugeota i innych wspierających i dopingujących nas kibiców. Wasze wsparcie było potrzebne... Dziękujemy...
Fotograficznie żniwa, mimo lejącego deszczu. Ciechom walnął taką fotkę Audi Quattro w specyfikacji B-grupowej, że klękajcie narody...
Mam nadzieję, że zrobicie z Orfisterem jakąś galeryjkę, bo było co focić i chyba warto pochwalić się szerzej...
Postaram się ogarnąć onboardy i wrzucić możliwie szybko na stronę jakiś film złożony głównie z wahadeł, oberków i trafienia w szykanę...
Trzymajcie za nas kciuki 10 września w Kielcach... Liczymy na Was
Nie będzie zresztą dobrze, bowiem zaliczyliśmy dwie taryfy, co i tak jak na panujące warunki nie jest złym osiągnięciem
Lało niemal cały czas, nawierzchnia prób była głównie betonowa, więc połączenie twardego betonu z warstwą wody było dla nas nie do przewalczenia, Pchełka zachowywała się jakby była na trolejach z tyłu i przodu jednocześnie... Fatalnie...
Ale warunki te wykorzystał jose_arkadio , bowiem po 5 próbach był w pierwszej dziesiątce Może się pochwali...
Niskie ukłony dla licznie obecnych forumowiczów, sympatyków Peugeota i innych wspierających i dopingujących nas kibiców. Wasze wsparcie było potrzebne... Dziękujemy...
Fotograficznie żniwa, mimo lejącego deszczu. Ciechom walnął taką fotkę Audi Quattro w specyfikacji B-grupowej, że klękajcie narody...
Mam nadzieję, że zrobicie z Orfisterem jakąś galeryjkę, bo było co focić i chyba warto pochwalić się szerzej...
Postaram się ogarnąć onboardy i wrzucić możliwie szybko na stronę jakiś film złożony głównie z wahadeł, oberków i trafienia w szykanę...
Trzymajcie za nas kciuki 10 września w Kielcach... Liczymy na Was
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Gti
No to sie pochwale. Udalo sie ukonczyc zawody na 7 miejscu w generalce, tracac okolo 9 sek do trzeciego miejsca. Gdyby nie zbyt asekuracyjna jazda na pierszej petli i nie blad na nawrocie na ostatniej probie (pelne zatrzymanie) to kto wie
Co do warunkow, to faktycznie byly trudne i bylo slizgo. Na szczescie nawierznia w Nowym Miescie nie jest wyslizgana, wiec nie bylo takiego hardcore-u jak w Kielcach i dobor opon nie byl kluczowa sprawa. Jak dla mnie to akurat takie warunki byle idealne, bardzo lubie jezdzic w deszczu.
Teraz trzeba czekac do 10 wrzesnia na kolejne emocje i szukac opon, na te nieszczesliwe kielce. I moze uda sie zrobic w koncu kompa do Puga.
Mnie w miedzyczasie czeka jeszcze start w cyklu abcup, ale to juz nie peugotem, ale astra. We wrzesniu abcup bedzie w Nowym Miescie (chyba tydzien po Classicauto), a w pazdzierniku w Ulezy. Ogolnie fajny cykl i stojacy na bardzo wysokim poziomie.
Pozdrawiam Kubatteam i forumowiczow, z ktorymi mialem okazje zamienic pare slow.
Co do warunkow, to faktycznie byly trudne i bylo slizgo. Na szczescie nawierznia w Nowym Miescie nie jest wyslizgana, wiec nie bylo takiego hardcore-u jak w Kielcach i dobor opon nie byl kluczowa sprawa. Jak dla mnie to akurat takie warunki byle idealne, bardzo lubie jezdzic w deszczu.
Teraz trzeba czekac do 10 wrzesnia na kolejne emocje i szukac opon, na te nieszczesliwe kielce. I moze uda sie zrobic w koncu kompa do Puga.
Mnie w miedzyczasie czeka jeszcze start w cyklu abcup, ale to juz nie peugotem, ale astra. We wrzesniu abcup bedzie w Nowym Miescie (chyba tydzien po Classicauto), a w pazdzierniku w Ulezy. Ogolnie fajny cykl i stojacy na bardzo wysokim poziomie.
Pozdrawiam Kubatteam i forumowiczow, z ktorymi mialem okazje zamienic pare slow.
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Witajcie,
dopiero dotarłem do domu i czytam co tu piszecie...
Na tego typu imprezie byłem pierwszy raz i powiem szczerze , ze baaardzo mi się podobało. Gdyby nie deszcz padający non stop to byłoby rewelacyjnie.
Bardzo ładne umiejscowienie zawodów na starym opuszczonym lotnisku dodawało klimatu minionych lat.
Pojawiło się bardzo wiele ciekawych aut, ale to każdy sam sobie zobaczy na zdjęciach. Byłem czynnym obserwatorem, zrobiłem kilkaset zdjęć, niestety nie miałem dobrej miejscówki i założę się ze Ciechom może pochwalić się lepszym dorobkiem
Miło było wspierać 205-kowców, a jeszcze milej zobaczyć w akcji nasze autka. Powiem szczerze, ze jak widziałem znikające w smugach deszczu światła 205 i strzał z wydechu przed pierwszą szykaną, to serce mocniej biło - te auta są wręcz stworzone do tego.
Podziwiam zapał Iwony, mało jest kobiet, które tak dają ognia, z oddali widać było po zapięciu II biegu jak się Pchełka mała robiła .... gdyby nie ten deszcz to i prędkości byłyby większe, ale cóż z pogodą wygrać się nie da.
Poznałem również Hose Arkadio - bardzo miły człowiek, który za kierą 205 GTI czuł się jak ryba w wodzie, a przyznać trzeba że krótka skrzynia w Jego aucie robiła robotę, wkręcał się na obroty i dawał ognia jak szalony ( u Kubatów skrzynia jest długa, więc sami rozumiecie ... )
Nie wiem jak będzie wyglądała końcowa klasyfikacja, ale z tego co mi jest wiadomo, z relacji tuż po odcinku, Iwona była pierwsza wśród kobiet
Jak tylko ogarnę zdjęcia skontaktuję się z Ciechomem i stworzymy jakąś galerię
dopiero dotarłem do domu i czytam co tu piszecie...
Na tego typu imprezie byłem pierwszy raz i powiem szczerze , ze baaardzo mi się podobało. Gdyby nie deszcz padający non stop to byłoby rewelacyjnie.
Bardzo ładne umiejscowienie zawodów na starym opuszczonym lotnisku dodawało klimatu minionych lat.
Pojawiło się bardzo wiele ciekawych aut, ale to każdy sam sobie zobaczy na zdjęciach. Byłem czynnym obserwatorem, zrobiłem kilkaset zdjęć, niestety nie miałem dobrej miejscówki i założę się ze Ciechom może pochwalić się lepszym dorobkiem
Miło było wspierać 205-kowców, a jeszcze milej zobaczyć w akcji nasze autka. Powiem szczerze, ze jak widziałem znikające w smugach deszczu światła 205 i strzał z wydechu przed pierwszą szykaną, to serce mocniej biło - te auta są wręcz stworzone do tego.
Podziwiam zapał Iwony, mało jest kobiet, które tak dają ognia, z oddali widać było po zapięciu II biegu jak się Pchełka mała robiła .... gdyby nie ten deszcz to i prędkości byłyby większe, ale cóż z pogodą wygrać się nie da.
Poznałem również Hose Arkadio - bardzo miły człowiek, który za kierą 205 GTI czuł się jak ryba w wodzie, a przyznać trzeba że krótka skrzynia w Jego aucie robiła robotę, wkręcał się na obroty i dawał ognia jak szalony ( u Kubatów skrzynia jest długa, więc sami rozumiecie ... )
Nie wiem jak będzie wyglądała końcowa klasyfikacja, ale z tego co mi jest wiadomo, z relacji tuż po odcinku, Iwona była pierwsza wśród kobiet
Jak tylko ogarnę zdjęcia skontaktuję się z Ciechomem i stworzymy jakąś galerię
CTI , TSA ... i ja
http://www.Orfister.peugeot205.pl
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Gti
Gwoli spostowania:
Po pierwsze primo: potwierdzam, naturalne srodowisko 205 gti, to takie imprezy, sa chyba do tego stworzone
po drugie primo: to fakt, troche poznalem ten samochod i wydaje mi sie, ze panuje nad nim, ale 205-tka jest nieobliczalna i potrafi niemilo zaskoczyc w najmniej niespodziewanym momencie
po trzecie primo, ultimo :nie mam krotkiej skrzyni, totalna seria. Mozna odniesc takie wrazenie, ale to przez to, ze ja go nie krece do odcinki, bo po co jak maksymalny moment ma sie przy 3 tys.
pozdrawiam serdecznie
Po pierwsze primo: potwierdzam, naturalne srodowisko 205 gti, to takie imprezy, sa chyba do tego stworzone
po drugie primo: to fakt, troche poznalem ten samochod i wydaje mi sie, ze panuje nad nim, ale 205-tka jest nieobliczalna i potrafi niemilo zaskoczyc w najmniej niespodziewanym momencie
po trzecie primo, ultimo :nie mam krotkiej skrzyni, totalna seria. Mozna odniesc takie wrazenie, ale to przez to, ze ja go nie krece do odcinki, bo po co jak maksymalny moment ma sie przy 3 tys.
pozdrawiam serdecznie
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Dałbym sobie głowę uciąć, że to krótka skrzynia
CTI , TSA ... i ja