Pomału go przystosowuje pod moje wymagania, do pełni szczescia brakuje mi hamulców hydraulicznych i lepszego amora na przód

jakbym wiedział, że szukasz to mam akurat taki hampel na przod, nowy przewod, oliwki, klocki, przesiadlem sie na tarcze z przodu i mi zostalRafGentry pisze:W poniedziałek nasiliła się moja choroba MTB. Kupiłem od gościa cały rower, tylko dlatego że nie chciał mi sprzedać oddzielnie hamulców. A miał tam zamontowane Magury HS33 Quick Silver
No ale co tam, takie rarytasy trzeba wyłapywać. Dlatego hamulce trafią na mój sprzęt, a rower na V-brake'ach pójdzie do ludzi...
Jest jeszcze `ATAC' firmy Time (francuz!). Projektowany pod off-road, ale sprawdza się też na szosie. Ważna zaleta: but wypina się niezawodnie pomimo mocno ubłoconego zapięcia. Części bez problemu do dostania na Allegro, w rozsądnych cenach. W zestawie są pedały i cleaty; te cleaty pasują do zwykłych butów SPD, więc łatwo coś dobrać.dzikson pisze:System SPD to na pewno najlepsza i właściwie jedyna godna uwagi opcja. (...)
I jeszcze kwestia bocznego kąta stopy -- stopa nie powinna być zupełnie płasko, ale lekko przechylona. Inaczej niż podczas chodzenia, ponieważ na rowerze masz szerzej rozstawione stopy. Z odpowiednim kątem obciążenie naturalniej idzie na kolano. Na stronie butów Sidi były jakieś informacje na ten temat.Orfister pisze:(...) Ale jest jeszcze kwestia ruchu stopy na boki...powinno się tak wyregulować zatrzask, by stopa miała możliwość ruchu w prawo w lewo o jakieś 2 3 stopnie