rezerwa, kiedy się zaświeci ??

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
Awatar użytkownika
Pluto
Maniak
Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
Kontakt:

Re: rezerwa, kiedy się zaświeci ??

Post autor: Pluto »

Nie pozostaje nic innego jak karnisterek ze sobą wozić.
Opel Vectra 1.6 75KM '91 -> Peugeot 205 Look 1.1 60KM '91 Obrazek -> Peugeot 106 Hasseröder 1.4 75KM '98 Obrazek @ Peugeot 106 Hasseröder 1.6 105KM '98 Obrazek
Awatar użytkownika
grzechuuu205
Maniak
Posiadany PUG: 1.9 GTI XU9JAZ
Numer Gadu-gadu: 2800082

Post autor: grzechuuu205 »

spokjnie, po jakism czasie wyczujesz kiedy juz jest naparwde malo w baku ;)

PS. jezeli w baku jest juz naparwde mało, to jak przekrecisz kluczyk od stacyjki na polozenie chyba ON (zeby sie wszytko zasiweciło) to slychac jak pompa glosniej pompuje niz jak jest duzo benzyny ;)

pozdr. P1u70 ;) wreszcie nie jestem sam w Lubinie hehehe
Największa radość z jazdy GTI - gdy stal pare miesiecy w garazu :) :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Pluto
Maniak
Kontakt:

Ja tam problemu obecnie nie mam, tankuje kiedy jestem przy kasie, jak się rezerwa zaświeci to na Bliską albo Petrochemie jadę zalać i jest git ;). No tak, bo 4 latach ktoś z Lubina w końcu :)
Opel Vectra 1.6 75KM '91 -> Peugeot 205 Look 1.1 60KM '91 Obrazek -> Peugeot 106 Hasseröder 1.4 75KM '98 Obrazek @ Peugeot 106 Hasseröder 1.6 105KM '98 Obrazek
bullet666
Junior
Posiadany PUG: na razie szukam gentry....
Numer Gadu-gadu: 2046824

Post autor: bullet666 »

jupi!!! się zapaliła ta rezerwa :mrgreen: musiało zejść trochę głębiej pod kreskę z literką R :)
Awatar użytkownika
Pluto
Maniak
Kontakt:

A u mnie się długo nie zapali rezerwa :P Ojciec wczoraj za 100zł zatankował mi :D
Awatar użytkownika
dexen
Junior
Posiadany PUG: XS '91r; Xsara VTS '00r
Numer Gadu-gadu: 3222175

Post autor: dexen »

Zatankowałem ostatnio gdy zaczęła błyskać, weszło 37.8L. Więc niby 12L rezerwy, bo bak oficjalnie 50L. Z czego pompa pewnie zajmuje litr albo dwa. Ciekawe przy jak niskim poziomie pompa (model do monowtrysków) nie będzie już zasysać. Lub ordynarnie zatrze się :P
return -ENOCOMPREHEND; || my other ride is a Kerbal Space Program rocket ^^
Awatar użytkownika
cejot
Forum Admin
Posiadany PUG: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ...

Post autor: cejot »

Jak mi kiedyś XS zgasł z braku paliwa to weszło coś około 42litrów.
Jedź na biegu, żyj na luzie... :)

-----
205 '91 Automatic | 205 '92 El Charro | 205 '94 La Moisissure
Awatar użytkownika
dexen
Junior
Posiadany PUG: XS '91r; Xsara VTS '00r
Numer Gadu-gadu: 3222175

Post autor: dexen »

No to żeś mnie teraz nastraszył @_@
Wożę kanisterek w bagażniku, ale suchy jak pieprz.

Może jest różnica między dystrybutorami na różnych stacjach, przy jakim poziomie w baku wyłącza się?

A przy okazji,
Because Ford relied on gravity to feed fuel to the carburetor rather than a fuel pump, a Model T could not climb a steep hill when the fuel level was low. The immediate solution was to climb steep hills in reverse.
z http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Model_T
return -ENOCOMPREHEND; || my other ride is a Kerbal Space Program rocket ^^
Pablo
Junior
Posiadany PUG: Jest 205 1.1 look był 205 GL 1.0 TU9A
Numer Gadu-gadu: 8279577

Post autor: Pablo »

Co do zatarcia pompy paliwa to wyglada to tak że miałem okazje ja załatiwć majac LPG na pokładzie:) dla usprawiedliwienia powiem że byłem wtedy młodym pacholęciem, tak jak bylo napisane wczesniej na temat elektrycznej pompy paliwa wszystko sie zgadza dodam ze pompa jest smarowana i chłodzona paliwem i wspołczesni producenici oceniaj jej zywotnośc na conajmniej 150 tys, umnie pompa paliwa padła poniewaz przy niskim stanie paliwa zaciągneła syf z baku- ja zdemotowałem bak i wyczyściłem go ale było syfu poprostu zadki szlam (były cos co przypomiało piasek) a zeby pompa nie pracowała podczas pracy na pb zalozyłem odciecie pompy wstawiajac przycisk w wolne miejsce na desce i problem z glowy aha pompe montowałem z golfa i astry druga na zapas tu dodam ze wazny jest producent ja miłem boscha wiec nie bylo problmu aha nie moze byc z mniejszego silnika bo zasłabe cisnienie
Awatar użytkownika
TymczaS
Uzalezniony
Posiadany PUG: lepiej nie wiedzieć :P
Numer Gadu-gadu: 3402152

Post autor: TymczaS »

Pablo pisze:Co do zatarcia pompy paliwa to wyglada to tak że miałem okazje ja załatiwć majac LPG na pokładzie:) dla usprawiedliwienia powiem że byłem wtedy młodym pacholęciem, tak jak bylo napisane wczesniej na temat elektrycznej pompy paliwa wszystko sie zgadza dodam ze pompa jest smarowana i chłodzona paliwem i wspołczesni producenici oceniaj jej zywotnośc na conajmniej 150 tys, umnie pompa paliwa padła poniewaz przy niskim stanie paliwa zaciągneła syf z baku- ja zdemotowałem bak i wyczyściłem go ale było syfu poprostu zadki szlam (były cos co przypomiało piasek) a zeby pompa nie pracowała podczas pracy na pb zalozyłem odciecie pompy wstawiajac przycisk w wolne miejsce na desce i problem z glowy aha pompe montowałem z golfa i astry druga na zapas tu dodam ze wazny jest producent ja miłem boscha wiec nie bylo problmu aha nie moze byc z mniejszego silnika bo zasłabe cisnienie
Jakie miałeś objawy zatarcia pompy? ewentualnie jak sprawdzić czy nie jest zatarta.
Pablo
Junior

Mowa oczywiscie o elektrycznej pompie
a bardzo prosto wystarczy ja wycignąć ze zbiornika (jest pod tylnią kanapą) i podłaczyc na krótko do akumulatora, bedzie poprostu słychac jak sie w środku kręci wirniczek
a objawy początkowe to takie przynajmniej umnie silnik przerywał zwłaszcza podczas wchodzenia na obroty, mulił i był ospały
jak by była zatarta to by poprostu nie chodzil na paliwie
Awatar użytkownika
TymczaS
Uzalezniony
Posiadany PUG: lepiej nie wiedzieć :P
Numer Gadu-gadu: 3402152

Post autor: TymczaS »

no ja wyjmowałem pompę i podpinałęm na krótko i wydawało mi się że choidził ok, za to objawy mam dokąłdnie takie jakby pompa byłą zatarta. Dzięki Pablo _O_
Pablo
Junior

spoko :) mozna spróbowac jeszcze tak umyc ja poprostu w czystej benzynie a i umyc zbiornik a jak nie to poprostu wyrwac jakąś używke
ODPOWIEDZ