Trip 205 - 11-13 maja 2012 - Najazd na środkową Polskę!
- tok
- Junior
- Posiadany PUG: 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 8405207
Re: Jakis trip 2012?
No to jakie decyzje, bo coraz później się robi...
" Kto w młodości głupim nie był, ten na starość nie zmądrzeje!"...
- RafGentry
- Moderator
- Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Z ankiety wynika, że najwięcej osób chce jechać w terminie 11-13 maja.
Może dajmy jeszcze chwilę ankietowanym i jeśli ta tendencja się utrzyma, to będziemy mieli gotowy termin
Co powiecie na spotkanie nad Zalewem Sulejowskim? Wzorem poprzedniego tripa, kiedy to spotkaliśmy się nad Zalewem Nyskim...
Może dajmy jeszcze chwilę ankietowanym i jeśli ta tendencja się utrzyma, to będziemy mieli gotowy termin
Co powiecie na spotkanie nad Zalewem Sulejowskim? Wzorem poprzedniego tripa, kiedy to spotkaliśmy się nad Zalewem Nyskim...
Facebook: https://www.facebook.com/Peugeot205Poland
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Kontakt:
Podoba mi się taka opcja. Jest tam jakiś ciekawy ośrodek?
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
- Martinoo
- Moderator
- Posiadany PUG: 205 Color line Dturbo, 307 XSI HDI, 407 SW 2.0 HDI
- Numer Gadu-gadu: 8330169
- Kontakt:
dla mnie tez dośc ciekawa opcja
205 1.9 Dturbo -> NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!! ;P
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
- dzikson
- Maniak
- Posiadany PUG: 205XS
- Kontakt:
Jeśli mówimy o noclegu w okolicy Zalewu Sulejowskiego, automatycznie nasuwa się ośrodek w Borkach, dobrze znany z poprzednich Ogólnopolskich Zlotów.
http://www.borki.pl/
Jest tam chyba wszystko, co byłoby nam potrzebne. Spora przestrzeń, wolnostojące domki (są też miejsca w budynku), spory parking (można pokusić się nawet o próby sprawnościowe), blisko wody. Lokalizacja dobra, północny kraniec Zalewu.
Czy będą wolne miejsca? Najpierw musimy ustalić który weekend chcemy, potem można pytać o dostępność.
http://www.borki.pl/
Jest tam chyba wszystko, co byłoby nam potrzebne. Spora przestrzeń, wolnostojące domki (są też miejsca w budynku), spory parking (można pokusić się nawet o próby sprawnościowe), blisko wody. Lokalizacja dobra, północny kraniec Zalewu.
Czy będą wolne miejsca? Najpierw musimy ustalić który weekend chcemy, potem można pytać o dostępność.
- EmilTD
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: GTI, CTI
Co do dostępności miejsc w ośrodku Borki to na dzień 11.01 jeszcze nie było problemu zarówno z domkami jak i wolnymi pokojami, jednak poinformowano mnie, że na majowe terminy jest już sporo rezerwacji i jeżeli zorganizowała by się większa grupa to należy się sprężyć z wyborem terminu i chociaż wstępną rezerwacją. Cennik na stronie jest aktualny.
Żyje, jeździ, pali, nic mu nie dolega...to nie 205
- RafGentry
- Moderator
- Kontakt:
Ale po cholerę te Borki znowu? Ja wiem, że sentyment, ale trzeba jechać w nowe miejsca, poza tym zobaczcie sobie ile tamte domki kosztują! Przecież ja o ponad połowę taniej wynająłem domek nad samym morzem...
Zresztą i tak szukamy przystanku tylko na jedną noc, bo następnego dnia ruszamy w drogę i jedziemy gdzie indziej. Tak, jak to bywało podczas wcześniejszych tripów.
To NIE będzie typowa posiadówa, jak to w Borkach bywało. Trzeba będzie też troszkę pojeździć.
Zresztą i tak szukamy przystanku tylko na jedną noc, bo następnego dnia ruszamy w drogę i jedziemy gdzie indziej. Tak, jak to bywało podczas wcześniejszych tripów.
To NIE będzie typowa posiadówa, jak to w Borkach bywało. Trzeba będzie też troszkę pojeździć.
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Znowu? A byłeś tam chociaż raz z nami?
Ogólnie ceny są z kosmosu - fakt i temu zaprzeczyć ciężko. Kiedyś było taniej. I kolejny fakt - sentyment chyba ciągle jest.
Druga rzecz, że jak dla mnie o wiele ciekawszy byłby zlocik stacjonarny, bez zbędnego jeżdżenia. Właśnie taka posiadówa o której piszesz. (to tak jak z żeglarstwem - z kolegami uznaliśmy, że to piękny sport, a byłby jeszcze lepszy jakby się pozbyć tego pływania między portami... )
Ogólnie ceny są z kosmosu - fakt i temu zaprzeczyć ciężko. Kiedyś było taniej. I kolejny fakt - sentyment chyba ciągle jest.
Druga rzecz, że jak dla mnie o wiele ciekawszy byłby zlocik stacjonarny, bez zbędnego jeżdżenia. Właśnie taka posiadówa o której piszesz. (to tak jak z żeglarstwem - z kolegami uznaliśmy, że to piękny sport, a byłby jeszcze lepszy jakby się pozbyć tego pływania między portami... )
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
- RafGentry
- Moderator
- Kontakt:
Ja w Borkach nie byłem - sam przecież wiesz. Po prostu zamiast wyłącznie siedzieć i napełniać bebech piwskiem z puszki wolałem też trochę pojeździć moją 205-tką. Bądź co bądź jesteśmy klubem samochodowym, a samochody służą też do jazdy.
Dlatego zwiedziłem podczas klubowych tripów kawał Polski, Słowację, Czechy, a na własną rękę jeszcze Pomorze, Wielkopolskę, Podkarpacie, Śląsk i różne inne rejony.
Gdybym chciał siedzieć na dupie i integrować się z ekipą, to w ogóle nie bawiłbym się w organizację jakichś wyjazdów. Mamy w Krakowie kilkunastoosobową ekipę 205 i zawsze jest z kim piwko wypić na miejscu.
Co do Borków jeszcze, to trochę odstraszała mnie ta "egalitarna" idea spotkania pod egidą Peugeot Klub Polska. Jakoś nie czuję więzi z posiadaczami 206-tek, Partnerów, czy innych nowszych Pugów. Chcę spotkać się z ludźmi od nas z forum i spędzić z nimi trochę czasu, bo klikanie przez internet to przecież nie to samo...
Oczywiście nie będziemy TYLKO jeździć. Jazdy będzie troszkę - wszystko się mam nadzieję wypośrodkuje, żeby zadowoleni byli ci, którzy wolą integrować się stacjonarnie, ci którzy lubią podróże i ci, których przeraża finansowy aspekt takiej wyprawy.
Póki co PreZesie nie pomagasz, bo jeżysz się, obrażasz, stawiasz ultimatum i stajesz okoniem. Jesteś na nie w każdej właściwie kwestii i negujesz wszystkie dotychczasowe ustalenia, co nie przybliża nas do celu, jakim jest organizacja planu na maj.
Liczę jednak, że nie zabraknie Cię w maju na tripie, bo po to on jest, żeby zjechali na niego 205-tkowicze z każdego zakątka Polski.
Dlatego zwiedziłem podczas klubowych tripów kawał Polski, Słowację, Czechy, a na własną rękę jeszcze Pomorze, Wielkopolskę, Podkarpacie, Śląsk i różne inne rejony.
Gdybym chciał siedzieć na dupie i integrować się z ekipą, to w ogóle nie bawiłbym się w organizację jakichś wyjazdów. Mamy w Krakowie kilkunastoosobową ekipę 205 i zawsze jest z kim piwko wypić na miejscu.
Co do Borków jeszcze, to trochę odstraszała mnie ta "egalitarna" idea spotkania pod egidą Peugeot Klub Polska. Jakoś nie czuję więzi z posiadaczami 206-tek, Partnerów, czy innych nowszych Pugów. Chcę spotkać się z ludźmi od nas z forum i spędzić z nimi trochę czasu, bo klikanie przez internet to przecież nie to samo...
Oczywiście nie będziemy TYLKO jeździć. Jazdy będzie troszkę - wszystko się mam nadzieję wypośrodkuje, żeby zadowoleni byli ci, którzy wolą integrować się stacjonarnie, ci którzy lubią podróże i ci, których przeraża finansowy aspekt takiej wyprawy.
Póki co PreZesie nie pomagasz, bo jeżysz się, obrażasz, stawiasz ultimatum i stajesz okoniem. Jesteś na nie w każdej właściwie kwestii i negujesz wszystkie dotychczasowe ustalenia, co nie przybliża nas do celu, jakim jest organizacja planu na maj.
Liczę jednak, że nie zabraknie Cię w maju na tripie, bo po to on jest, żeby zjechali na niego 205-tkowicze z każdego zakątka Polski.
- PrezesBednarz
- Maniak
- Posiadany PUG: 90' 205 CTI XU5 JA i inne
Jakby można było to ja też nie dla borek. Parę "zlotów" tam zaliczyłem...
- Martinoo
- Moderator
- Kontakt:
RafGentry pisze:Ja w Borkach nie byłem - sam przecież wiesz. Po prostu zamiast wyłącznie siedzieć i napełniać bebech piwskiem z puszki wolałem też trochę pojeździć moją 205-tką. Bądź co bądź jesteśmy klubem samochodowym, a samochody służą też do jazdy.
Otóż to Rafał, dobrze mówisz.
Szczerze to ja bym wolał trip w stylu zwiedzania srodkowej polski zza kółka 205
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
- Florek2b
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 GR 1,9 (jak ktoś jeszcze ma 1,9 w 5 drzwiach niech da znać :D)
- Numer Gadu-gadu: 1958447
- Kontakt:
Ja osobiście boje sie troche spalania mojej 205-ki, dlatego wolał bym spotcik bardziej stacjonarny
ale też cały czas powtarzam, że jestem elastyczny i sie dostosuje
Najwyżej przerobie GTS-a na 205 zupełnie jak w reklamie 206
ale też cały czas powtarzam, że jestem elastyczny i sie dostosuje
Najwyżej przerobie GTS-a na 205 zupełnie jak w reklamie 206
- Martinoo
- Moderator
- Kontakt:
Z ankiety wynika ze 11-13 maj odpowiada wiekszości.
Pozostał temat osrodka w którym musimy zrobic rezerwacje
Pozostał temat osrodka w którym musimy zrobic rezerwacje
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Ja się boję, że nie mam drugiego kierowcy, co z moim szczęściem oznaczałoby, że po 1 nocy zostanę sam w ośrodku
3 razy na zlocie PKP byłem i na początku pomyślałem - bez sensu, że tak mało o samochodach... Na pierwszy jadąc chciałem jakieś próby sprawnościowe, wyścigi, slalomy, testy wiedzy motoryzacyjnej (ooooo! Wiem! Wiem! Wiem! Przygotuje wam test, ale nie tylko z historii 205, co Peugeota, a nawet francuskiej motoryzacji! Tylko mi przypominać kilka razy dziennie) i najlepiej co 30 minut przejazd z jednej miejscówki w drugą w celu robienia zdjęć.
Taaaa... wyobrażenie, wyobrażeniem, a rzeczywistość pokazała, że gdyby nie to, że w bagażniku miałem "prowiant ciekły" to zapomniałbym, że jakieś tam samochody w ogóle istnieją
Jak to ktoś już wiele razy powiedział - ludzie są ważni, nie samochody.
3 razy na zlocie PKP byłem i na początku pomyślałem - bez sensu, że tak mało o samochodach... Na pierwszy jadąc chciałem jakieś próby sprawnościowe, wyścigi, slalomy, testy wiedzy motoryzacyjnej (ooooo! Wiem! Wiem! Wiem! Przygotuje wam test, ale nie tylko z historii 205, co Peugeota, a nawet francuskiej motoryzacji! Tylko mi przypominać kilka razy dziennie) i najlepiej co 30 minut przejazd z jednej miejscówki w drugą w celu robienia zdjęć.
Taaaa... wyobrażenie, wyobrażeniem, a rzeczywistość pokazała, że gdyby nie to, że w bagażniku miałem "prowiant ciekły" to zapomniałbym, że jakieś tam samochody w ogóle istnieją
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
- Martinoo
- Moderator
- Kontakt:
Prezes, ze mna na tego tripa jedzie mój niepełnoletni brat, a mojej dziewczyny raczej nie namówie żeby pojechała mimo że ma prawko. Wiec ja bede jedynym kierowca w moim aucie xDDDJPreZes pisze:Ja się boję, że nie mam drugiego kierowcy, co z moim szczęściem oznaczałoby, że po 1 nocy zostanę sam w ośrodku
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!