Diesel nie odpala

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Spayky

Post autor: Spayky »

ja na to mówię ssanie ale mniej więcej o to mi chodzi, napisz mi czy ona powinna się zaciągnąć zaraz po przekręceniu stacyjki
doctor

Post autor: doctor »

Mam 74Ah, leję ropę w BP (gdzie podobno jest zimowa) i jeszcze nie miałem tej zimy problemów z odpaleniem, a akumulator ma ok. 4 lat... Kręci od pierwszego razu.
Odnośnie ssania...gdzie to jest i jak to wygląda??
Matko, tylu rzeczy się człowiek dowiaduje, bez których samochód i tak jeździ.. :D
Awatar użytkownika
waldemarek_b
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: waldemarek_b »

w starych typach dieselków z obudowy termoststu wychodzi linka do ramienia na pompie do którego również przykrecono linke gazu - zasada dziłąnia - gdy jest zimno ustrojstwo w termostacie powoduje naciąg linki i zwiększenie obrotów silnika - to samo uzyskamu przy lekkim dociski pedału gazu gdy urz. przy termostacie zepsułao się nam
w nowszych wersjach z termostatu wychodziła linka do drugirj dźwidni przy pompie powowdując przyśmpieszenie zapłonu - tzw. przyśpieszacz
urz. te dziłaja bez prądu tzn. nie musimy przekręcać kluczyka aby zobaczyć ich efekt - gdy jes zimno ustrojstwo w termostacie napina linke itd.
możliwe jest ze linka zamiast do termostatu idzie do wew. kabiny i jest uruchamiana ręcznie
P205 1.8D 1984 XUD7
Spayky

Post autor: Spayky »

mi się właśnie ta linka nie nacviaga wogóle, prawdopodobnie na 100% będzie do wymiany
ODPOWIEDZ