Peugeot 205 GTI Griffe 908
- krzyska
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm, P207UjemnieDynamiczny, Patriot KS90
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Peugeot 205 GTI Griffe
parę gratów do gita
Wymieniłem dzisiaj wydech w Gti. Trochę #@$# przy tym padło ale warto było siedzieć do 22.00 w garażu, jest zdecydowanie ciszej w aucie, obok auta i zmieniło się brzmienie wydechu. Aczkolwiek jeszcze lekko słychać, że jest coś innego zamiast kata.
Zamiast katalizatora jest teraz tłumik przelotowy przypominający kata, środkowy klarius tash kupiony jakiś rok temu i nowy końcowy Ferroz. Czemu Ferroz? Ano wydanie prawie 300zł na bosala boli to raz a dwa zaczynaja być problemy z dostępnościa.
Jutro jeszcze sprawdzę odgłosy w czasie jazdy bo już mi się nie bardzo chciało hałasować po wiosce
Sprawdziłem, do 100-110km jest cicho słychać tylko ciche buczenie końcowego. Każda redukcja to banan na twarzy
Wymieniłem dzisiaj wydech w Gti. Trochę #@$# przy tym padło ale warto było siedzieć do 22.00 w garażu, jest zdecydowanie ciszej w aucie, obok auta i zmieniło się brzmienie wydechu. Aczkolwiek jeszcze lekko słychać, że jest coś innego zamiast kata.
Zamiast katalizatora jest teraz tłumik przelotowy przypominający kata, środkowy klarius tash kupiony jakiś rok temu i nowy końcowy Ferroz. Czemu Ferroz? Ano wydanie prawie 300zł na bosala boli to raz a dwa zaczynaja być problemy z dostępnościa.
Jutro jeszcze sprawdzę odgłosy w czasie jazdy bo już mi się nie bardzo chciało hałasować po wiosce
Sprawdziłem, do 100-110km jest cicho słychać tylko ciche buczenie końcowego. Każda redukcja to banan na twarzy
GTI_Efekt Masy
- krzyska
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm, P207UjemnieDynamiczny, Patriot KS90
Dzięki pani kierowniczce i jej narzekaniom (głównie dzieki nim )na woń benzyny w kabinie wymieniłem w końcu pompę paliwa na właściwą i tym razem wkręciłem wszystkie śrubeczki bo poprzednikowi nie bardzo to wyszło.
Z innych tematów to pogodziłem w końcu elektryczne sterowanie z ory mechanizmem składania foteli i wkomponowałem przyciski sterowania w ory boczek.
Z innych tematów to pogodziłem w końcu elektryczne sterowanie z ory mechanizmem składania foteli i wkomponowałem przyciski sterowania w ory boczek.
GTI_Efekt Masy
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Hmmm a co to za patent z tym składaniem fotela ? Konieczne to ?
CTI , TSA ... i ja
http://www.Orfister.peugeot205.pl
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Dlaczego wszyscy wyrzucają kata ? Czy naprawdę warto jest to wycinać , co później z przeglądem ?
- krzyska
- Peugeot 205 Master
Szyny z silniczkami i fotele są z 405-tki ale mechanizm składania jest już z 205-tki. Różne szerokości mocowań niestety. Wywaliłem tylko elektryczną regulacja wysokości bo stała na przeszkodzie do złożenia całości.
To na zdjęciu to regulacja przód-tył fotela.
Para - bo jest taniej??? 7stów u Góreckiego, uniwersalny 2-3stówy na allegro
To na zdjęciu to regulacja przód-tył fotela.
Para - bo jest taniej??? 7stów u Góreckiego, uniwersalny 2-3stówy na allegro
Ostatnio zmieniony 16 lip pn, 2012 11:19 pm przez krzyska, łącznie zmieniany 2 razy.
GTI_Efekt Masy
- Para
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
A gdzie masz guziczki do regulacji ?
- krzyska
- Peugeot 205 Master
W boczku/zaślepce szyn. Wykorzystałem przeciski od sterowania szybami bo akurat takie miałem. Fotki wstawie jutro.Para pisze:A gdzie masz guziczki do regulacji ?
GTI_Efekt Masy
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Nieświadomy pasażer skopie Ci ten silniczek i będzie lipa
CTI , TSA ... i ja
- Para
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Bardzo ciekawy patent, pokaż więcej fotek.
- krzyska
- Peugeot 205 Master
Miałem tylko naprawić tylne hamulce ale jako bywa z tym autem do wymiany, z racji nieistniejącego łożyska, kwalifikowała się belka. Ocena stanu belki na zasadzie "o k..a to nie powinno ruszać się w tę stronę"
Dawcą było oczywiście 205 ale do wyboru była jeszcze belka z 309 na czerwonych drążkach. Odpadła z braku stabilizatora. Teraz autko nie ma już tendencji do niestabilności w zakrętach.
A więc tarcze, klocki, osłony tarcz, linki, mocowania linek, rurki, wężyki, poduszki nowe. Prawy zacisk wymieniony, lewy z racji kombinowanego odpowietrznika też wyleci ale nie ma się co spieszyć. Korektory działają i nawet nie ciekną ale z racji rozkładu reszty elementów zostały tylko wmontowane i nie połączone z belką.
Do ory belki kupiłem już łożyska i uszczelnienia Sasica, jeszcze czopy i w wolnym czasie/zima mam zamiar to złożyć.
Dawcą było oczywiście 205 ale do wyboru była jeszcze belka z 309 na czerwonych drążkach. Odpadła z braku stabilizatora. Teraz autko nie ma już tendencji do niestabilności w zakrętach.
A więc tarcze, klocki, osłony tarcz, linki, mocowania linek, rurki, wężyki, poduszki nowe. Prawy zacisk wymieniony, lewy z racji kombinowanego odpowietrznika też wyleci ale nie ma się co spieszyć. Korektory działają i nawet nie ciekną ale z racji rozkładu reszty elementów zostały tylko wmontowane i nie połączone z belką.
Do ory belki kupiłem już łożyska i uszczelnienia Sasica, jeszcze czopy i w wolnym czasie/zima mam zamiar to złożyć.
GTI_Efekt Masy
- RafGentry
- Moderator
- Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
- Kontakt:
Krzysiek, zerknij tu: http://www.leboncoin.fr/collection/2929 ... tm?ca=21_s
Koleś robi ewidencję wszystkich wyprodukowanych Griffe i szuka kontaktu do właścicieli. Jeśli jesteś zainteresowany udostępnieniem mu danych, skontaktuj się z nim
Koleś robi ewidencję wszystkich wyprodukowanych Griffe i szuka kontaktu do właścicieli. Jeśli jesteś zainteresowany udostępnieniem mu danych, skontaktuj się z nim
Facebook: https://www.facebook.com/Peugeot205Poland
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
-
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 10090927
Juz nie raz prosilem wlascicieli Griffow aby mi udostepnili swoje VINy ale nikt nie wykazal zainteresowania.
Kazda morda pasuje do Forda!
- krzyska
- Peugeot 205 Master
W moim przypadku to nie takie proste. Auto ma tabliczkę zastępczą a w papierach które posiadam po poprzednich właścicielach niema ory vinu. W mogileńskim wydziale komunikacji dowiedziałem się tylko że trzebaby wystąpić z pisemnym wnioskiem do wydziału komunikacji w Częstochowie o podanie wcześniejszego nr vin. Stwierdzili też że mają obowiązek przechowywać te dane tylko 5 lat, ale chyba sami nie bardzo są zorientowani w tym temacie. Za to w Stacji kontroli pojazdów twierdzą, że informacja o ory vinie musi być w papierach w Wydziale Komunikacji.
Już moje pytanie wywołało zaskoczenie i pytanie "Po co to Panu?"
Jednak temat nadgryzłem chyba w marcu tego roku i do dzisiaj dalej go nie ruszyłem. Może teraz się zmobilizuję.
Już moje pytanie wywołało zaskoczenie i pytanie "Po co to Panu?"
Jednak temat nadgryzłem chyba w marcu tego roku i do dzisiaj dalej go nie ruszyłem. Może teraz się zmobilizuję.
GTI_Efekt Masy
- Maro.wow99
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 CTI, Forester 2.0, 206 Gt 2225
Jak oglądałem twoje gti jeszcze w Częstochowie, to odczytałem vin lusterkiem od dołu przegrody, bo vin masz od góry zamalowany lub zeszlifowany, a od dołu jest jeszcze widoczny.