Wyrazy sympatii w stosunku do 205-tek
- dexen
- Junior
- Posiadany PUG: XS '91r; Xsara VTS '00r
- Numer Gadu-gadu: 3222175
Re: Wyrazy sympatii w stosunku do 205-tek
Dzisiaj klient wszedł do biura, zobaczył model 205 na biurku i przez dobry kwadrans gadaliśmy o jego autku :-) Opisywał problemy z hamulcami i jak były naprawione, mówił, że to jego ulubiony samochód jeżeli chodzi o prowadzenie. Znał nawet projekt Mi32 z Bośni ((korekta -- dzięki, Florek2b)). Dostał kilka linków do projektów 205.
A wszystko to mimo tego, że miał pilną rzecz do załatwienia u nas ;-)
A wszystko to mimo tego, że miał pilną rzecz do załatwienia u nas ;-)
Ostatnio zmieniony 08 mar czw, 2012 2:33 pm przez dexen, łącznie zmieniany 2 razy.
return -ENOCOMPREHEND; || my other ride is a Kerbal Space Program rocket ^^
- Manwe
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 lacoste'86, 205 gti ph1'87, 309 ph1 3d graffic'89, citroen ax ph1'86, citroen bx ph1'86
- Numer Gadu-gadu: 7424729
- Kontakt:
wczoraj podczas ogarniania Puga zawitał do garażu młodociany (10 lat chyba nie miał) miłośnik motoryzacji z pytaniem czy może zobaczyć auto, przejecie na twarzy dziecka siedzącego na fotelu kierowcy bezcenne
szukam zderzaków z green'a, lacoste'a, białego cj lub open'a
przygarne silnik ET3, gumowy spojler tylnej klapy Peugeot 309 gti, licznik z obrotomierzem z bx'a ph1
- andi_kamachi
- Junior
- Posiadany PUG: 205 1,4 Roland Garros, 205 1,8DT
- Numer Gadu-gadu: 0
- Lokalizacja: Warszawa (praca i mieszkanie), Trzcianka k. Wilgi (stąd pochodzę)
- Kontakt:
Wczoraj wieczorem po zakupach w biedrze idę obładowany, i z daleka widzę dwóch umundurowanych osobników, którzy z radiotelefonami w rękach kręcą się obok rolanda...
Pozwolili mi (o dziwo!) otworzyć bagażnik, a potem dopiero przesłuchali...
Efekt jest taki, że jeden z nich będzie przeczesywał allegro w poszukiwaniu egzemplarza dla siebie..
Pozdrawiam chłopaków z Solidu
Pozwolili mi (o dziwo!) otworzyć bagażnik, a potem dopiero przesłuchali...
Efekt jest taki, że jeden z nich będzie przeczesywał allegro w poszukiwaniu egzemplarza dla siebie..
Pozdrawiam chłopaków z Solidu
- Manwe
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 lacoste'86, 205 gti ph1'87, 309 ph1 3d graffic'89, citroen ax ph1'86, citroen bx ph1'86
- Numer Gadu-gadu: 7424729
- Kontakt:
wczoraj na kkn pewien mały Arek ( ) stwierdził, że moje 205 to szczyt marzeń jego jest , z dwoch moich postów tutaj wynika, że moje autko jakoś dzieci przyciąga
szukam zderzaków z green'a, lacoste'a, białego cj lub open'a
przygarne silnik ET3, gumowy spojler tylnej klapy Peugeot 309 gti, licznik z obrotomierzem z bx'a ph1
- Altowiolistka
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 1.9D forever
pracownik z peugeota Bielaka w łomiankach powiedzial mi ze widzial moje auto na drodze, i ze nie spodziewal sie ze az takie ladne, i ze kolor powala ( slyszal juz pare razy o aucie, bo czasem cos tam u nich kupujemy ) milo sie robi na sercu...
do tego pare osob na uczelni z ktorymi sie tak naprawde nie znam, powiedzialo ze piekny kolor i cudowne felgi- czyt. ranty
do tego pare osob na uczelni z ktorymi sie tak naprawde nie znam, powiedzialo ze piekny kolor i cudowne felgi- czyt. ranty
- tomek05229
- Junior
- Posiadany PUG: 205 Forever '95
- Numer Gadu-gadu: 11234915
Dzis zostalem zatrzymany przez nieoznakowany, radiowoz do, kontroli... powod-pan policjant kiedys mial rolad garossa i spodobal mu sie moj PUG obejrzal go dokladnie i powiedzial ze chyba synowi kupi taki wozidlo
- scaliburgreg
- Junior
- Posiadany PUG: 205 XS TU3S 88'
- Numer Gadu-gadu: 5932746
Mi zdarzyła się podobna sytuacja jeszcze poprzednim, tym czerwonym XSem na stacji Shell'a. Podbiegł młody koleś z obsługi, rzucił tekstem, że "to taki jakim się kiedyś rajdy wygrywało" i zaczął wypytywać o silnik, osiągi itd Spieszyło mi się akurat dlatego rozmowy nie przeciągałem, ale nie ukrywam, że było to przyjemne doświadczenie.
I co mogę dodać.. Było to w dniu kiedy 2 godziny później miałem wypadek.. I wtedy nawet w karetce, jeden lekarz mnie ogarnia, a drugi wypytuje o auto twierdząc, że wielka szkoda, bo dziś już się takich nie robi.
I co mogę dodać.. Było to w dniu kiedy 2 godziny później miałem wypadek.. I wtedy nawet w karetce, jeden lekarz mnie ogarnia, a drugi wypytuje o auto twierdząc, że wielka szkoda, bo dziś już się takich nie robi.
- RafGentry
- Moderator
- Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
- Kontakt:
Ostatnio - jakieś dwa tygodnie temu - jadę sobie w CTI z otwartym dachem i widzę, że ściga mnie Octavia. Zjeżdżam na lewy pas, ustępując drogi, a Skodzina zrównuje się ze mną, a jej kierowca obczaja moje auto.
Na światłach macha do mnie, więc uchylam szybę. Koleś krzyczy "Zaje**sty! A ja mam 106 GTI!". Uśmiecham się pod nosem i jadę dalej.
Za zakrętem widzę znów Octavię. Koleś wysiada i mnie zatrzymuje. Pogadaliśmy dobre pół godziny. Wypytywał o 205-tki i opowiadał o swojej "jedynej w Krakowie" 106-tce GTI którą trzyma do startów na ćwierć mili. Na koniec zostawił numer telefonu ("Dzwoń, jakbyś coś potrzebował" )i kazał się wpisać jako "Gruby".
Na światłach macha do mnie, więc uchylam szybę. Koleś krzyczy "Zaje**sty! A ja mam 106 GTI!". Uśmiecham się pod nosem i jadę dalej.
Za zakrętem widzę znów Octavię. Koleś wysiada i mnie zatrzymuje. Pogadaliśmy dobre pół godziny. Wypytywał o 205-tki i opowiadał o swojej "jedynej w Krakowie" 106-tce GTI którą trzyma do startów na ćwierć mili. Na koniec zostawił numer telefonu ("Dzwoń, jakbyś coś potrzebował" )i kazał się wpisać jako "Gruby".
Facebook: https://www.facebook.com/Peugeot205Poland
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
- HideoOSW
- Junior
- Posiadany PUG: 205 Winner PTS / 205 GTI
- Kontakt:
Ja również spotykam się z różnymi akcjami ludzi, co ciekawe mimo iż autko trochę poobijane (można zobaczyć w moim temacie: http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.ph ... 03#p282603), jednak myślę że to przez kolor lakieru Miami Blue... ale do rzeczy.
Już jak wracałem w trasie z Ciechanowa, jeden koleś na shelu pytał się czy to GTI, a ja że nie bo to 1.1
Będąc już na końcu 5-cio godzinnej trasy powrotnej z Ciechanowa, przejeżdżałem koło klubu bluesowego i ludzie którzy stali na dworze, machali żebym przypierd***ł
Na przeglądzie miły dziadek diagnosta opowiadał że już takimi nikt do niego nie przyjeżdża (wcale nie dziwne, w OSW widziałem dotychczas może 2 looki, forevera i 5d... no i brata XS;)) i gadka szmatka aż z warsztatu obok przyszli panowie mechanicy dopytywać ile koni itd... i musiałem sie tłumaczyć że to nie GTI ale limitowana wersja:) Takie zainteresowanie dodaje jednak siły żeby zreanimować to auto.
Na światłach z lewej podjechał dziadek beczką i przez ponad minutę kukał przez ramie żony po swojej prawej, aż zapaliło się zielone, ja odjechałem, a dziadek zaspał
Ludzie oglądają się na mieście...
dzieciaki ciągną mamę/babcię za nogawkę (2 przypadki).
Ostatnio jechałem na poczte i za mną tłukło się BMW E36, miałem wrażenie że chcą się ścigać ale wkońcu dojechałem do celu, a pasażer wyskoczył do mnie i sie pyta: czy to prawdziwe GTI i czy jest na sprzedaż bo on chętnie odkupi, szuka takiego auta do remontu. Po wymianie kilku informacji na temat remontu mojego sprzęta i GTI, rozeszliśmy się, bo bym nie zdążył przed zamknięciem poczty
Już jak wracałem w trasie z Ciechanowa, jeden koleś na shelu pytał się czy to GTI, a ja że nie bo to 1.1
Będąc już na końcu 5-cio godzinnej trasy powrotnej z Ciechanowa, przejeżdżałem koło klubu bluesowego i ludzie którzy stali na dworze, machali żebym przypierd***ł
Na przeglądzie miły dziadek diagnosta opowiadał że już takimi nikt do niego nie przyjeżdża (wcale nie dziwne, w OSW widziałem dotychczas może 2 looki, forevera i 5d... no i brata XS;)) i gadka szmatka aż z warsztatu obok przyszli panowie mechanicy dopytywać ile koni itd... i musiałem sie tłumaczyć że to nie GTI ale limitowana wersja:) Takie zainteresowanie dodaje jednak siły żeby zreanimować to auto.
Na światłach z lewej podjechał dziadek beczką i przez ponad minutę kukał przez ramie żony po swojej prawej, aż zapaliło się zielone, ja odjechałem, a dziadek zaspał
Ludzie oglądają się na mieście...
dzieciaki ciągną mamę/babcię za nogawkę (2 przypadki).
Ostatnio jechałem na poczte i za mną tłukło się BMW E36, miałem wrażenie że chcą się ścigać ale wkońcu dojechałem do celu, a pasażer wyskoczył do mnie i sie pyta: czy to prawdziwe GTI i czy jest na sprzedaż bo on chętnie odkupi, szuka takiego auta do remontu. Po wymianie kilku informacji na temat remontu mojego sprzęta i GTI, rozeszliśmy się, bo bym nie zdążył przed zamknięciem poczty
1991 GTI [M0TW]
1993 WINNER [M0MY]
1992 XS [P3XY] RIP
1993 WINNER [M0MY]
1992 XS [P3XY] RIP
- scaliburgreg
- Junior
- Posiadany PUG: 205 XS TU3S 88'
- Numer Gadu-gadu: 5932746
Wczoraj gdy na pasach przechodziła kobieta z dzieckiem, małe wyciągnęło rękę wskazując znaczek lwa na atrapie i krzyknęło "mama zobacz"
Przypomniała mi się również sytuacja z imprezy Youngtimer Party, gdy wjeżdżając na teren toru zrównało się ze mną Klasyczne 911. Kierowca się popatrzył na mojego XS'a, uniósł kciuk do góry i dodał gazu. Później na wystawie oba auta stanęły obok siebie, co udokumentowałem fotką w temacie o swoim Pugu
Niedawno z kolei jak wymieniałem hamulce pod domem, przyszedł sąsiad i zaczął rozmowę pytaniem, czy prowadzę jakiś warsztat z bratem, bo często widzi jak coś grzebiemy. Odpowiedziałem, że po prostu dbamy o swoje auta, a on na to, że niedawno kupił Lancie i ciągle z nią do mechaników jeździ, bo cały czas padają czujniki i pali 15/100. Jak dodałem, że w 205 można prawie wszystko zrobić samemu, odpowiedział, że kolejne auto kupi podobne, starsze i bez elektroniki. Po czym pozwolił mi wrócić do pracy przy wymianie hamulców.
Przypomniała mi się również sytuacja z imprezy Youngtimer Party, gdy wjeżdżając na teren toru zrównało się ze mną Klasyczne 911. Kierowca się popatrzył na mojego XS'a, uniósł kciuk do góry i dodał gazu. Później na wystawie oba auta stanęły obok siebie, co udokumentowałem fotką w temacie o swoim Pugu
Niedawno z kolei jak wymieniałem hamulce pod domem, przyszedł sąsiad i zaczął rozmowę pytaniem, czy prowadzę jakiś warsztat z bratem, bo często widzi jak coś grzebiemy. Odpowiedziałem, że po prostu dbamy o swoje auta, a on na to, że niedawno kupił Lancie i ciągle z nią do mechaników jeździ, bo cały czas padają czujniki i pali 15/100. Jak dodałem, że w 205 można prawie wszystko zrobić samemu, odpowiedział, że kolejne auto kupi podobne, starsze i bez elektroniki. Po czym pozwolił mi wrócić do pracy przy wymianie hamulców.