Spełnione marzenie... 205 CTI.
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Re: Spełnione marzenie... 205 CTI.
RafGentry pisze:A jakie ma mieć?Para pisze:Dlaczego ma felgi z 1.6
No, a jakie ? Skoro to 1.9 to chyba nie takie.allman1 pisze:
1,9 CTI z 1994 (Pierwsza rejestracja 27.12.1994 )
czerwony
Druga sprawa, jaka mnie ciekawi to kierownica, według ServiceBox'a kierownice w CTI od 1993 roku miały obszycie czerwone. Z tego co widzę to właśnie taką masz Ktoś może to potwierdzić u siebie w CTI ?
- zmac
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 309 gti, 206 gti, 205 cj
- Numer Gadu-gadu: 0
Moje 309 GTI tez pochodzi z Leszna.Pluto pisze:Gratuluje nowego nabytku.
P.S. Swoje auto kupiłem w zeszłym roku w Lesznie
A żeby nie było OT, piekny egzemplarz, Gratuluje.
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Munne pisze:Cti wychodzily na tych felgach:)
Ała...nie wiedziałem...
- allman1
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 CTI 1,9. Pod opieką: 205 XE leżak. Ex. Green. R.I.P. 205 XRD.
- Login tlen: allman1
Taki jest planpawel pisze:Bardzo ładny egzemplarz, dbaj o niego
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Witaj,
Bardzo ciesze się, że nowy bezdasznik zawiatał w klubie.
mam bardzo podobny egzemplarz, więc jak coś, służę doświadczeniem i pomocnym słowem
Będę śledził temat z zaciekawieniem.
mam bardzo podobny egzemplarz, więc jak coś, służę doświadczeniem i pomocnym słowem
CTI , TSA ... i ja
http://www.Orfister.peugeot205.pl
- allman1
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 CTI 1,9. Pod opieką: 205 XE leżak. Ex. Green. R.I.P. 205 XRD.
Orfister, gdy pierwszy raz zacząłem tu węszyć, to Twoje CTI było chyba pierwszym jakie oglądałem. Wniosek był jeden: Musi być czerwone
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Cieszę się ze byłem jakąś tam inspiracją
CTI , TSA ... i ja
- allman1
- Uzalezniony
Lepiej po prostu ustaw sobie powiadomienie, bowiem prace będą przebiegać raczej z wolna. Ale przebiegać będą, i na pewno Wasza pomoc będzie potrzebnaOrfister pisze:Witaj,
-
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 10090927
Rob sobie autko pod siebie i we wlasnym tempie napewno efekt koncowy bedzie swietny bo i baza jest swietna.
Kazda morda pasuje do Forda!
- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
- Numer Gadu-gadu: 6446898
- Kontakt:
O identylko jak moj. GRATSY. Tak Para CTi fabrycznie szlo wlasnie na takich felgach. Full ory.
Car Valeting, Car Detailing.
- allman1
- Uzalezniony
Witam Przyjaciele (Wybaczcie jeśli kogoś uraziłem )
Dwie sprawy - mała i większa.
1. Z prezentowanego jakiś czas temu na allegro CTI i na części udało mi się wyszabrować emblemat CTI. Jest trochę innego koloru niż obecna u mnie "PEUGEOT 205", więc będę musiał jakąś farbką z pendzelkiem to artystycznie ujednolicić. Tak czy owak emblemat już umieszczono a miotające autem "TURBO INTERCOOLER" przykleiłem dla żartu koledze na do motocykla - Jeszcze się nie kapnął . Z tego samego źródła mam też boczki "Pininfarina" i zaślepkę kierownicy CTI. Nie miałem wielkiego zamiaru ich sprzedawać, a raczej zostawić sobie na zapas , ale jakby ktoś baaaaaaaaardzo potrzebował, to pisać
2. Na mechaników samochodowych to ja od zawsze długie zęby miałem, ale ten - nieznany mi z imienia i nazwiska - który poprzedniemu właścicielowi robił wóz, naprawdę przegiął pałę. Wspominałem że autko trochę się poci przy filtrze i że zaznacza teren olejem. Otóż nie dalej jak wczoraj CTI na swych usługach miał mój przyjaciel (Ten od Hondy VT600 TurboIntercooler ), a że swoja auto ma u mechaniora, wpadł do niego CTIkiem zobaczyć jak idzie robota. Wspomniał też że coś to CTI cieknie, na co starej daty mechanior: "To wieżdżaj na kanał, zobaczę co jest". Jacur wjechał, i po chwili usłyszał spod auta: "Przecież śruby miski olejowej są tak luźne, że w palcach je obracam! Anżeeeeej!!! Chodź tu na dół i dokręć tę miskę w peżocie!!!"
(*&%#%*)(*^^*()&*%##!@##(^%*)*&)%^#@*&^)&*$^*%#%^*%)*^
Oczywiście grosza nie wziął.
No i zaraz idę pośmigać i zobaczymy czy ciśnienie olej trochę wzrosło (Ostatnio niebezpiecznie nisko oscylowało). Odwiedzę też jakiś OBI czy Tesco i spróbuję znaleść ten olej co w nim siedzi celem go uzupełnienia. (Mobil 15w40).
To narazie niewiele, ale jest końcówka roku szkolnego - Gorący okres dla belfrów... Zaczną się wakacje, to zacznie się i większę pugowe grzebanie.
Udanej niedzieli!!!
Aha!!! Pug otrzymał inne radio. Wprowadzające akcent techno Sony X-Plod poszło do ludzi, a w jego miejsce zainstalowano Blaupunkta Miami 100 - Niezwykle rzadki, niespotykany w PL model, który cudem wyczaiłem na allegro i dość tanio nabyłem. Radio po 1. świetnie gra, a po 2. I-DE-AL-NIE pasuje wizualnie do charakteru auta, jest bowiem tak proste i klasyczne, że już chyba bardziej być nie może. No i posiada pełną funkcjonalność nowoczesnego Car Audio... No może poza USB, ale czyta mp3, więc damy radę.
Dwie sprawy - mała i większa.
1. Z prezentowanego jakiś czas temu na allegro CTI i na części udało mi się wyszabrować emblemat CTI. Jest trochę innego koloru niż obecna u mnie "PEUGEOT 205", więc będę musiał jakąś farbką z pendzelkiem to artystycznie ujednolicić. Tak czy owak emblemat już umieszczono a miotające autem "TURBO INTERCOOLER" przykleiłem dla żartu koledze na do motocykla - Jeszcze się nie kapnął . Z tego samego źródła mam też boczki "Pininfarina" i zaślepkę kierownicy CTI. Nie miałem wielkiego zamiaru ich sprzedawać, a raczej zostawić sobie na zapas , ale jakby ktoś baaaaaaaaardzo potrzebował, to pisać
2. Na mechaników samochodowych to ja od zawsze długie zęby miałem, ale ten - nieznany mi z imienia i nazwiska - który poprzedniemu właścicielowi robił wóz, naprawdę przegiął pałę. Wspominałem że autko trochę się poci przy filtrze i że zaznacza teren olejem. Otóż nie dalej jak wczoraj CTI na swych usługach miał mój przyjaciel (Ten od Hondy VT600 TurboIntercooler ), a że swoja auto ma u mechaniora, wpadł do niego CTIkiem zobaczyć jak idzie robota. Wspomniał też że coś to CTI cieknie, na co starej daty mechanior: "To wieżdżaj na kanał, zobaczę co jest". Jacur wjechał, i po chwili usłyszał spod auta: "Przecież śruby miski olejowej są tak luźne, że w palcach je obracam! Anżeeeeej!!! Chodź tu na dół i dokręć tę miskę w peżocie!!!"
(*&%#%*)(*^^*()&*%##!@##(^%*)*&)%^#@*&^)&*$^*%#%^*%)*^
Oczywiście grosza nie wziął.
No i zaraz idę pośmigać i zobaczymy czy ciśnienie olej trochę wzrosło (Ostatnio niebezpiecznie nisko oscylowało). Odwiedzę też jakiś OBI czy Tesco i spróbuję znaleść ten olej co w nim siedzi celem go uzupełnienia. (Mobil 15w40).
To narazie niewiele, ale jest końcówka roku szkolnego - Gorący okres dla belfrów... Zaczną się wakacje, to zacznie się i większę pugowe grzebanie.
Udanej niedzieli!!!
Aha!!! Pug otrzymał inne radio. Wprowadzające akcent techno Sony X-Plod poszło do ludzi, a w jego miejsce zainstalowano Blaupunkta Miami 100 - Niezwykle rzadki, niespotykany w PL model, który cudem wyczaiłem na allegro i dość tanio nabyłem. Radio po 1. świetnie gra, a po 2. I-DE-AL-NIE pasuje wizualnie do charakteru auta, jest bowiem tak proste i klasyczne, że już chyba bardziej być nie może. No i posiada pełną funkcjonalność nowoczesnego Car Audio... No może poza USB, ale czyta mp3, więc damy radę.
Ostatnio zmieniony 08 mar pt, 2013 8:32 pm przez allman1, łącznie zmieniany 1 raz.