Uklad wydechowy 1.9 GTI

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
Przecinak
Junior

Uklad wydechowy 1.9 GTI

Post autor: Przecinak »

Ze wzgledu ze pomalu zbliza sie czas wymiany ukladu wydechowego to mam pytanie czy znacie jakies dobre zamienniki, moze juz ktos wymienial i moze cos polecic??
Ja podzwonilem troche, popytalem sie znajomych i to kilka zebranych danych:

Dobre polskie podroby to ASMET ale niestety nie robia srodkowego ani koncowego do mojego GTI, do starszego owszem koncowy jest i to tanio. Koncowy mozna zastapic ich produktem do 1.6 ktory jest o dziwo drozszy od tego do 1.9 :shock: .
Walker oczywiscie robi takie dedykowane ale cena za komplet to juz ok 600zl przy cenie kombinowanych (ASMET plus cos tam) 320 zl.

Moze ktos ma orginalny w dobrej cenie bo sobie zmienil na bardziej ryczaco pierdzacy czy cos w tym stylu albo zainwestowal w superspirinta :) ?

No i czy warto wywalac kat. bo z tego co tu wyczytalem to kompletnie nic to nie daje ?
Peugeot 205 GRIFFE :) Sliczny zielony i z sercem lwa :)
Project GRIFFE ??????? - ??.??.0?
Galeryjka http://gti.peugeot205.pl/gallery/przecinak
Awatar użytkownika
Dżon Dobra Nadzieja
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Dżon Dobra Nadzieja »

Niestety z wydechem to ci nie pomoge, ale co do katalizotora to wersja XU9JA ma 6 koni wiecej niż XU9JAZ z katalizotorem...
Obrazek  Obrazek

Jestem fanem! Szukalem klubu p205 i go znalazlem 8)7
Awatar użytkownika
Przecinak
Junior

Post autor: Przecinak »

No tak ale ma inny walek (moment wyzej polozony), inny komp (niekoniecznie lepszy), wyzszy stopien sprezania (to akurat mozna by zmienic przez splanowanie glowicy) i mysle ze to stad te 6KM.
Ale z tego co wyczytalem w net'cie to kata lepiej nie usuwac chyba ze sie wstawi extra super (czyt. drogi) uklad wydechowy ktory jest obliczony do pracy bez kata.
Peugeot 205 GRIFFE :) Sliczny zielony i z sercem lwa :)
Project GRIFFE ??????? - ??.??.0?
Galeryjka http://gti.peugeot205.pl/gallery/przecinak
Awatar użytkownika
IGI
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: IGI »

u mnie nie ma kata wyciolem tez srodkowy tlumik i zostal mi ostatni nie wiem co to za wydech pisze na nim guttman czy jakos tak ja go nie kupowalem kupilem juz z takim, dodam ze nie zauwarzylem zeby slabiej czy lepiej pracowal poprostu jest glosniejszy
ODPOWIEDZ