Problem z odpalaniem
Problem z odpalaniem
Witam mam następujący problem. Na zimno silonik odpala bez problemów. Przejadę kilka kilometrów tak że zdąży sie nagrzać i gaśnie bez wyraźnego powodu i nie daje się dopalić przez jakieś 5-10 minut. Jak trochę ostygnie sytuacja się powtarza. Co może być nie tak? Przyczyną może być modół zapłonowy??? Temperatura silnika utzrymuje się w normie, olej to samo, wszystkie kable od świec cewki itd sprawdzałem wydają się być ok. Silnik 1,9 benzyna.
- misiek22
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
wczoraj wieczorem właśnie u siebie zrobiłem tę usterkęDUŻY2 pisze:Mi wogóle przez jakiś czas nie chce odpalić....rozrusznik kręci ale nic poza tym silnik nawet na chwilę nie łapie...
![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
jak silnik był zimny palił ładnie natomiast po nagrzaniu tracił iskrę z kopułki na kable, z cewki było wszystko oki, miałem do wymiany kable które założyłem miesiąc temu (Boscha już więcej nie kupię
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
ps.
auto zgasło dwa razy na przełomie tygodnia, kiedyś pytałem o to na forum Kaktus przestrzegał żeby tego nie zostawiać...
![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
Peugeot 205
1.9GTI
1.9GTI
Nad kablami też się zastanawiałem...wymieniałem razem z kopułką świecami jakoś 1,5 roku temu...ostatnio jak grzebałem przy kopułce na włączonym silniku troszkę mnie popieściło...Dobra ale z drugiej strony jakby jeden kabel był walnięty to nie powinno być tak że wogóle nie mogę odpalić silnika a średnio muszę poczekać jakieś 5-10 minut żeby zechciał współpracować...