kody usterek!
- Marshal
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
Ja mam TU3 na monowtrysku i ostatnio bylem podpinany pod kompa bez problemow. Zielona wtyczka tak jak chlopaki mowia znajduje sie po prawej stronie w okolicach akumulatora. Wczesniej bledy mialem zczytywane na podstawie mrugniec lampki stop. Takze obie metody dzialaja. Dodam, ze moje autko jest z konca 1990r.
205 XS 1.4 grafit metalik
nawet w starym dieselu '84 miałem kostke na pokrywie rozrzadu, i wcale nie wisiała luzem, była nawet dosc solidnie przymocowana!
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Ex 205 XS 1,4 75 KM
to proste jak sznurek w kieszeni!podpinasz kawalek przewodu do gniazdka diagnostycznego, siadasz za kolko, wlaczasz zaplon i dotykasz ten przewod na ok. 3 sekundy do masy (np do tego ocynkowanego kolka do zamykania drzwi po lewej za plecami). wtedy ta kontrolka diagnostyczna komputera na desce rozdzielczej (zolto-pomaranczowa) powinna mignac jeden raz i za chwilke dwa razy. to oznacza kod 12 czyli poczatek odczytu. nastepnie znowu stykasz kabelek z masa na 3 sekundy i znowu lampka mrugnie kilka razy dla liczby dziesiatek i za chwile dla liczby jednosci. jesli nie masz uszkodzen to nastepnym kodem bedzie 11 czyli koniec odczytu.powodzenia!
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 roland garros
- Numer Gadu-gadu: 2722519
Re: kody usterek!
tak wlasnie sie robi:)Ale na wlaczonym silniku czy na zaplonie??
- dzikson
- Maniak
- Posiadany PUG: 205XS
- Kontakt:
Wystarczy na zapłonie, włączony silnik nie jest tu konieczny.
-
- Nowicjusz
Aha ...U mnie jest tak ze kontrolka pali sie na zaplonie i kilka sekund po odpaleniu...W trakcie jazdy nie mruga...Czy tak powinno byc czy palaca sie kontrolka informuje o jakims trybie awaryjnym??
Ostatnio zmieniony 02 lip śr, 2008 3:27 pm przez Ceballos, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
To bardzo sie ciesze. Duzo przeszlismy Ja i Roland:)
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 XS
- Numer Gadu-gadu: 13607372
Panowie, jedno pytanie, szukałem tego gniazda i znalazłem małą zieloną "wtyczkę" pod zbiorniczkiem płynu spryskiwaczy. Wygląda jakby miała 3 wejścia ale blaszki styków są 2. Czy to jest właśnie to gniazdo o którym mówicie?
a i jeszcze jedno, jak już wykryje te usterki to one same się kasują, czy to jest dla mnie tylko informacja co jest niesprawne?
a i jeszcze jedno, jak już wykryje te usterki to one same się kasują, czy to jest dla mnie tylko informacja co jest niesprawne?
- krzyska
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm, P207UjemnieDynamiczny, Patriot KS90
Powodzenia życzę w zczytywaniu kodów tą wtyczkąmajkel pisze:Panowie, jedno pytanie, szukałem tego gniazda i znalazłem małą zieloną "wtyczkę" pod zbiorniczkiem płynu spryskiwaczy. Wygląda jakby miała 3 wejścia ale blaszki styków są 2. Czy to jest właśnie to gniazdo o którym mówicie?
A na poważnie to wtyczkę od diagnostyki kompa masz przy prawym kielichu amortyzatora, tuż przy/za/obok/koło zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodzącego, też zielona.
Kolega cyborg parę postów wyżej łopatologicznie wyłożył jak odczytać/kasować kody/błedy.
GTI_Efekt Masy