dziwna wersja GTI 105KM czy 130.
dziwna wersja GTI 105KM czy 130.
Witam. niedawno zakupiłem puga 205 1.9 GTI rok 89. Niewiem jaką ma moc. W dowodzie mam 75kw po numerze (CDF4) w sieci wyczytałem że 130KM. W briefie mam że jast to wersja 1.9 gti automatic ale mam manualną skrzynię. Sam nie wiem. Czy wiecie może jak oprócz hamowni można to rozpoznać?? Jak mierzyłem go od 0-100km/h (na LPG) z ręki ma 8,4-8,6s. W sumie mi to rybka bo jeżdzi się naprawdę OK ale tak z czystej ciekawości. Dzięki za pomoc.
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
Chyba do września 89 były bez katalizatora, miały 128KM, a od września 89 miały 122KM... Ale niektóre wersje (np. Gentry) były 105konne... więc po roku nie dojdziesz raczej... zobacz gdzieś czy te 105KM miały katalizator i zerknij u siebie czy jest... nie wiem jaki jeszcze może być sposób... może w miedzyczasie na jakiś wpadne
Aha, jeśli sie nie myle to automatic miał własnie 105KM, a skrzynia mogła być zmieniona...
Błąd... nie 89 tylko 88 miało być... po roku prod nigdy nie dojdziesz... wszedzie pisze co innego
Aha, jeśli sie nie myle to automatic miał własnie 105KM, a skrzynia mogła być zmieniona...
Błąd... nie 89 tylko 88 miało być... po roku prod nigdy nie dojdziesz... wszedzie pisze co innego
Ostatnio zmieniony 08 mar wt, 2005 2:23 pm przez Dżon Dobra Nadzieja, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
hehe jak dla mnie 105 czy 130 to i tak byloby git ja mam 60 nie narzekam jak na 1.1 ale chcialoby sie miec te 100km co by depnac :D:D:D
ostatnio jechalem u siebie w Zielonej taka ulica na ktorej 2 kierunki sa rozdzielona ciagla ... jade sobie tak te 50 spokojnie a na rejestracji WI jakis opel kombi mi sie przymierza do wyprzedzania .... juz prawie kolem wyjechal na 2 pas a ja wtedy mowie o nieeee frajerze i podloga hehe .... no ale jakbym mial 100km pod maska to juz wogole samolot i bym mu zniknal z pola widzenia a tak to tylko sie oddalilem znacznie
p.s. a tak wogole takie gti 100 czy 130 konne ile pali na setke miasto/trasa ??
ostatnio jechalem u siebie w Zielonej taka ulica na ktorej 2 kierunki sa rozdzielona ciagla ... jade sobie tak te 50 spokojnie a na rejestracji WI jakis opel kombi mi sie przymierza do wyprzedzania .... juz prawie kolem wyjechal na 2 pas a ja wtedy mowie o nieeee frajerze i podloga hehe .... no ale jakbym mial 100km pod maska to juz wogole samolot i bym mu zniknal z pola widzenia a tak to tylko sie oddalilem znacznie
p.s. a tak wogole takie gti 100 czy 130 konne ile pali na setke miasto/trasa ??
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
- Ninja
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: '90 1.8 XLD (był)
To jest wlasnie typowy problem starych rupieli.... Nigdy tak naprawde nie wiesz co masz bo przez tyle lat jego "zycia" rozne rzeczy rozni ludzie z nim robili. Skad sie biora te dziwne rozbieznosci jak ludzie wchodza na strony typu http://www.205gti.com/main_uk.htm i sprawdzaja po numerach nadwozia lub silnika typ swojego puga? Tak naprawde nikt na tym forum nie moze byc w 100% pewien ze jego samochod wyjechal z fabryki w obecnej formie czy na jego "zycie" nie sklada sie np. 5 zywotow innych aut.
No chyba ze ktos swojego puga kupil w salonie
No chyba ze ktos swojego puga kupil w salonie
Był - 1.8 D, 60 KM/4600 obr./min., 110 Nm/2600 obr./min. - masakrator
Jest - VW
Jest - VW
Ja też dostałem wszystkie papiery. Dosłownie wszystkie nawet mapę PEUGEOT/TALBOT. Mam wbity ostatni przegląd przy 40000 km w 96roku!!! Teraz ma 117tyś. Ogólnie sprawdziłem autko na 10tą stronę i naprawdę wydaje mi się że auto jest igła. Właściciel w Niemczech był tylko jeden, w Polsce też jeden (jeździł nim od czerwca). No ale mimo tego wszystkiego to racja że nie ma szans zeby w ciągu 16 lat nic w aucie nie było kombinowane. Miałem już 106 S16, mam jeszcze saxo vts i wiem ze tego typu auta nie były stworzone do jazdy na zakupy
Ale podejżewam że nie jeden właściciel który myśli że ma 130KM pod maską ma w rzeczywistości około 100KM albo i mniej i nawet o tym nie wie. Siła sugestii
Zastanawia mnie tylko dlaczego w internecie dane są aż tak rozbieżne...
Ale podejżewam że nie jeden właściciel który myśli że ma 130KM pod maską ma w rzeczywistości około 100KM albo i mniej i nawet o tym nie wie. Siła sugestii
Zastanawia mnie tylko dlaczego w internecie dane są aż tak rozbieżne...
tak ale na http://www.205gti.com jest podane że te numery mają 130KM więc stąd moje pytanie do Was.Para... pisze:http://gti.peugeot205.pl/identyfikacja.htm