Czołem!
Może mnie naprowadzicie co może być przyczyną tego stanu rzeczy? Samochód był sprawdzany niecałe pół roku temu, po wymianie m.in. końcówek drążka, osłon przegubu, tarcze i klocki są w porządku (sprawdzane przed 2 tygodniami). A mniej więcej przed tygodniem pojawiły się coraz bardziej uporczywe piski i dźwięki przypominające nienaoliwione koło zębate z okolic lewego przedniego koła objawiąjące się w momencie ruszania (mniej więcej do wrzucenia 3 biegu, potem prawdopodobnie zagłuszane i podczas hamowania bez względu na to czy na luzie czy z wrzuconym biegiem aż do całkowitegu wyhamowania PUGa. Kiedy samochód się zatrzyma wszystko cichnie. Co to może być?
piski i jęki z przedniego zawieszenia
- JoT_JoT
- Moderator
- Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
- Numer Gadu-gadu: 3288286
Czy słyszysz to także jak jedziesz dość wolno?? Jeżeli tak to najlepiej podnieś sobie to lewe koło podnośnikiem i pokręć nim sam to może uslyszysz dokłądniej co to i gdzie to nei zaszkodzi. Ja też bym stawiał na łożysko ale pewności nie mam. Może hamulce u mnie osatnio też coś piszczało przy wolnej jeździe ale z tyłu najprawdopodobniej hamulce bo przestało już po przejechaniu jakiś 50km
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
a ja bym zadzwonil wtedy do serwisu puga poprosil mech. do telefonu i zapytal. napewno powie co wg niego to moze byc.
a czy mozliwe ze robiac samochod pogubily sie igielki z lozysk ?? np od strony skrzyni
a czy mozliwe ze robiac samochod pogubily sie igielki z lozysk ?? np od strony skrzyni
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.