Wpakowałem dzisiaj zawieche od GTi do mojego 1.4 XR i jaki jest efekt???
Rewela Auto poszło na glebe ze 30mm, prowadzi się ciaśniej no i twardsze oczywista. Wreszcie moge Hondy po zakrętach ganiać bo na prostej to ciężko
Wszystko pasuje bez problemu. Sprężyna od GTi jest krótsza o trzy zwoje i mortyzator też jest krótszy. Tyle że w GTi na Mcphersonie są uchwyty do przewodu hamulcowego i łącznika stabilizatora, ale wcale to nie przeszkadza w niczym.
Gorąco polecam
narcodrive pisze:
Wszystko pasuje bez problemu. Sprężyna od GTi jest krótsza o trzy zwoje i mortyzator też jest krótszy. Tyle że w GTi na Mcphersonie są uchwyty do przewodu hamulcowego i łącznika stabilizatora, ale wcale to nie przeszkadza w niczym.
wystarczyło zeszlifowac te miejsca na przewody hamulcowe ?? prawda ?
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Przed nima sorry nie pomyślałem.
Sprężyna od 1.4 była dłuższa o 3 zwoje. I zwoje były żadsze.
Zobrazuje to tak. Przed (na oryginale) między koło a błotnik mogłem włożyć dłoń (czyatj 5-6 palców ) . Teraz wkładam 3! i jest twardo
Czyli ile zwojów ma sprężyna z GTI 4?? Moja standart (w Juniorku) miała 7 jeden zginał Jak możesz to podaj mi ile jest cm od ziemi do początku nadkola na środku i podaj profil opony z góry dzięki za info
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
Fakt! obnizona i usztywniona zawiecha to super sprawa.Jak ktoś takim autkiem nie jechał to nie wie. Przed chwila poszedłem sprawdzić ile u mnie palców wchodzi. Sztywno 2 z przodu a 2 i troche luzu z tyłu z racji tego ze tam mam nizszy profil. Co najsmieszniejsze to jak przebiłem opone i wyciągnałem zapas 15 o standardowym profilu a normalnie mam mam 14 bo tak go obnizyłem to auto stało w miejscu nawet nim nie ruszyłem.No ale co z tego,zmieniłem zapas na 14 moge smigać w zakrętach!
no a jak wstawiles do 1.4 zawieche z gti itp ..... czyli sprezyny i amory ... a co z tylem ? obnizales go na belce ? czy tez do tylu dales inne amory
Nałogowy czytelnikforum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.