Albania 2013 - Majowa wyprawa na dzikie Bałkany

Tutaj umawiamy się na spotkania klubowe, informujemy o odbywających się zawodach i imprezach sportowych i tuningowych.
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Re: Albania 2013 - Majowa wyprawa na dzikie Bałkany

Post autor: Fox »

Tadam! Dokonałem rezerwacji pierwszego pokoju 10 osobowego ( alez bedzie integracja!;) )

Obrazek

Dodatkowe info które zostało mi wklejone do maila, a które nie załapało się na screenshot:

Hostel Sova
Ilije Ognjanovica 26, Novi Sad, 21000, Serbia
Telephone: *381 (0)60 6613 510
Email: contact@hostelsova.com
Website: http://www.hostelbookers.com/hostels/se ... sad/49254/
Check-in / Check-out: 12:00 / 10:00

Directions:
From Novi Sad railway and bus station take bus number 4 and get out at the fourth stop. Cross the Mihajlo Pupin boulevard by the underground passage and come out of the right exit. Walk 100 meters and on the right-hand side to Ilije Ognjanovica street.

The hostel is located in the first building on the left side of the street (number 26, 1st floor).

Cancellation Policy
Customers can cancel their reservation free of charge up to 2 days before arrival (local time). After this date, charges will be applied by the property up to the full cost of the reservation. Payments made to HostelBookers are non-refundable.

________________________________________________________________________________________

Jako że na razie zgłosiło się i potwierdziło chęć rezerwacji 11 osób:

ja+Ula,Morfeusz+Ewa,Żywik+Ewa, Rafi + Agata , Józek, HelterSkelter +1

to pozwoliłem sobie naskrobać maila do rzeczonego hostelu z zapytaniem o dokooptowanie 11 osoby. Jak dostanę odpowiedź to dam znać. My z Ulą zawsze mieścimy się na jednym łóżku więc powinno się udać. Jeśli zgłoszą się dodatkowe osoby to pomyślimy o drugim pokoju. Na razie bezsensowne byłoby rezerwowanie izolatki dla Józka:)

Jak wskazuje wklejony obrazek wpłaciłem na razie 41zł w ramach 10% zaliczki, czyli w praktyce zapłaciłem za siebie. Reszta płaci po 10 euro na miejscu. Do dwóch dni przed przyjazdem można rezerwację odwołać. Stracimy wtedy te 41zł już wpłaconych.
Awatar użytkownika
dzikson
Maniak
Posiadany PUG: 205XS
Kontakt:

Post autor: dzikson »

Nice :)
Gdybyś rozszerzał rezerwację proszę weź mnie pod uwagę. Przynajmniej ten pierwszy nocleg będzie zorganizowany na spokojnie i z wyprzedzeniem, to bardzo słuszny pomysł.
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Z dużych pokoi w tej samej cenie jest jeszcze 6 osobowy. Na razie ty jesteś dwunastą osobą, więc brakuje 4. HelterSkelter sygnalizował chęć zabrania jeszcze kilku znajomych, są jeszcze osoby który pisały mi o chęci uczestnictwa, ale na razie się nie ujawniły, jest też twoja opcja lokalna +2 Jak uzbiera się trochę więcej chętnych to będziemy coś domawiać. Na razie zostajemy przy jednym pokoju i ewentualnym przemycie dodatkowych delikwentów:) Trzeba też trzymać kciuki aby nikt w tym terminie nam nie podebrał tego drugiego pokoju.
Awatar użytkownika
morpheusss
Junior
Posiadany PUG: 205 XS '89 TU3M - wrak & 205 XL TU3M & 205 Look TU3M
Numer Gadu-gadu: 2292990

Post autor: morpheusss »

W razie kłopotów z miejscem bez problemu mogę spać z 2 dziewczynami w jednym łóżku, więc Fox - nie martw się :D
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Nie wywołuj wilka z lasu. Zaraz się okaże że każdy by tak chciał, łącznie z samymi dziewczynami i zostaniemy sami:)

Tak przy okazji. U nas zima ma trzymać przynajmniej do połowy kwietnia, a może i dłużej a tymczasem w Albanii:

Obrazek

A tutaj stronka na której można zobaczyć jaka jest aktualna temperatura wody w morzu:

http://sputnik.infospace.ru/noaa/engl/a ... omp_ex.sht

W okolicach Albanii dochodzi już powoli do 20 stopni, czyli tyle ile w Bałtyku w szczycie sezonu! :)

PS: Dostalem odpowiedz od hostelu w sprawie dodatkowego miejsca w pokoju:

Hi Michal,

Thanks because you choose our hostel, you are very welcome...
Everything is fine you can pay in euros, or in dinars, no problem for us,
When you have final number of quests you can just send us email, tell us how many people will come and time of arriving,
no need to make reservation by the hostelbookers or other sites, no worry, we will keep room for you,
and there is no problem if one more person sleep in the room or one couple in one bed,
or we can put one more extry bed, only we can ask from you is to send us one email 2 days before to confirm your arriving.

Czyli nie rezerwujemy nic wiecej oficjalnie, tylko dajemy im znac ile nas będzie i jakoś nas upchną. Good news!
Awatar użytkownika
Pluto
Maniak
Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
Kontakt:

Re: Odp: Albania 2013 - Majowa wyprawa na dzikie Bałkany

Post autor: Pluto »

Chłopaki, z bratem gadalem i te ubezpieczenia np z pzu po za unię nie są aktualne. Dowiedzieć się musicie dokładnie co i jak

Wysłane z mojego ST21i
Opel Vectra 1.6 75KM '91 -> Peugeot 205 Look 1.1 60KM '91 Obrazek -> Peugeot 106 Hasseröder 1.4 75KM '98 Obrazek @ Peugeot 106 Hasseröder 1.6 105KM '98 Obrazek
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: RafGentry »

Piękny obrazek znalazłem :)
albania.jpg
W ogóle trzeba będzie podpromować naszą wyprawę nieco. Myślałem nad "identyfikacją wizualną" tripu, ale nie za pomocą identyfikatorów, bo wszyscy się przecież znamy, ale poprzez oklejenie 205-tek magnesami z okolicznościową grafiką.

Niech za przykład posłuży Herbie, bo nie mam pod ręką grafiki z 205-tką. Mam nadzieję, że wiecie o co mi się rozchodzi...
Herbie.jpg
Co myślicie o wyróżnieniu się w ten sposób?
Zywik
Maniak
Posiadany PUG: Citroen Xsara Picasso & Peugeot Tepee
Numer Gadu-gadu: 10911568
Kontakt:

Post autor: Zywik »

Jeśli ktoś zrobi grafikę to mogę w zaprzyjaźnionej firmie wykonać taki magnes x2 (na obie strony auta).

Potrzebuję: grafikę, rozmiar, ilość
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Kontakt:

Grafikę dostarczę. Ma ktoś może czcionkę 205 taką, jak na znaczku T16?

chociaż właściwie myślę, że można podkraść logo stąd:
205 turbo16.jpg
W ogóle to pomyślcie, co tam zawrzeć na tym magnesie oprócz centralnie umieszczonego "205"

Przykładowo:

Peugeot
205
30 th anniversary
Albania Trip
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Ja bym nie pisal Albania bo oni sie nie lubia z Serbami i ktos nam moze nakopac po drodze:) Jestem bardziej za Anniversary trip albo cos z balkanami w nazwie.

Jak szukam w google to takie balkanskie wyjazdy maja w logo po prostu np Balkan 2013:

Obrazek

aczkolwiek mi sie podbaja logo bardziej w takim formacie:

Obrazek

Moznaby napisac 205 anniversary trip through Balkans i np flagi krajow przez ktore przejezdzamy

Tak przy okazji to chyba wyjeżdżając poza Unie trzeba chyba miec naklejke PL na samochodzie. Nie wiem czy nie daloby sie tego np jakos połączyć w jedno? Tzn jesli te pierwsze chcecie na drzwi to moze osobno wykonac male PL na tyl?
Awatar użytkownika
morpheusss
Junior

A może lepiej zamiast magnesu foliową naklejkę? Chętnie bym to sobie zostawił na aucie po tripie, a magnes generalnie da się podpierdolić bez najmniejszego problemu ;)
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Tez myslalem o naklejkach, ale takich mniejszych do naklejenia na tylnia szybe gdzies w dolnym prawym rogi, w ksztalcie wlasnie tych rajdowych logo. Jesli cos ma isc na drzwi to wole magnes, tylko z tym trzeba uwazac zeby sobie lakieru nie porysowac. Kiedys przyczepilem sobie antene cb na dach i podmuch wiatru mi ja przesunal rysujac spory jego kawalek. W koncu musialem sobie wyciac kawalek szmaty i podlozyc...
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Kontakt:

To teraz kwestia, czy nawiązujemy grafiką do rajdowych T16:
peugeot-205-turbo-16-e2-yellow-side.jpg
t16 safari rallye kenya.jpg
Czy może do Monte Carlo Historique:
big_859_1_a1471605.jpg
Chyba, żeby stworzyć zupełnie nową okolicznościową grafikę, choć uważam, że powinno się znaleźć jakieś nawiązanie do historii 205...
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Monte Carlo jest spoko, chociaz w herbie jest ukryte logo mercedesa:) Srodkowo opcja jest reklama marlboro, a pierwsza telefunken. Jestem wiec za monte carlo
Awatar użytkownika
morpheusss
Junior

Gwiazda może być, byle nie VW :P Zamiast gwiazdy możnaby wrzucić lewka, graficznie nie jestem uzdolniony, więc loga raczej nie wykonam... od 3 lat próbuję zrobić koszulki z Pragi i widać jak mi idzie :P
ODPOWIEDZ