Albania 2013 - Majowa wyprawa na dzikie Bałkany
- RafGentry
- Moderator
- Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Re: Albania 2013 - Majowa wyprawa na dzikie Bałkany
Foxiu - szczerze mówiąc, to nie chce mi się już prosić ich o łaskę. Nie chcą, to nie.
Wiadomo, że choć opierają całą kampanię reklamową 208-ki na wspomnieniu modelu 205, to niespecjalnie kalkuluje im się promowanie starych gratów i jakichś świrów, co zamiast przyjść do salonu po nowe Peżoty, jadą struclami do Albanii...
Co do grafik, to może do jutra jakieś będę już miał do zaprezentowania, to Wam pokażę i wstępnie ocenimy co i jak.
Wiadomo, że choć opierają całą kampanię reklamową 208-ki na wspomnieniu modelu 205, to niespecjalnie kalkuluje im się promowanie starych gratów i jakichś świrów, co zamiast przyjść do salonu po nowe Peżoty, jadą struclami do Albanii...
Co do grafik, to może do jutra jakieś będę już miał do zaprezentowania, to Wam pokażę i wstępnie ocenimy co i jak.
Facebook: https://www.facebook.com/Peugeot205Poland
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
- dzikson
- Maniak
- Posiadany PUG: 205XS
- Kontakt:
Przyznam że taka forma też bardzo do mnie trafia. Tylko lew zamiast zaskrońca, "Balkan Trip 2013", "Peugeot 205 Anniversary" i link strony klubowej. Jeśli flagi państwowe nie są zbyt ryzykowne (w końcu nie wszyscy tam lubią swoich sąsiadów) i nie będzie tych flag za dużo to też bardzo dobra idea.Zywik pisze:Jestem za opcją :
Należałoby też zawrzeć motyw, który podkreśli, że wyprawa zaczęła się w PL.
Nie mam praktyki grafika ani odpowiednich kontaktów, ale gdy już takie logo powstanie i chcielibyśmy promować je nie tylko na autach, ale np. ubrać się w nie do zdjęcia lub wychodząc na miasto, to mogę zająć się organizacją koszulek
Mamy w Wawie sprawdzoną firmę, która kilka rzeczy już dla mnie drukowała.
Gdyby umieścić logo w formacie A5 z przodu, na plecach zostawiając miejsce na autografy , to koszt nie powinien przekroczyć 30zł nawet przy lepszej jakości materiału: http://orfi.pl/koszulki.htm
Ok, będę gotowy na telekonferencję, jeśli okaże się to potrzebne.Fox pisze: Jutro, czyli w piątek widzimy się o 19 w Nowej Prowincji na Brackiej.
A pochylając się nad mapami i pracując nad strategią zwróćcie uwagę na kwestię telematyki w transporcie: damy radę uzbroić każdą maszynę w CB radio?
- morpheusss
- Junior
- Posiadany PUG: 205 XS '89 TU3M - wrak & 205 XL TU3M & 205 Look TU3M
- Numer Gadu-gadu: 2292990
CB byłoby świetną rzeczą. Na ostatnim tripie zawsze był problem że ktoś ucieknął do przodu albo został w tyle i trzeba się było szukać. W PL można zadzwonić, ale za granicą telefony mogą nas kosztować więcej niż paliwo
Również jestem za zrobieniem koszulek a może i nawet jakichś polarów. Taka wyprawa się nie powtórzy
Również jestem za zrobieniem koszulek a może i nawet jakichś polarów. Taka wyprawa się nie powtórzy
- Fox
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
- Numer Gadu-gadu: 6433729
- Kontakt:
Bardzo mi sie ten pomysl podoba. Z flagami nie powinno byc problemu. Jeśli będą wszystkie a nie tylko Albańska to nie powinien nas podejrzewać o sympatyzowanie z konkretną stroną:) Flag musiałoby być 6 ( serbia,macedonia,albania,czarnogora,chorwacja,bosnia ) lub ewentualnie chorwacka moznaby sobie odpuscic bo najmniej bedziemy przez ten kraj sie przemieszczac.dzikson pisze:Przyznam że taka forma też bardzo do mnie trafia. Tylko lew zamiast zaskrońca, "Balkan Trip 2013", "Peugeot 205 Anniversary" i link strony klubowej. Jeśli flagi państwowe nie są zbyt ryzykowne (w końcu nie wszyscy tam lubią swoich sąsiadów) i nie będzie tych flag za dużo to też bardzo dobra idea.Zywik pisze:Jestem za opcją :
Należałoby też zawrzeć motyw, który podkreśli, że wyprawa zaczęła się w PL.
W bieszczadach mieli radio prawie wszyscy, wiec potencjał jest. Jeśli nie każdy ma swoje to zakładam że wypożyczenie od kogoś z fanklubu nie powinno być problemem. Moje co prawda nie działa, ale w sobote postaram się je podrzucić do serwisu żeby na wyprawę wróciło do życia.dzikson pisze: damy radę uzbroić każdą maszynę w CB radio?
Na polary nie za ciepło tam będzie?:) Prędzej kąpielówki czy ręczniki;) Koszulki byłyby świetne. Nie wiem tylko czy jak zaczniemy mnożyć gadżety ( zaraz dorzucimy baloniki, czapki stożki na sznureczku na głowę, dlugopisy czy jakieś zabawki dla biednych dzieci po drodze ) to nie skończy się tak jak zwykle że niczego nie zdążymy doprowadzić do końca.morpheusss pisze:nawet jakichś polarów. Taka wyprawa się nie powtórzy
Ostatnio zmieniony 04 kwie czw, 2013 3:19 pm przez Fox, łącznie zmieniany 1 raz.
- helterskelter
- Junior
- Posiadany PUG: 205 xad lux; 205 GTI export
Nie wiem, czy nie będzie trzeba używać CB po partyzancku, bo jeszcze do niedawna np.: w Serbii i Macedonii na używanie CB trzeba było mieć specjalne zezwolenie. Niestety nie natrafiłem na razie na wiarygodne źródło, czy to nadal obowiązuje.
- Fox
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Klub mondeo twierdzi ze nie ma problemu:
http://www.mondeoklubpolska.pl/showthre ... -w-Europie
Jednak znalazłem stronkę, która jednak trochę mnie zaniepokoiła:
http://www.gielda-cbradio.pl/forum/topi ... 5085792774
System polski i europejski
W Polsce kanały CB są strojone o 5 kHz (pół kanału) niżej niż w pozostałej części Europy. Przekraczając granicę należałoby przełączyć radio (jeżeli jest multisystemowe) z trybu "PL" w tryb "EU" lub "EC". Inaczej będzie się zakłócać sąsiednie kanały.
U nas 19., za granicą 28.
O ile w Polsce kanałem drogowym jest 19., o tyle za granicą Polacy porozumiewają się zwykle na kanale 28.
Uwaga na Austrię!
W Austrii zabronione jest korzystanie z radia multisystemowego lub pracującego w polskim systemie. Najlepiej w ogóle nie korzystać tam z CB.
Potrzebne pozwolenie
W Bułgarii, Chorwacji, na Cyprze, w Hiszpanii, Irlandii, Macedonii, na Malcie, w Rosji, Serbii, Słowenii, Szwajcarii, Szwecji i Turcji potrzebne jest zezwolenie na CB.
Zabronione w ogóle!
W Rumunii i Irlandii Płn. nie wolno korzystać z CB.
Wygląda więc na to że spokojnie możemy używać radia na Słowacji, Węgrzech i w Albanii. Na Serbie i Macedonie oraz potem Chorwację lepiej zdjąć żeby się nie narażać, chociaż na eurotripie mieliśmy z Żywikiem CB i ani w Słowenii ani w Chorwacji nikt nas o nic nie pytał pomimo iż póltorametrowej anteny ciężko nie zauważyć... Z tego co czytałem to za granicą czasem wymagany jest dokument potwierdzający zgodność radia z jakąś tam normą. Nie wiem czy coś takiego mam.
Niedawno slyszalem tez od kogos ze sa kraje w ktorych nie mozna niczego przyklejac do przedniej szyby ( gps, rejestrator jazdy itp ). Nie wiem na ile to prawdziwa informacja i jakich krajow dotyczy ale tez postaram sie sprawdzic.
O juz znalazlem - chodzilo o slowacje:
http://pdaclub.pl/forum/nawigacje-pna-p ... by-151177/
PS: Link z Interii odnosnie CB:
http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... 28319,1718
http://www.mondeoklubpolska.pl/showthre ... -w-Europie
Jednak znalazłem stronkę, która jednak trochę mnie zaniepokoiła:
http://www.gielda-cbradio.pl/forum/topi ... 5085792774
System polski i europejski
W Polsce kanały CB są strojone o 5 kHz (pół kanału) niżej niż w pozostałej części Europy. Przekraczając granicę należałoby przełączyć radio (jeżeli jest multisystemowe) z trybu "PL" w tryb "EU" lub "EC". Inaczej będzie się zakłócać sąsiednie kanały.
U nas 19., za granicą 28.
O ile w Polsce kanałem drogowym jest 19., o tyle za granicą Polacy porozumiewają się zwykle na kanale 28.
Uwaga na Austrię!
W Austrii zabronione jest korzystanie z radia multisystemowego lub pracującego w polskim systemie. Najlepiej w ogóle nie korzystać tam z CB.
Potrzebne pozwolenie
W Bułgarii, Chorwacji, na Cyprze, w Hiszpanii, Irlandii, Macedonii, na Malcie, w Rosji, Serbii, Słowenii, Szwajcarii, Szwecji i Turcji potrzebne jest zezwolenie na CB.
Zabronione w ogóle!
W Rumunii i Irlandii Płn. nie wolno korzystać z CB.
Wygląda więc na to że spokojnie możemy używać radia na Słowacji, Węgrzech i w Albanii. Na Serbie i Macedonie oraz potem Chorwację lepiej zdjąć żeby się nie narażać, chociaż na eurotripie mieliśmy z Żywikiem CB i ani w Słowenii ani w Chorwacji nikt nas o nic nie pytał pomimo iż póltorametrowej anteny ciężko nie zauważyć... Z tego co czytałem to za granicą czasem wymagany jest dokument potwierdzający zgodność radia z jakąś tam normą. Nie wiem czy coś takiego mam.
Niedawno slyszalem tez od kogos ze sa kraje w ktorych nie mozna niczego przyklejac do przedniej szyby ( gps, rejestrator jazdy itp ). Nie wiem na ile to prawdziwa informacja i jakich krajow dotyczy ale tez postaram sie sprawdzic.
O juz znalazlem - chodzilo o slowacje:
http://pdaclub.pl/forum/nawigacje-pna-p ... by-151177/
PS: Link z Interii odnosnie CB:
http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... 28319,1718
- dzikson
- Maniak
- Kontakt:
Spoko, pozostańmy przy naklejkach/znaczkach dla aut i koszulkach dla uczestników - to najprostsza opcja na promocję po drodze i jednocześnie szansa na pamiątkowe autografy.Fox pisze:Na polary nie za ciepło tam będzie?:) Prędzej kąpielówki czy ręczniki;) Koszulki byłyby świetne. Nie wiem tylko czy jak zaczniemy mnożyć gadżety ( zaraz dorzucimy baloniki, czapki stożki na sznureczku na głowę, dlugopisy czy jakieś zabawki dla biednych dzieci po drodze ) to nie skończy się tak jak zwykle że niczego nie zdążymy doprowadzić do końca.
Do startu zostały 3 tygodnie (hell yeah ), ale jak tylko uda się opracować logo i będzie poparcie dla tego konceptu, to organizację koszulek biorę na siebie.
Jako zastępca Ministra Propagandy zadbam o stylówę na trasie
- RafGentry
- Moderator
- Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
- Kontakt:
To ja postaram się do jutra przedstawić projekt logotypu tripowego, z którego jednocześnie zrobimy magnesy na samochody i koszulki. Będziemy pięknie się prezentować
Właśnie miałem pisać, że zdążymy ze wszystkim, tylko trzeba rozłożyć po równo zadania: Fox - logistyka, ja "stosunki międzynarodowe" i projekty, Żywik - magnesy na auta, Dzikson - koszulki
P.S.
Koszulki chyba białe, co? W czarnych to się ugotujemy na słońcu...
Właśnie miałem pisać, że zdążymy ze wszystkim, tylko trzeba rozłożyć po równo zadania: Fox - logistyka, ja "stosunki międzynarodowe" i projekty, Żywik - magnesy na auta, Dzikson - koszulki
P.S.
Koszulki chyba białe, co? W czarnych to się ugotujemy na słońcu...
Facebook: https://www.facebook.com/Peugeot205Poland
- Haku
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Forever GTI-6
- Numer Gadu-gadu: 5369054
- Kontakt:
Oj chłopaki - korci mnie niesamowicie przez Was.
Peugeot 205 Forever GTI-6 / 170,5KM 198,9Nm
- dzikson
- Maniak
- Kontakt:
Zdecydowanie tak. Od początku myślałem o białych, bo prezentują się najlepiej, logo będzie wyraźne i podpisy dobrze wyjdą.RafGentry pisze:Koszulki chyba białe, co? W czarnych to się ugotujemy na słońcu...
No problem, the pleasure is ours. Yes the language is strange enough, but google helpsFox pisze: Hi Zoli,
What a nice surprise to see you joining our modest forum. I really do appreciate your effort, especially that polish language must be as strange-looking and bizzarre to you as hungarian is for us:)
We looked through the relevant stage of your journey. The M0 motorway is nothing but a boring bypass road with shopping malls and industiral zones. So don't hope in scenic background Right now I don't have any idea about finding any apropriate place beside a parking lot Anyway we will figure it out how would be the best to solve to join the convoj and where could we stop for a short time. There have been a thread opened about your trip, I posted there the information we already know and we will se how may of us are interested and what plans come out for our meeting with the most benefit.
I will let you know
- Fox
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Takież i były nasze intencje żeby nie tyle korciło co też żeby przekonało:) Do wyjazdu 3 tygodnie, zaczynaj się przygotowywać i pakować!Haku pisze:Oj chłopaki - korci mnie niesamowicie przez Was.
Are you all from Budapest? I know there are many scenic routes and places for example around Eger. I love especially those winaries in caves and those guys who sell wine directly from a barrel drinking it all day long:) I know it may take quite a while to get there from Budapest but maybe there are some other places similar to Eger somewhere between the slovakian border and your capital? We can make a small detour ( going through Eger would mean additional 60km so we'd need to make sure we set off on our journey before 7am to stay within the schedule but that's doable ). Parking lot near a ring road will do as well as long as there's a restaurant or a bar where we could fill our stomachs with a delicious hungarian food I like so much:)zoli pisze: The M0 motorway is nothing but a boring bypass road with shopping malls and industiral zones. So don't hope in scenic background Right now I don't have any idea about finding any apropriate place beside a parking lot :
- morpheusss
- Junior
Peżo pierdolnął fochem. Bez ostrzeżenia aku padło. Zjadłem kebaba i już nie odpalił, nie wiedziałem że Francuzy aż tak nie lubią turków No to kolejny fant do wymiany...
- Fox
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Popatrz na to tak, że dobrze że teraz a nie na trasie. Ja się coraz bardziej boję o mojego. Jakby nie patrzeć to od Rumunii praktycznie nim nie jeździłem. Minął rok, nie wszystkie usterki usunąłem, nie wiadomo jak to w ogóle jeździ a tu zima trzyma i nie ma nawet jak go przetestować...Bardzo liczę na to że sobotni monster garage z Józkiem natchnie mnie troche optymizmem a nie przerazi:)
PS: Z aku polecam gorąco Vartę. Poprzednia wytrzymała mi 8 lat, teraz kupiłem nową i już przetestowałem ją odpalając puga jakiś czas temu przez 5min kręcąc rozrusznikiem na mrozie. Dała radę.
PS: Z aku polecam gorąco Vartę. Poprzednia wytrzymała mi 8 lat, teraz kupiłem nową i już przetestowałem ją odpalając puga jakiś czas temu przez 5min kręcąc rozrusznikiem na mrozie. Dała radę.
- morpheusss
- Junior
Tylko i wyłącznie Centra Futura. Dają 3 lata gwarancji i assistance na aku - to o czymś świadczy
Mam nadzieję że uda mi się to załatwić z rana żebym mógł dojechać do Krk na wieczór...
Mam nadzieję że uda mi się to załatwić z rana żebym mógł dojechać do Krk na wieczór...