Ma Indiana ;D
- mlody333
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Był 205, 307 jest 106 TU1JP oraz 207 TU5JP4
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Ma Indiana ;D
Po mojemu silnik dogorywa, metodą jest odłączenie odmy od obudowy filtra powietrza i skierowania go za silnik W Żuku to działa, Normalnie nieduże ilości oleju trafiają przez odmę do wtrysku i są spalane, z małego doświadczenia wiem, że jak oleju jest dużo to silnik jest już trupem. Ale najlepiej jedź do znajomego mechanika, który sprawdzi co jest i powie czy jest sens inwestować w silnik czy kupić używany i przełożyć. Na odległość raczej nikt nie zdiagnozuje co mu jest i zdecyduj co wyjdzie taniej niż wymieniać wszystko na chybił trafił.
- lisek88
- Junior
- Posiadany PUG: 206 HDi
DelighT rób swap na 1,6 albo 1,9
- Pluto
- Maniak
- Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
- Kontakt:
Lub 1.4 z XSi
-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GR 1.4 1992
- Numer Gadu-gadu: 125384
polecam Silniczek TU3s
Reanimacja GR http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.php?f=35&t=26336
-
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 xs
tu3s - pewnie, rosną na drzewach
- mlody333
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Był 205, 307 jest 106 TU1JP oraz 207 TU5JP4
Pisałem, że on potrzebuje dobrej diagnozy a Wy już go uśmierciliście
- KrakerSx
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Roland Garros 92'
- Kontakt:
Swap silnika na 1,6 lub 1,9 to nie tylko sama komora, ale i trochę więcej zabawy. Lepiej utrzymać w oryginalne Indianę i ogarnąć temat 1.4. Nie jest on aż tak bardzo skomplikowany.
Proponuję abyś samemu zaczął grzebać i próbować gorzej nie zepsujesz. Sporo wiadomości znajdziesz nawet na gtidrivers w sekcji TU.
Proponuję abyś samemu zaczął grzebać i próbować gorzej nie zepsujesz. Sporo wiadomości znajdziesz nawet na gtidrivers w sekcji TU.
http://www.KrakerSx.peugeot205.pl
Roland Garros 92'
Roland Garros 92'
- DelighT
- Junior
- Posiadany PUG: 205 Indiana
- Numer Gadu-gadu: 3827789
Dzięki chłopaki System ogarnięty w kwestii spalania, to była wina czujnika powietrza, już jest ok Ha! Nawet kontrolka w desce się nie zaświeci
Co do kwestii silnika, mój mechanik twierdzi, że odma nie jest zapchana, tylko, że coś tam przy zaworach.. Naie pamiętam dokładnie co takiego powiedział w następnym tygodniu pojawię się u Niego
Co do kwestii silnika, mój mechanik twierdzi, że odma nie jest zapchana, tylko, że coś tam przy zaworach.. Naie pamiętam dokładnie co takiego powiedział w następnym tygodniu pojawię się u Niego
- DelighT
- Junior
Mam już dość tej zimo-wiosny ;dd Wczoraj ledwo się z podwórka wygrzebałem
Spalanie ogarnięte co niesamowicie mnie cieszy. Za te pieniądze które wydałbym na paliwo zakupiłem głośniki Pajoniera Gra o wiele lepiej bo w tamtych membrany miałem już popękane Pozostaje teraz zakupić jakieś lepsze radio Noo i wczoraj zrobiłem małe "Car Spa" Efekty poniżej
Spalanie ogarnięte co niesamowicie mnie cieszy. Za te pieniądze które wydałbym na paliwo zakupiłem głośniki Pajoniera Gra o wiele lepiej bo w tamtych membrany miałem już popękane Pozostaje teraz zakupić jakieś lepsze radio Noo i wczoraj zrobiłem małe "Car Spa" Efekty poniżej
- andi_kamachi
- Junior
- Posiadany PUG: 205 1,4 Roland Garros, 205 1,8DT
- Lokalizacja: Warszawa (praca i mieszkanie), Trzcianka k. Wilgi (stąd pochodzę)
- Kontakt:
No i jak tam pomiary spalania? Czy rzeczywiście "ogarnięte"?
- lisek88
- Junior
- Posiadany PUG: 206 HDi
Głośniki zmieniłeś a planujesz wygłuszać drzwi?
- DelighT
- Junior
Phaa! No pewno, że tak! Teraz wychodzi mi jakieś 8l/100kmandi_kamachi pisze:No i jak tam pomiary spalania? Czy rzeczywiście "ogarnięte"?
Głośniki zmieniłem już tego samego dnia co kupiłem czyli w niedziele Wybrałem się do media markt po konwerter do sat a skończyło się na tym, że wziąłem jeszcze Pioneerki Co do drzwi.. Tak planuję je wygłuszyć ale nie chcę też robić audio 800W Dla mnie to trochę modą z lat 80-tych zalatuje (o ile to modą można nazwać) w sensie głośna muzyka szyby w dół i lans na wsi W planach póki co lepsze radyjko i jakiś mały wzmacniacz dla lepszego wyrazu dźwięku, tyle.lisek88 pisze:Głośniki zmieniłeś a planujesz wygłuszać drzwi?
PS. propos zakupów Kupiłem Megsa i szkolę się bo efekty mnie nie zadowalają.. Kilka fotek poniżej
- Manwe
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 lacoste'86, 205 gti ph1'87, 309 ph1 3d graffic'89, citroen ax ph1'86, citroen bx ph1'86
- Numer Gadu-gadu: 7424729
- Kontakt:
jak masz tylko te produkty co na zdjęciu to nie dziwne ze rysek nie usuwa bo nie masz nic co poleruje chyba, ze złe widzę
co do wygłuszania to nie jest to robione pod głośne granie tylko poprawia jakość dźwięku i zatrzymuje go w środku
co do wygłuszania to nie jest to robione pod głośne granie tylko poprawia jakość dźwięku i zatrzymuje go w środku
szukam zderzaków z green'a, lacoste'a, białego cj lub open'a
przygarne silnik ET3, gumowy spojler tylnej klapy Peugeot 309 gti, licznik z obrotomierzem z bx'a ph1
-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GR 1.4 1992
- Numer Gadu-gadu: 125384
polerka i pasta 3M i lakier jak nowy
Reanimacja GR http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.php?f=35&t=26336
- DelighT
- Junior
Manwe pisze:jak masz tylko te produkty co na zdjęciu to nie dziwne ze rysek nie usuwa bo nie masz nic co poleruje chyba, ze złe widzę
Great Teraz wyszedłem na idiotę Wiem po co się wygłusza auto itd.. Ale spodziewałem się lepszego efektu po megsie