Mercedes W 124 200 D - 58 tyś. przebiegu !!!
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Re: Mercedes W 124 200 D - 58 tyś. przebiegu !!!
Od stania i nieużywania nic nie młodnieje... no chyba, że..
Ale faktycznie wygląd silnika, efekt wizualny ... nie wskazuje na tak mały przebieg. Ale nie dziwiłbym się temu, kurz, wilgoć, i jazda na niedogrzanym silniku powodują, ze nie wygląda on rewelacyjnie. Ostatnio widziałem 13 letniego lanosa z przebiegiem 35 tys km ... silnik brudny, ukurzony, gdzieniegdzie pordzewiałe elementy tak jak tutaj...
...z tego nieużywania pękł mu pasek rozrządu ..mam nadzieję, że u Ciebie jest łańcuch i nie musisz o to akurat się martwić.
Ale faktycznie wygląd silnika, efekt wizualny ... nie wskazuje na tak mały przebieg. Ale nie dziwiłbym się temu, kurz, wilgoć, i jazda na niedogrzanym silniku powodują, ze nie wygląda on rewelacyjnie. Ostatnio widziałem 13 letniego lanosa z przebiegiem 35 tys km ... silnik brudny, ukurzony, gdzieniegdzie pordzewiałe elementy tak jak tutaj...
...z tego nieużywania pękł mu pasek rozrządu ..mam nadzieję, że u Ciebie jest łańcuch i nie musisz o to akurat się martwić.
CTI , TSA ... i ja
http://www.Orfister.peugeot205.pl
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Ex 205 XS 1,4 75 KM
- Numer Gadu-gadu: 0
No to prawda-ten kolektor ma przebieg większy.. U mnie był bardzo podobny przy przebiegu (prawdziwym) 560 000 km.. Tym bardziej jeśli rzekomo jezdzil nim dziadek to raczej nie dostawal po garach w drodze po bulki.. Przeciek z weza odmy tez dziwny. Wszystko to razem jest moooocno podejrzane, a nie wyobrazasz sobie jakie dokumenty podrabiają handlarze;)
- golas9
- Junior
- Posiadany PUG: W124,W202,E36,Gulf4
Widzisz Orfi problem jest taki, że od 5 lat szukam z przerwami ładnego 124 i póki co nie znalazłem nic lepszego od moje obecnego w rozsądnej cenie. Kolektorów i silników się naoglądałem już chyba kilka setek z tego kilkadziesiąt na żywo...Orfister pisze:Od stania i nieużywania nic nie młodnieje... no chyba, że..
W124 z takim przebiegiem powinien wyglądać wszędzie jak z fabryki i nie chodzi mi bynajmniej o kurz czy brud...
przykłady z de z większymi przebiegami
http://www.ebay.de/itm/Mercedes-W-124-2 ... 4ac4536c9a
http://www.ebay.de/itm/Mercedes-Benz-E- ... 51aac2257a
http://www.ebay.de/itm/Mercedes-Benz-20 ... 51a78988cf
wnętrze się nie zużywa - wypierzesz i z 500 000 km zrobi się 100 000 km, blachę wypolerujesz, ale kolektora nie oszukasz
A tak na poważnie - W124 z takim przebiegiem kosztują w Niemczech od 5 000 EUR wzwyż.
Niemcy to bardzo mądry naród i nie robią Polakom prezentów i wbrew pozorom nie płaczą, gdy sprzedają
http://memytutaj.pl/meme/yinpg7
- pug205gti
- Junior
- Posiadany PUG: 205
zwróć uwagę że ten kolektor jest w ładniejszym stanie niż te które pokazałeś . Posiada tylko rdzawy nalot który najczęściej robi się od stania a nie jest przegrzany przy flanszy jak pozostałe .
Niemcy nie robią Polakom takich prezentów to fakt ale rodakom potrafią :mrgreen:a potem i tak to trafia na wschód .
Niemcy nie robią Polakom takich prezentów to fakt ale rodakom potrafią :mrgreen:a potem i tak to trafia na wschód .
- golas9
- Junior
nalot idzie od flanszy i wraz z przebiegiem sięga coraz bardziej w kolektor, więc te z ebay.de są jednak pewniejsze.
Może stał przez 15 lat to i zardzewieć mu się udało ale blok silnika też wygląda podejrzanie. Dlaczego drążę temat? Bo te wszystkie rodzynki, które widziałem w Polsce okazywały się przekrętami, więc nasz klubowy kolega jest naprawdę farciarzem, jeżeli auto ma taki przebieg.
Może stał przez 15 lat to i zardzewieć mu się udało ale blok silnika też wygląda podejrzanie. Dlaczego drążę temat? Bo te wszystkie rodzynki, które widziałem w Polsce okazywały się przekrętami, więc nasz klubowy kolega jest naprawdę farciarzem, jeżeli auto ma taki przebieg.
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Ja bym wierzył w ten przebieg i nie knułbym teorii spiskowych. Tym bardziej, że nie kupował auta od handlarza tylko okazyjnie
CTI , TSA ... i ja
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: peugeot 205 RG (Roland Garros) Cabrio
- Numer Gadu-gadu: 757080
Chciałem się tylko nieskromnie pochwalić a teraz muszę przekonywać wszystkich, że mam rację
Więc napiszę jeszcze raz.
Mercedesa kupiłem od rodziny w Niemczech z naprawdę pewnego źródła i żaden handlarz nie maczał w tym palców. Inaczej nie jechał bym po niego w ślepo ponad 800 km.
Był to trochę poniekąd prezent - bo nikomu innemu z tę cenę by nie sprzedali.
Nie będę tu nikogo na siłę przekonywał bo nie muszę, ale jeżeli ktoś ma ochotę to zapraszam na przejażdżkę.
A jeżeli chodzi o kolektor to życie mnie nauczyło, że na wygląd ma wpływ nie tylko przebieg i dbałość właściciela ale również takie czynniki jak klimat, pogoda czy szerokość geograficzna.
Podam przykład:
Mój mieszkający w Niemczech brat miał kiedyś w posiadaniu mercedesa SL 380 R107 z 1984 z przebiegiem nieco ponad 100 tyś. Samochód był sprowadzony z Japonii z jakiejś nadmorskiej miejscowości gdzie była bardzo duże zasolenie. Lakier i blacha uchowały się w dobrym stanie, jednak wszystkie elementy gumowe, elementy tapicerki od tej soli praktycznie rozpadały się w rękach
Więc napiszę jeszcze raz.
Mercedesa kupiłem od rodziny w Niemczech z naprawdę pewnego źródła i żaden handlarz nie maczał w tym palców. Inaczej nie jechał bym po niego w ślepo ponad 800 km.
Był to trochę poniekąd prezent - bo nikomu innemu z tę cenę by nie sprzedali.
Nie będę tu nikogo na siłę przekonywał bo nie muszę, ale jeżeli ktoś ma ochotę to zapraszam na przejażdżkę.
A jeżeli chodzi o kolektor to życie mnie nauczyło, że na wygląd ma wpływ nie tylko przebieg i dbałość właściciela ale również takie czynniki jak klimat, pogoda czy szerokość geograficzna.
Podam przykład:
Mój mieszkający w Niemczech brat miał kiedyś w posiadaniu mercedesa SL 380 R107 z 1984 z przebiegiem nieco ponad 100 tyś. Samochód był sprowadzony z Japonii z jakiejś nadmorskiej miejscowości gdzie była bardzo duże zasolenie. Lakier i blacha uchowały się w dobrym stanie, jednak wszystkie elementy gumowe, elementy tapicerki od tej soli praktycznie rozpadały się w rękach
- golas9
- Junior
Wierzymy Ci Przemo, tylko, że to tak niecodzienna sytuacja, że aż Ci zazdroszczę, bo autko jest pięknie zachowane
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Ex 205 XS 1,4 75 KM
Hehehe.. Polacy to urodzeni pesymiści i weszyciele podstępu na każdym kroku, bo latwo być wykiwanym wiec trzeba być czujnym;) Ok, masz super gwiazdke, zazdroszczę ci również;) Mój wymarzony 124.. Szerokosci zycze!
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: szukam...
zdemontuj drewno i przepoleruj:)
przepolerowałem i jest meega różnica:) i odmładza wnętrze o 5 lat:)
przepolerowałem i jest meega różnica:) i odmładza wnętrze o 5 lat:)
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: peugeot 205 RG (Roland Garros) Cabrio
- Numer Gadu-gadu: 757080
Dziękicudowne autko
Stoi i czeka aż skończy 25 lat.