Czarny XS by GTI&GREEN
- gti&green
- Junior
- Posiadany PUG: był RG 1.4 1991r, GTi 1.9 1991r, był green 1.1 zeswapowany na 1.4 1991r i nowy nabytek XS 1.4 1991r
- Numer Gadu-gadu: 5809515
Re: Czarny XS by GTI&GREEN
Srebrne 406 kombi zagościło w garażu
Niektórych zasmucę, inni będą się cieszyć... XS zostaje
Po wielu przemyśleniach, będą dwa PUGI, niestety garaż mam na jednego więc będą się musiały podzielić. Mam nadzieję że się polubią
XS'ik dostał nowe szczęki, niestety nie zwróciłem uwagi przy zakupie a w zestawie nie było rozpieraków z samoregulacją ani sprężynek, więc będzie drugie podejście A już zaklepałem na bębnach nowe zaślepki febi - bilstein
Poniżej foto zrobione dziś z mojego okna, super się niebo odbija
Widać również szkody zrobione przez grad
Niektórych zasmucę, inni będą się cieszyć... XS zostaje
Po wielu przemyśleniach, będą dwa PUGI, niestety garaż mam na jednego więc będą się musiały podzielić. Mam nadzieję że się polubią
XS'ik dostał nowe szczęki, niestety nie zwróciłem uwagi przy zakupie a w zestawie nie było rozpieraków z samoregulacją ani sprężynek, więc będzie drugie podejście A już zaklepałem na bębnach nowe zaślepki febi - bilstein
Poniżej foto zrobione dziś z mojego okna, super się niebo odbija
Widać również szkody zrobione przez grad
205... i wszystko inne zostaje w tyle
Technik konserwacji zabytków, w pracy i w garażu :p
- gti&green
- Junior
- Posiadany PUG: był RG 1.4 1991r, GTi 1.9 1991r, był green 1.1 zeswapowany na 1.4 1991r i nowy nabytek XS 1.4 1991r
Długo nic się nie działo w temacie xs'a, czas zacząć działać, a jest co robić
Trudy zimowej eksploatacji zniósł dzielnie, wyskoczył tylko problem z ładowaniem i tak przy -20 walczyłem z alterem... zatarte łożysko. kolejny alter nie ładował, potem walnął kabel aku - rozrusznik. Dałem rady i w końcu mam ładowanie
Ale żeby nie było za wesoło jakiś osioł wgniótł mi prawy przedni błotnik i uciekł, oczywiście nikt nic nie widział a AC niestety nie mam
Więc w planie na najbliższe tygodnie jest doprowadzenie budy do porządku, wymiana wszystkich przewodów pod autem i pod maską ( hamulcowe i paliwowe ), doprowadzenia zawieszenia do porządku, zrobienie wydechu bo już troszkę go słychać i na koniec polerka i czyszczenie środka... ufff trochę się nazbierało a w trakcie coś pewnie wyskoczy, jak to przy youngtimerach
Jutro postaram się dodać kilka fotek jak auto wygląda aktualnie bo dziś aura nie sprzyja.
Trudy zimowej eksploatacji zniósł dzielnie, wyskoczył tylko problem z ładowaniem i tak przy -20 walczyłem z alterem... zatarte łożysko. kolejny alter nie ładował, potem walnął kabel aku - rozrusznik. Dałem rady i w końcu mam ładowanie
Ale żeby nie było za wesoło jakiś osioł wgniótł mi prawy przedni błotnik i uciekł, oczywiście nikt nic nie widział a AC niestety nie mam
Więc w planie na najbliższe tygodnie jest doprowadzenie budy do porządku, wymiana wszystkich przewodów pod autem i pod maską ( hamulcowe i paliwowe ), doprowadzenia zawieszenia do porządku, zrobienie wydechu bo już troszkę go słychać i na koniec polerka i czyszczenie środka... ufff trochę się nazbierało a w trakcie coś pewnie wyskoczy, jak to przy youngtimerach
Jutro postaram się dodać kilka fotek jak auto wygląda aktualnie bo dziś aura nie sprzyja.
- gti&green
- Junior
Był XS, był zajebisty... aż do soboty... a teraz nadaje się do kasacji
Idiota bmw 3 bez prawa jazdy wjechał w prawy bok xs'a.
skutki: Rozerwana prawa piasta, zgnieciony cały bok łącznie z progiem, podłogą i dachem, wysypana szyba w drzwiach...
bmw widać na fotach po lewej stronie, po odbiciu od puga zatrzymał go widoczny na foto murek... kierwoca to ten co stoi w tle na chodniku...
Jechaliśmy we dwójkę, nic, totalnie nic nam się nie stało, tylko auto zniszczone
Idiota bmw 3 bez prawa jazdy wjechał w prawy bok xs'a.
skutki: Rozerwana prawa piasta, zgnieciony cały bok łącznie z progiem, podłogą i dachem, wysypana szyba w drzwiach...
bmw widać na fotach po lewej stronie, po odbiciu od puga zatrzymał go widoczny na foto murek... kierwoca to ten co stoi w tle na chodniku...
Jechaliśmy we dwójkę, nic, totalnie nic nam się nie stało, tylko auto zniszczone
- sekator
- Maniak
- Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
jak dla mnie naprawisz to góra za max 1,5k tylko pytanie czy warto
pytanie też jak wygląda mocowanie piasty, o której piszesz....
pytanie też jak wygląda mocowanie piasty, o której piszesz....
http://www.mplenergy.pl/ - akumulatory przemysłowe VRLA: AGM, żelowe oraz źródła energii odnawialnej
- Martinoo
- Moderator
- Posiadany PUG: 205 Color line Dturbo, 307 XSI HDI, 407 SW 2.0 HDI
- Numer Gadu-gadu: 8330169
- Kontakt:
no fakt na zdjeciu tragedi jakiejs mega nie ma
205 1.9 Dturbo -> NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!! ;P
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
- gti&green
- Junior
Na żywo wygląda gorzej, banan się zrobił z budy. mam drugą budę i tu nasuwa się myśl czy robić przekładkę czy nie, wiadomo ze to kupa roboty i do tego kupa papierkologii urzędowej (zmiana numeru vin)
a i robić cokolwiek mogę od wiosny bo nie mam teraz warunków ani kasy...
a i robić cokolwiek mogę od wiosny bo nie mam teraz warunków ani kasy...
- RafGentry
- Moderator
- Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
- Kontakt:
Nie wygląda to ciekawie, ale chłopaki mają rację - tragedii nie ma. Ciągnij kasę od frajerka z BMW i składaj Puga do kupy. Nie ma co lekką ręką kasować 205-tek...
Facebook: https://www.facebook.com/Peugeot205Poland
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
- gti&green
- Junior
jutro mykam do ubezpieczalni a potem zobaczymy...
Dowód rejestracyjny zatrzymała policja z powodu rozerwanej piasty.
Dowód rejestracyjny zatrzymała policja z powodu rozerwanej piasty.
- sekator
- Maniak
- Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
- Kontakt:
drzwi kupisz na forum za 100zł, błotnik w zamienniku za 50zł. gorzej z poszyciem tylnego błotnika bo pewnie nawet jak tanio kupisz to wymiana trudniejsza + próg albo do wyklepania a może do wymiany, ale przy tyl. błotniku nie będzie to trudne reszta to dobry blacharz i lakiernik, myślę że u siebie w okolicy znajdziesz i dobrego i niedrogiego Poza tym nie obawiaj się tak bardzo szpachli to już nie nowe auto
http://www.mplenergy.pl/ - akumulatory przemysłowe VRLA: AGM, żelowe oraz źródła energii odnawialnej
- gti&green
- Junior
Na żywo widać ze dach jest zgięty i podłoga też dostała, dlatego jak już to rozważam przekładkę gratów do innej zdrowej budy niż naprawa tej, a przypadkiem mam dobrą budę na stanie
Postaram się zrobić trochę konkretnych zdjęć uwidoczniających wszystkie uszkodzenia, ale to chyba w weekend najszybciej.
Postaram się zrobić trochę konkretnych zdjęć uwidoczniających wszystkie uszkodzenia, ale to chyba w weekend najszybciej.
- sekator
- Maniak
- Kontakt:
często przy stłuczkach dach się poddaje, dobry blacharz na ramie czy rozpierakiem bez problemu przywróci auto do fabrycznych wymiarów i naprawdę nie ma się czego bać
pewnie słupek lub błotnik coś nagiął bo nie widać by uderzenie było mocne, ja bym robił auto jeśli by mi zależało a jak masz budę to złóż wszystko na jej vin to nie będziesz musiał nic mieszać w papierach.
pewnie słupek lub błotnik coś nagiął bo nie widać by uderzenie było mocne, ja bym robił auto jeśli by mi zależało a jak masz budę to złóż wszystko na jej vin to nie będziesz musiał nic mieszać w papierach.
- gti&green
- Junior
Mam znajomego który się specjalizuje w naprawach powypadkowych, ale nie wiem czy będzie chciał się bawić z 205 i za ile $$$
Naciąga na płycie nawet kilkumiesięczne bryki, muszę z nim zagadać ale w tej chwili auto mam w innym mieście u rodziny schowane, bo mam bliżej aż załatwię sprawy formalne z oc itd, potem przewiozę go do siebie do garażu, dobrze że mam dwa auta...najpierw jeszcze muszę hak w kombi założyć co będzie czym wozić 205 na lawecie
Naciąga na płycie nawet kilkumiesięczne bryki, muszę z nim zagadać ale w tej chwili auto mam w innym mieście u rodziny schowane, bo mam bliżej aż załatwię sprawy formalne z oc itd, potem przewiozę go do siebie do garażu, dobrze że mam dwa auta...najpierw jeszcze muszę hak w kombi założyć co będzie czym wozić 205 na lawecie
- gti&green
- Junior
Szkoda zgłoszona, teraz tylko czekać na gościa z ubezpieczalni, a potem zobaczymy.
Xs dostał dziś nową plandekę i został mocno obwiązany sznurem i gumami do spinania bagażu, tak że jest gotowy na odparcie tajfunowego wiatru
Xs dostał dziś nową plandekę i został mocno obwiązany sznurem i gumami do spinania bagażu, tak że jest gotowy na odparcie tajfunowego wiatru
- sekator
- Maniak
- Kontakt:
jak dostaniesz wycenę, pewnie śmiesznie małą, to się odwołuj od razu i postrasz ich naprawą bezgotówkową w serwisie
to powinno pomóc
gdzie był gość ubezpieczony?
to powinno pomóc
gdzie był gość ubezpieczony?
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Kontakt:
Naprawy bezgotówkowej się na pewno nie wystraszą Niemniej jednak zachęcam do walki. Sam za każdym razem lepiej na tym wychodziłem.
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/