scaliburgreg pisze:Pokaż zdjęcie gaźnika i tego jak masz zamontowany mikser.
U mnie panowie też wsadzili mikser wewnątrz pokrywy tak, żeby nie podnosić jej do góry i efekty były podobne jak u Ciebie z tym, że mój nie miał mocy powyżej 4 tyś obr. Zwężka w dolocie musi się odbić na osiągach.
Jeżeli masz Solexa takiego jak siedzi w moim to namawiam do założenia Blosa, a znikną wszelkie bolączki i wróci moc. Regulacja jest do ogarnięcia Zajrzyj do mojego tematu http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.ph ... 6&start=90
Właśnie - co do dolotu.
W Juniorze miałem ustawiany ręcznie przełącznik czy powietrze ma iść ciepłe z kolektora czy zimne sprzed auta (i musiałem mieć cały czas ustawione na pobieranie ciepłego bo inaczej silnik się dławił). Tu niestety ten element jest automatyczny (czy może raczej podciśnieniowy) i nie ma możliwości ustawienia regulacji. Może tu skopali całość i jakby było cały czas ciepłe powietrze to by moc wróciła?
"Mężczyzna jest panem w swoim domu... ale garaż to jego sanktuarium"
krzyska pisze:Dolot przed mikserem zostawili w fabrycznym stanie? Jeśli tak to dostaje za dużo powietrza w czasie jazdy i stąd te problemy
Chyba ta, choć osobiście im wspominałem o różnicach jakie miałem w poprzedniej 205-tce.
W Swifcie jak miałem (choć tam instalacja była 2-giej gen. chyba - przełączanie benzyna-gaz przy konkretnych obrotach) w dolot włożony !!zakrętkę/kapsel od dezodorantu z do połowy wybitym denkiem!! aby nie brał zbyt wiele powietrza... To był oryginalny patent gazownika, nie mój.
Okazało się, że silnik rzeczywiście miał nie do końca dorobiony dobrze dolot. Teraz auto dostało kryzę na boczne ssanie powietrza ciepłego z silnika. Szarpanie ustało, dynamika powróciła, mam nadzieję, że i spalanie miło zaskoczy