Remont 1.4 XY8 Leżak
- Kamkiler
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 TCTi
- Numer Gadu-gadu: 3470719
Remont 1.4 XY8 Leżak
Jakiś czas temu podjąłem prace nad silnikiem 1.4 XY8
temat ten powstał,ponieważ mało kto nawet wie jak ten silnik wygląda ...może to co robie komuś sie przyda w jakich kolwiek modyfikacjach swoich silniczków.
temat ten powstał,ponieważ mało kto nawet wie jak ten silnik wygląda ...może to co robie komuś sie przyda w jakich kolwiek modyfikacjach swoich silniczków.
- Załączniki
Ostatnio zmieniony 14 lis pt, 2008 1:21 pm przez Kamkiler, łącznie zmieniany 1 raz.
Czeka nas jeszcze duzo pracy http://www.kamkiler.205.pl
- Kamkiler
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 TCTi
- Numer Gadu-gadu: 3470719
Re: Remont 1.4 XY8 Leżak
Po obejzeniu głowicy i tulei zdecydowałem ze nie bedzie generalki bo nie ma najmniejszego powodu
zająłem sie głowicą ,po rozpieciu zaworów sprawdzilem prowadnice które okazało sie są w b.dobrym stanie wiec zostaną ,kanały wylotowe zostaną zaokrąglone lekko zmodyfikowane i spolerowane ,kanały dolotowe przy gniazdach zaworowych powiekszone zaokroglone ,kolektory dopasowane ,prace trwają ,ale ze wzgledu na podjecie dwóch prac naraz , moze sie to troche przeciagać
zająłem sie głowicą ,po rozpieciu zaworów sprawdzilem prowadnice które okazało sie są w b.dobrym stanie wiec zostaną ,kanały wylotowe zostaną zaokrąglone lekko zmodyfikowane i spolerowane ,kanały dolotowe przy gniazdach zaworowych powiekszone zaokroglone ,kolektory dopasowane ,prace trwają ,ale ze wzgledu na podjecie dwóch prac naraz , moze sie to troche przeciagać
- Załączniki
Czeka nas jeszcze duzo pracy http://www.kamkiler.205.pl
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1459401
Czerwony sylikon, nasi tu byli hehe, popytaj o loktite (silikon taki biały) marki Forch, tani nie jest ale napewno lepiej daje radę niż czerwony sylikon, uszczelniałem tym dekle nad klawiaturą, miski i tym poodbne naprawde idealny do takiej zabawy. Zapowiada sie całkiem fajnie, trzymam kciuki za ukończenie prac nad motorkiem moze w przyszłości skorzystam kiedyś z opisów nad pracami przyokazji zbawy z moim 1.4 heh
- simon3
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 XS 1.4 XY8 Leżak '88
- Numer Gadu-gadu: 0
Nie będę zakładał nowego tematu, więc zapytam tutaj - czy we Wrocławiu, woj. dolnośląskim, może woj. sąsiadującym znacie jakiś warsztat, który zna się na leżakach i byłby w stanie zrobić remont takiego silnika?
Leżak, Monoblok, Suitcase... XY...
- Manwe
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 lacoste'86, 205 gti ph1'87, 309 ph1 3d graffic'89, citroen ax ph1'86, citroen bx ph1'86
- Numer Gadu-gadu: 7424729
- Kontakt:
a co się dzieje ze chcesz remont robić ??
szukam zderzaków z green'a, lacoste'a, białego cj lub open'a
przygarne silnik ET3, gumowy spojler tylnej klapy Peugeot 309 gti, licznik z obrotomierzem z bx'a ph1
- simon3
- Maniak
Oprócz cieknacych półosi to nic takiego sie nie dzieje. Autko zaczęło swój 26 rok życia, więc pewnie taki zabieg wyszedłby mu na zdrowie Aha... Oczywiście gaźniki sa do regulacji ale to standard
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Ex 205 XS 1,4 75 KM
Nie rozumiem takiego podejścia.. Jak jeździ i nic mu nie brak to nie grzeb w nim bo możesz pogorszyć.. Uszczelnij co trzeba i tyle
- simon3
- Maniak
Zarówno u mnie jak w fotorelacji Kamkiler'a na obudowie skrzyni biegów jest widoczne czerwone uszczelnienie. Nie mogę nigdzie znaleźć informacji czy tam ma być uszczelka, czy tez ma jej tam nie być? Wiem, że temat trudny ale może ktoś coś wie?
OK! Już wiem ...
Dla potomnych: jest tam uszczelka o numerze OEM 210948, a wygląda tak:
OK! Już wiem ...
Dla potomnych: jest tam uszczelka o numerze OEM 210948, a wygląda tak:
- Alimantado
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 XS 1,4 leżak
Odgrzeje temat.
Simon czy może masz też numery innych uszczelek do leżaka? Chodzi mi o uszczelki przekładni pośredniej.
Simon czy może masz też numery innych uszczelek do leżaka? Chodzi mi o uszczelki przekładni pośredniej.
"Bądź zmianą, jaką chciałbyś widzieć na świecie"