Peugeot 205 Kielce
-
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 xs
Re: Peugeot 205 Kielce
Takie felgi są w katalogu dodatków do pug'a 309 , bardzo fajne kółko
- jarema205
- Maniak
- Posiadany PUG: GTI, CJ, XR, XRD, XRD, LOOK
- Numer Gadu-gadu: 0
Wyglądają całkiem przyzwoicie, ciekawe jak będą wyglądały na aucie...
Kiedy zakładasz?
Masz dekielki do nich?
Kiedy zakładasz?
Masz dekielki do nich?
XR in PROGRESS
- mlody333
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Był 205, 307 jest 106 TU1JP oraz 207 TU5JP4
Poprzedni właściciel wspominał, że jeździły w 309, która straciła życie w kolizji.operatorbazooki pisze:Takie felgi są w katalogu dodatków do pug'a 309 , bardzo fajne kółko
Jarema dekielków brak i nie mam pojęcia czy są dostępne na rynku, na allegro lipa.
Zakładam na lato bo są z letnimi gumami,więc debiut wiosną.
Zrobię lepsze fotki felg jutro bo dzisiaj nie miałem czasu.
-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTI
- Kontakt:
będzie zacnie
tylko po co te zaciski z 206-ki tylko ory
tylko po co te zaciski z 206-ki tylko ory
był XR i GREEN,a jest GTI a w stadzie jeszcze 406 V6 i Expert 2.0 HDI
- mlody333
- Uzalezniony
A tak wyglądają falgi na "żywo"
z daleka jest ok. a z bliska mniej , widać ślady szlifowania chyba pilnikiem chociaż lakier jest nieźle położony, nigdzie nie ma odprysków.
Na pozostałych jest raz lepiej raz gorzej, ale bez szału. Nie wiem czy coś z tym robić czy na razie zostawić?
z daleka jest ok. a z bliska mniej , widać ślady szlifowania chyba pilnikiem chociaż lakier jest nieźle położony, nigdzie nie ma odprysków.
Na pozostałych jest raz lepiej raz gorzej, ale bez szału. Nie wiem czy coś z tym robić czy na razie zostawić?
- jarema205
- Maniak
- Posiadany PUG: GTI, CJ, XR, XRD, XRD, LOOK
Nie ma tragedii, jak będą na aucie to niedoskonałości nie będą rzucały się w oczy
Pośmigaj sezon/dwa i wtedy zacznij myśleć o renowacji
Pośmigaj sezon/dwa i wtedy zacznij myśleć o renowacji
XR in PROGRESS
-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GR 1.4 1992
- Numer Gadu-gadu: 125384
na tych felach widać ślady jak by ktoś kółeczkiem na wiertarce czyścił a potem ie chciało mu się ręcznie doszlifować to zamalował, ale trochę szlifowania malowania i fela pękności będzie
Reanimacja GR http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.php?f=35&t=26336
- mlody333
- Uzalezniony
Ponieważ jest 13-ty w dodatku poniedziałek inaczej być nie mogło. Pug obraził się i nie jeździ. Tzn. było tak, że pojechałem na miasto załatwić kilka spraw. W trakcie jazdy chciałem zadzwonić i zjechałem na MC'a samochód chodził na wolnych obrotach i w pewnej chwili zgasł. Próby odpalenia nic nie dały, kręcił, ale nie palił. Sprawdziłem iskrę na świecach - brak. Na cewce zapłonowej też lipa. Telefon do Mianka i szybka diagnoza może cewka. Kupiona podmieniona i nadal lipa. Ma ktoś jakiś pomysł do sprawdzenia na miejscu. Jak nic szybko nie wymyślę będę holował Puga bo nie zostawię go na długo pod Mc'iem, a jak wezmę holownik to ciągnę do elektryka. Dzięki za pomysły
-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTI
- Kontakt:
Jaka cewka????
przecież uzgodniliśmy,że to jest "sprawka" modułu zapłonowego i miałeś się przejść po niego do Gordona albo KT, bo nie mogę znaleźć na szybko u siebie nic na podmiankę...
przecież uzgodniliśmy,że to jest "sprawka" modułu zapłonowego i miałeś się przejść po niego do Gordona albo KT, bo nie mogę znaleźć na szybko u siebie nic na podmiankę...
był XR i GREEN,a jest GTI a w stadzie jeszcze 406 V6 i Expert 2.0 HDI
- mlody333
- Uzalezniony
Jednak moduł zapłonowy, kupiony i odpala
- mlody333
- Uzalezniony
W styczniu zakupiłem w bardzo dobrej kasie welurowe fotele i kanapę z 405 kombi. Fotele montuje się banalnie prosto więc nie ma sensu o nich pisać. Więcej pracy wymagało przystosowanie tylnej kanapy. Na pierwszy ogień poszło siedzisko. W 405 składa się z 2 elementów, każdy zbudowany jest z niezależnej plastikowej podstawy, gąbki oraz tapicerki. Tapicerka jest przymocowana przez wciśnięcie plastikowych "klinów" w rant w plastikowej podstawie. Materiał wychodzi przy podważeniu płaskim śrubokrętem. Należy odłączyć materiał na całej długości plastikowych podstaw i zdjąć razem z gąbkami. Następnie przyciąć plastikowe podstawy ( ja ciąłem szlifierką kątową). Przy węższej odciąłem tylko rant w miejscu, gdzie ma łączyć się szerszą częścią. Szerszą przyciąłem (trochę za bardzo) i obydwie części skręciłem przy użyciu kątowników (mogą być płaskowniki) po wymierzeniu szerokości mocowań tak żeby pasowały do tych w nadwoziu. Na wierzch poszły gąbki. Węższa bez przeróbek, szersza po przycięciu. Łatwo obliczyć o ile trzeba przyciąć gąbkę licząc prostokątne wytłoczenia w plastikowej podstawie, ponieważ w gąbce są w tych samych miejscach. Pozostaje przycięcie plastikowych podstaw z boków i na tyle, tak, żeby pasowały do wyprofilowania podłogi. Na gąbkę nakładam tapicerkę (w zasadzie nie bardzo da się je rozłączyć) więc naciągam na boki i wciskam materiał w rowek na brzegu podstawy. Przy węższej części nie trzeba nic przerabiać, przy szerszej należy wypruć materiał z boku siedziska w miejscu gdzie przylega do węższej części. Ponieważ przycięłem w tym miejscu gąbkę nadmiar materiału z górnej części zachodzi teraz na bok. Jego boki należy przyciąć po skosie i doszyć do materiału na tylnej i przedniej bocznej części kanapy. Wcześniej wyprofilowałem gąbkę w miejscu jej odcięcia. Ponieważ tworzyła kąt prosty została ścięta po skosie nożyczkami. Po naciągnięciu materiału okazało się, że jest za mało napięty. Aby to zlikwidować, wywierciłem otwory w podstawie kanapy i sznurkiem przymocowanym do boków materiału naciągnąłem go tak, żeby dobrze pasował. Kanapa gotowa:
Wykonałem używając oryginalnej ramy oraz gąbki. Na wierzch została naciągnięta tapicerka z oparcia z 405. Tapicerka została skrócona o kawałki materiału zachodzące na wewnętrzne boki. Całość zszyta i założona na ory ramę i gąbką z 205. Następnie w celu poprawy doznań estetycznych wyciąłem z boku nadmiar materiału (zostaje luźny materiał z uwagi na inne wyprofilowanie gąbek i ramy, można to zostawić tak jak jest). Oparcie gotowe.
Oparcie:Wykonałem używając oryginalnej ramy oraz gąbki. Na wierzch została naciągnięta tapicerka z oparcia z 405. Tapicerka została skrócona o kawałki materiału zachodzące na wewnętrzne boki. Całość zszyta i założona na ory ramę i gąbką z 205. Następnie w celu poprawy doznań estetycznych wyciąłem z boku nadmiar materiału (zostaje luźny materiał z uwagi na inne wyprofilowanie gąbek i ramy, można to zostawić tak jak jest). Oparcie gotowe.
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Kontakt:
Elegancko
Wyszło nawet mniej roboty, niż przy mojej przeróbce
Wyszło nawet mniej roboty, niż przy mojej przeróbce
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
- mlody333
- Uzalezniony
Fotele i kanapa już siedzą w aucie, fotel kierowcy tymczasowo na szynach z 205-tki, dla mnie ciągle za nisko i mam słabe podparcie ud, tak że ostatecznie siądzie na szynach z 405 i stelażu umożliwiającym regulację wysokości. Ale to musi poczekać ponieważ od 4 dni mam nowego członka rodziny, przyszłego pasażera, a kiedyś może kierowcę Puga
To co wszyscy lubią fotki:
To co wszyscy lubią fotki:
Łukasz zajebiście wyglądają.