Osłona gumowa przegubu

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
putbill

Osłona gumowa przegubu

Post autor: putbill »

Mam pytanie chcę wymienić osłonę gumową, zewnętrzną (tą przy kole) po prawej stronie. czy jest dużo roboty i czy dam radę zrobic to metodą garażową, czy bedę musiał wyciągać półoś ze skrzyni biegów. Dodam ze chodzi mi o prawą pół oś.
I JAK TO ZROBIĆ MOŻE KTOŚ MI TO W SKRÓCIE OPISAĆ Z GÓRY DZIĘKI 8)
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: blaszka »

tak potrzeba wyjąć półoś najlepiej spuscic olej ze skrzyni odkręcić sworzeń wahcza odkręcić dwie sruby 8mm na klucz 10mm mocowania łożycka podporowego wyjać półoś Nastepnie trzeba półoś rozebrać na dwie czesci trzeba rozgiac tą osłone metalowa od wewnętrznej strony potem trzeba wyjąć pierscien zegera .Wyjąc powoli spręzyne jest warunek jeden zeby ja wsadzic tak samo jak była włozona nie odwrotnie rozpołowić półoś zdjąć łozysko podporowe no i zabierac sie za demontaż osłony czas pracy jak dla ciebie ok 3godz w porywach do 4
putbill

ale ja tylko wymieniam gumę tą przy kole to poco wyjmować półoś z przekładni?
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

trzeba aby zdemontowac tą własnie osłone A jak masz zamiar sciagnać osłone jak ona jest z jednej strony węzsza a przegub szerszy ???
putbill

oki masz racje!
przeciez on nie przejdzie w te stronę,
Dzieki za pomoc :wink:
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Post autor: Pieraś »

nom ale przy tym bedzie w cholere grzebania :) z tego co mi kiedys moj mechanik tlumaczyl trzeba pozniej dobrze dobic ta metalowa kopule po wewnetrznej stronie do skrzyni biegow
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

tak masz racje trzeba ja dobrze "dobic" równo ale to nic trudnego ale niestety do tego najlepiej jest potrzebny przyzad w którym tą półoske trzeba trzymać .najlepiej po dogieciu przesmarowac ta szczeline silikonem lub klejem do szyb
ODPOWIEDZ