Mam pytanie chcę wymienić osłonę gumową, zewnętrzną (tą przy kole) po prawej stronie. czy jest dużo roboty i czy dam radę zrobic to metodą garażową, czy bedę musiał wyciągać półoś ze skrzyni biegów. Dodam ze chodzi mi o prawą pół oś.
I JAK TO ZROBIĆ MOŻE KTOŚ MI TO W SKRÓCIE OPISAĆ Z GÓRY DZIĘKI
Osłona gumowa przegubu
- blaszka
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
tak potrzeba wyjąć półoś najlepiej spuscic olej ze skrzyni odkręcić sworzeń wahcza odkręcić dwie sruby 8mm na klucz 10mm mocowania łożycka podporowego wyjać półoś Nastepnie trzeba półoś rozebrać na dwie czesci trzeba rozgiac tą osłone metalowa od wewnętrznej strony potem trzeba wyjąć pierscien zegera .Wyjąc powoli spręzyne jest warunek jeden zeby ja wsadzic tak samo jak była włozona nie odwrotnie rozpołowić półoś zdjąć łozysko podporowe no i zabierac sie za demontaż osłony czas pracy jak dla ciebie ok 3godz w porywach do 4
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
nom ale przy tym bedzie w cholere grzebania z tego co mi kiedys moj mechanik tlumaczyl trzeba pozniej dobrze dobic ta metalowa kopule po wewnetrznej stronie do skrzyni biegow
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.