niedługo wybieram sie do Angli i tak sobie myślałem jak wygląda sprawa dostosowania auta do naszego prawostronnego ruchu.. wiem że auto z kierownica po prawej stronie można u nas zarejestrowac i nim jeździć ale ja jakoś sobie tego nie wyobrażam..
mam pytanie.
ile by kosztowała przeróbka auta tak, żeby kierownica znalazła sie po dobrej lewej stronie co trzeba zmienić i czy to się wogóle opłaca...
z góry dzięki za info.
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
auto z kierą po prawej możesz zarejestrować TYLKO jeśli jest to zabytek, natomiast o firmie, która w Polsce przerabia w taki sposób kierownice nie słyszałem, natomiast o ile mi wiadomo w Niemczech robią coś takiego, szczerze mówiąc niebardzo się opłaca z anglii kupować auta inne niż zabytkowe
nie mowie o firmie :/ nie da sie tego zrobić w domowym warsztacie ?
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
A więc tak trzeba zmienic deske rozdzielcza z cała konsola kolumne kierownicza i przekładnie kierownicza i reflektory najlepiej przydało by sie zmienic i nie wiem czy nagrzewnica nie jest zrobiona w odwrotna strone ale chyba nie
Raczej lipa bo w większości samochód grodź jest inaczej tłoczona z lewej i prawej strony. W pugu jest chyba prosta więc tylko kwestia mocowań serwa,pedałów,kolumny kierowniczej. Wszystko się da jak się chce
No ja właśnie też się tam wybieram (drugi raz ). Swoją drogą jest tam dużo aut z kierownicą po lewej stronie i są tańsze. Tak więc można coś wykopać za grosze.
Londyn - na całe wakacje od czerwca do końca wrzesnia
grodz jest w kazdym jednakowa czy w lewo stronnych czy w prawo stronnych sa wytłoczenia zrobione z tej i z tej strony z tym nie ma problemu ale to chyba za duzo babraniny i koszta nawet lampy trzeba nowe kupic i juz dodatkowy koszt
Para jak kupisz to zagadaj z Jessy James'em, oni w monster garage zawsze dostaja jakieś darmówki (za kilkanaście tyś $) tak apropo kosztu świateł (post wyżej), pozatym miał byś chyba jedynego puga w swoim rodzaju A tak poważnie to chyba lepiej poszukać wersji lewostronnej, jak napisał narcodrive podobno są tańsze
Zmiany napewno wymagają reflektory przekłądnia kierownicza deska rozdzielcza wydaje mi się żę jst to wykonalne i to domowymi sposobami ale dam jeszcze znać bo z tego co pamiętam to Chucky zmieniał kiere z prawej na lewą więc musze go o to popytać. Najgorzej będzei dostać daszek od GTi :D:D:P:P:P
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...