Grzebanie nasze codzienne

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
robson
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0

Re: Grzebanie nasze codzienne

Post autor: robson »

Yamazakura pisze:W oczekiwaniu na wiosnę małe zakupy

Ładne :W
Awatar użytkownika
krzyska
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm, P207UjemnieDynamiczny, Patriot KS90

Post autor: krzyska »

Nie domyślasz się jakim problemem może być zakup nowej linki gazu do GTI dopóki nie musisz jej kupić. Kilka sklepów obdzwonione i nigdzie nima. "Trzeba było golfa albo passata kupić! O, nareszcie z sensem Pan mówi :P "
Po bojach padło na zestaw Zrób Se Linke Sam. Przy odbiorze okazało się że opakowanie faktycznie jest od tego zestawu ale zawartością jest linka sprzęgła do BE1 WTF?
Skonsternowany Ja: "K..wa, nieważne od czego byleby miało ok150cm długości!!!"

I sprowadzili fabrycznie zarobioną lineczke p&p :D
GTI_Efekt Masy Obrazek
2mouse
Peugeot 205 Master

Post autor: 2mouse »

krzyska pisze:Nie domyślasz się jakim problemem może być zakup nowej linki gazu do GTI dopóki nie musisz jej kupić. Kilka sklepów obdzwonione i nigdzie nima. "Trzeba było golfa albo passata kupić! O, nareszcie z sensem Pan mówi :P "
Po bojach padło na zestaw Zrób Se Linke Sam. Przy odbiorze okazało się że opakowanie faktycznie jest od tego zestawu ale zawartością jest linka sprzęgła do BE1 WTF?
Skonsternowany Ja: "K..wa, nieważne od czego byleby miało ok150cm długości!!!"

I sprowadzili fabrycznie zarobioną lineczke p&p :D
Linex może być rozwiązaniem. Autolinka = syf nieziemski
operatorbazooki
Maniak
Posiadany PUG: 205 xs

Post autor: operatorbazooki »

Przechodziłem przez to niedawno, kupowałem jakieś zamienniki ale okazały się tragicznym badziewiem;( Użyłem drogiego zestawu rowerowego :) Linka sterowania przerzutkami ma zakończenie z jednej strony identyczne jak to przy pedale przyśpieszenia w naszych pugach, jest długa na ok 1,8m. Kupiłem szlifowaną, ze stali nierdzewnej za 15zł. Do tego pancerz z wkładką teflonową ( ok 10zł za metr ) + dwie końcówki do niego ( a na to ory końcówki pancerza z 205 któe zostały ze zużytego zestawu ), pomierzyłem, zakończyłem linkę przy przepustnicy stosując tulejkę mosiężną wykonaną na tokarce ( równie dobrze można zaklepać mosiężny nypel rowerowy ). Zestaw chodzi naprawdę super lekko, jakościowo linka na bank dużo lepsza od oryginalnej. Ktoś może powiedzieć że druciarstwo, ale dlaczego mam nie założyć czegoś lepszego i tańszego niż niedostępny oryginał ?
2mouse
Peugeot 205 Master

operatorbazooki pisze:Przechodziłem przez to niedawno, kupowałem jakieś zamienniki ale okazały się tragicznym badziewiem;( Użyłem drogiego zestawu rowerowego :) Linka sterowania przerzutkami ma zakończenie z jednej strony identyczne jak to przy pedale przyśpieszenia w naszych pugach, jest długa na ok 1,8m. Kupiłem szlifowaną, ze stali nierdzewnej za 15zł. Do tego pancerz z wkładką teflonową ( ok 10zł za metr ) + dwie końcówki do niego ( a na to ory końcówki pancerza z 205 któe zostały ze zużytego zestawu ), pomierzyłem, zakończyłem linkę przy przepustnicy stosując tulejkę mosiężną wykonaną na tokarce ( równie dobrze można zaklepać mosiężny nypel rowerowy ). Zestaw chodzi naprawdę super lekko, jakościowo linka na bank dużo lepsza od oryginalnej. Ktoś może powiedzieć że druciarstwo, ale dlaczego mam nie założyć czegoś lepszego i tańszego niż niedostępny oryginał ?
Autolinka robi to identyczną metodą, tyle, że pancerz jest z plastikowej rurki, niedopasowanej średnicą :D linka badziewna jak nie powiem co, a plastiki rozpadają się w ręku...
Zawsze lepiej zrobić samemu a solidnie... :D
operatorbazooki
Maniak
Posiadany PUG: 205 xs

Post autor: operatorbazooki »

Piotrek, to chyba te pierwsze właśnie miałem z autolinki :) I pancerz i linka to było jakieś nieporozumienie 8)7
2mouse
Peugeot 205 Master

operatorbazooki pisze:Piotrek, to chyba te pierwsze właśnie miałem z autolinki :) I pancerz i linka to było jakieś nieporozumienie 8)7
Co w niczym nie przeszkadza w tym, że jak ktoś dojeżdża 10 km do roboty i ewentualnie w niedzielę do kościoła, to działać będzie... :lol: przez jakiś czas.... Moich oczekiwań nie spełniała. Gumki tylko wykorzystałem... :P
Awatar użytkownika
Yamazakura
Junior
Posiadany PUG: CJ, CT, GT, XS, GREEN

Post autor: Yamazakura »

Kupiłem śruby do alufelg i mam mały problem. Na długość pasują,gwint jest ok, ale za nic nie chcą wejść do końca w felgę. Miedzy podkładką a felgą zostaje przerwa. Teraz moja prośba, jak ma ktoś pod ręką śrubę to potrzebuje średnicę jej przy podkładce.
grzesiek309
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
Kontakt:

Post autor: grzesiek309 »

Kupiłeś śruby do nowszych felg :(
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia... :D
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko ;) https://www.facebook.com/205renovation/
robson
Peugeot 205 Master

lol:
Ostatnio zmieniony 20 wrz sob, 2014 12:34 pm przez robson, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
jarema205
Maniak
Posiadany PUG: GTI, CJ, XR, XRD, XRD, LOOK

Post autor: jarema205 »

Ależ on jest piękny :D
Wygląda jak milion dolarów :W
XR in PROGRESS :D
Awatar użytkownika
Orfister
Moderator
Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
Numer Gadu-gadu: 2690638
Kontakt:

Post autor: Orfister »

No jest moc, wizualnie bomba...ale na litość Allaha...śniegu już nie ma, trzeba było sie trochę przejechać ;-)
Awatar użytkownika
Yamazakura
Junior
Posiadany PUG: CJ, CT, GT, XS, GREEN

Post autor: Yamazakura »

Teraz chyba dobre kupiłem 8)7
Załączniki
DSC02026.JPG
robson
Peugeot 205 Master

8)
Ostatnio zmieniony 20 wrz sob, 2014 12:32 pm przez robson, łącznie zmieniany 1 raz.
harem
Nowicjusz

Post autor: harem »

Zanim uznam je za niepotrzebne i wytnę :mrgreen:... podpowiedzcie proszę do czego służą zaznaczone na zdjęciu szpilki (fotka strony kierowcy i analogicznie po stronie pasażera).

Obrazek
ODPOWIEDZ