Aha co do Orlenu to jak narazie spotkałem jeszcze dwie stacje które mają gorsze paliwo Mianowicie JET i stacja przy hipermarkecie Auchan Wrocław :D Choć ponoć ta ostatnia jest monitorowana przez Orlen no ale wiadomo Orlen
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
Ja tankuje na Esso, co wcale nie znaczy ze paliwo z tej stacji jest najlepsze - jest po prostu najtansze Ale zle nie jest
Natomiast co do jakosci paliwka u mnie wygrywa BP - czasami wlewam i musze powiedziec, ze moj dieselek od razu lepiej chodzi. Jedynym problemem jest cena..
Napewno Shell ma najlepszy gaz i oczywiście Shell V-Power Racing, natomiast najtaniej w Gdyni jest na samoobsługowych Neste - i mają nawet nie najgorsze paliwo
KIEDYŚ TANKOWAŁEM NA ORLENIE 95 NAJCZESCIEJ ZA 20 ZŁ JAKIES 5,20 l ROBIŁEM 80KM CYKL MIESZANY WIĘCEJ MASTO TERAZ LEJE BP ULTIMATE TEZ ZA 20ZŁ JAKIES 4,88l I ROBIE Z 92 km I MOC AUTA WIEKSZA
zdecydowanie Shell, odkąd pierwszy raz zalałem V Power Racing to już nic innego nie wlewam no i bardzo mile mnie zaskoczyło to, że jest tam dobra obsługa czyli naleją, wyczyszczą szybki itp. no i przy V Power Racing jest nieco wolniejsze spalanie ze względu na wyższą kaloryczność tego paliwka, różnica w tankowaniu na 30 litrach pomiędzy VPR a PB98 wynosi jakieś 20 może 30zł, ale warto dopłacić, a silnik na pewno się dobrze odwdzięczy
Ostatnio zmieniony 24 mar czw, 2005 2:27 pm przez BubuPN, łącznie zmieniany 1 raz.
ano pali mniej bo ma większą wartość energetyczną dlatego dłużej pozostaje w silniku po względem spalania to jest ono niższe niż w przypadku zwykłej PB98 czy BP Ultimate, które jest również PB98 tyle, że jakiś dodatek do tego dolewają