problem z szyberdachem
- ZoNNk
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
problem z szyberdachem
co odpowiada za pompowanie uszczelki od szybra bo chyba niewystarczjaco "puchnie" podczas zamknięcia.przy wyższych predkosciach gwiżdze i szyberdach jest luzny ;/
odsysanie podczas otwarcia działa ok ;/
odsysanie podczas otwarcia działa ok ;/
Witam!
Podciśnienie ssące z kolektora zabiera powietrze z uszczelki i dlatego ona siada "spłaszcza się" i da się szyber otworzyć.
Po odpuszczeniu rączki otwierania szyberdachu w pozycję zamknięte zaworek przy rączce łaczy wnętrze uszczelki z ciśnieniem atmosferycznym i wyrównując ciśnienie napełnia się uszczelka powietrzem. i jest charakterystyczny syk. Jak jest zapchany zaworek albo sparciała uszczelka " twarda" to sama nie wraca.
Tomek
Podciśnienie ssące z kolektora zabiera powietrze z uszczelki i dlatego ona siada "spłaszcza się" i da się szyber otworzyć.
Po odpuszczeniu rączki otwierania szyberdachu w pozycję zamknięte zaworek przy rączce łaczy wnętrze uszczelki z ciśnieniem atmosferycznym i wyrównując ciśnienie napełnia się uszczelka powietrzem. i jest charakterystyczny syk. Jak jest zapchany zaworek albo sparciała uszczelka " twarda" to sama nie wraca.
Tomek
- IGI
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
po lewej stronie patrzac od przodu pod ta kratka gdzie sa silniczki on wycieraczek jest takie czarne pudelko ktore jest podlaczone do serwa i to jest sprzet od pompowania uszczelki.Jak otworzysz szybra i zamkniesz juz ta raczke to w rynience odpływowej jest taki gumowy przewod ktory jest podpiety pod wystajaca rurke w kanale zdejmuj ja i nadmuchaj uszczelke scisnij palcami tak zeby nie ulecialo powietrze i zaluz spowrotem na ta rurke, to powinno pomoc,tylko pamietaj ze musi byc zamknieta ta raczka
a u mnie chyba nic nie pompuje uszczelki. W ogole nie mam chyba oryginalnego szyberdachu bo dźwignię mam od tyłu i jest tlyko uchylny a nie odsuwany.
No i z przeciekaniem jest problem. Jak mocno padało to się gdzieś tam woda nazbierała i jak ruszyłem to mi cholera całą koszulę upaprała.
MOże wypieprzyć te uszczelkę i wstawić nową. A ile taki interes moze kosztować??
No i z przeciekaniem jest problem. Jak mocno padało to się gdzieś tam woda nazbierała i jak ruszyłem to mi cholera całą koszulę upaprała.
MOże wypieprzyć te uszczelkę i wstawić nową. A ile taki interes moze kosztować??