Reanimacja 205 GR

Prezentacje posiadanych 205tek, krótkie opisy, historia i zdjęcia posiadanych samochodów.
Awatar użytkownika
mlody333
Uzalezniony
Posiadany PUG: Był 205, 307 jest 106 TU1JP oraz 207 TU5JP4
Numer Gadu-gadu: 0

Re: Reanimacja 205 GR

Post autor: mlody333 »

No co Ty Szymek sprzedajesz Puga?? Trochę szkoda bo nieźle w niego kasy włożyłeś. Zabiło go holowanie?. Masz na oku nowego czy zmieniasz markę/model?
szymon
Junior
Posiadany PUG: 205 GR 1.4 1992
Numer Gadu-gadu: 125384

Post autor: szymon »

nie holowanie go zabiło, tylko zaprzestał jazdy na gazie a jak się zrobiło że chodzi tylko na samym gazie i pali jak zwariowany to samo jest na benzynie zalałem 10l i w ciagu dnia prawie to wyaplił, nie mam sił do niego, a przodu już nie poprawiałem bonie chce już nic przy nim robić
Awatar użytkownika
Martinoo
Moderator
Posiadany PUG: 205 Color line Dturbo, 307 XSI HDI, 407 SW 2.0 HDI
Numer Gadu-gadu: 8330169
Kontakt:

Post autor: Martinoo »

szymon pisze:nie holowanie go zabiło, tylko zaprzestał jazdy na gazie a jak się zrobiło że chodzi tylko na samym gazie i pali jak zwariowany to samo jest na benzynie zalałem 10l i w ciagu dnia prawie to wyaplił, nie mam sił do niego, a przodu już nie poprawiałem bonie chce już nic przy nim robić
szybko sie poddajesz. O to chodzi w tych starych maszynkach że czasem odechciewa im się z nami pracować i sami musimy sie pomęczyć by dojść do tego co im dolega by dalej cieszyc sie jazdą
205 1.9 Dturbo -> NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!! ;P
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
Obrazek
szymon
Junior

ale peugeocik ostatnio bardzo zawodzi i mam go dość :evil: , ja nie wiem jak mu poradzić a już wepchałem w auto dużo pracy i pieniędzy a ona nadal mi ni chce jeździć i wychodzi coś innego :evil:
robson
Peugeot 205 Master

Post autor: robson »

szymon pisze:ale peugeocik ostatnio bardzo zawodzi i mam go dość :evil: , ja nie wiem jak mu poradzić a już wepchałem w auto dużo pracy i pieniędzy a ona nadal mi ni chce jeździć i wychodzi coś innego :evil:
W pierwszym poście piszesz,że jesteś i uczysz się na mechanika, a widać że auto cię przerosło pod każdym względem,nie jestem Alfą i Omegą i nielubiany przez większość forumowiczów,ale jak czegoś nie wiem to się nie dotykam,są tu ludzie na forum o innych zawodach nie związanych z mechaniką samochodową ,a ogarniają ten temat lepiej niż nie jeden mechanik w autoryzowanym serwisie.Może czas zmienić powołanie. :W SORY :W
Awatar użytkownika
aver
Junior
Posiadany PUG: XTD

Post autor: aver »

dla nas to chyba zawsze będzie skarbonka bez dna, nawet jak są niezawodne.

wyjątek jak ktoś używa 205 do dupowożenia za 1200zł i mu nie zależy.

A Tobie przecież zależało i jak kupisz sobie inny samochód to też Ci bedzie zależało. a "nowszy" też się bedzie psuć i pewnie bedzie wygladać jak kaczka..

odbuduj w sobie motywację i zrób porządek z tym autem, do chole*y :roll:
Awatar użytkownika
Martinoo
Moderator
Kontakt:

aver pisze:dla nas to chyba zawsze będzie skarbonka bez dna, nawet jak są niezawodne.

wyjątek jak ktoś używa 205 do dupowożenia za 1200zł i mu nie zależy.

A Tobie przecież zależało i jak kupisz sobie inny samochód to też Ci bedzie zależało. a "nowszy" też się bedzie psuć i pewnie bedzie wygladać jak kaczka..

odbuduj w sobie motywację i zrób porządek z tym autem, do chole*y :roll:
niezależnie jakie auto kupi kolejne to i tak bedzie sie psuć.
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
Obrazek
szymon
Junior

robson pisze:
szymon pisze:ale peugeocik ostatnio bardzo zawodzi i mam go dość :evil: , ja nie wiem jak mu poradzić a już wepchałem w auto dużo pracy i pieniędzy a ona nadal mi ni chce jeździć i wychodzi coś innego :evil:
W pierwszym poście piszesz,że jesteś i uczysz się na mechanika, a widać że auto cię przerosło pod każdym względem,nie jestem Alfą i Omegą i nielubiany przez większość forumowiczów,ale jak czegoś nie wiem to się nie dotykam,są tu ludzie na forum o innych zawodach nie związanych z mechaniką samochodową ,a ogarniają ten temat lepiej niż nie jeden mechanik w autoryzowanym serwisie.Może czas zmienić powołanie. :W SORY :W
nie przerosło mnie, mam dużo prac lakierniczych i nie mam już tak czasu na 205 a po za tym potrzebuje większego auta żebym mógł przewozić swoje rzeczy, ja chce auto gzie odpalam i jadę, a peugeot tego już nie robi a więcej dokucza :evil:

ja wiem że to jest fajne autko ale niestety jeszcze jest dużo do zrobienia a ja już nie mam czasu tego robić i powiem szczerze że autko chłonie większa cześć moich pieniędzy
Awatar użytkownika
aver
Junior
Posiadany PUG: XTD

Post autor: aver »

.
Awatar użytkownika
Martinoo
Moderator
Kontakt:

zapewne u wszystkich chłonie mnóstwo kasy
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
Obrazek
Awatar użytkownika
bhejduk
Uzalezniony
Posiadany PUG: Roland Garros Cabrio 1.4

Post autor: bhejduk »

szymon pisze:fotki z obniżenia auta

Doprowadziłeś auto do przyzwoitego stanu, nie wiem czemu się poddajesz, tym bardziej że jeśli doprowadzisz auto znowu do stanu co najmniej dobrego, to koszta Ci się zwrócą. Kwestia zasilania benzyną czy gazem, to prosta sprawa, łatwa do ogarnięcia. Nie ma rzeczy niemożliwych.

Mój też się focha, ale ani myślę sprzedać to auto.
Bartek jestem.
Awatar użytkownika
Martinoo
Moderator
Kontakt:

bhejduk pisze:
szymon pisze:fotki z obniżenia auta

Doprowadziłeś auto do przyzwoitego stanu, nie wiem czemu się poddajesz, tym bardziej że jeśli doprowadzisz auto znowu do stanu co najmniej dobrego, to koszta Ci się zwrócą. Kwestia zasilania benzyną czy gazem, to prosta sprawa, łatwa do ogarnięcia. Nie ma rzeczy niemożliwych.

Mój też się focha, ale ani myślę sprzedać to auto.
każdy sie focha ale to nie powód do sprzedazy
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
Obrazek
Awatar użytkownika
bhejduk
Uzalezniony
Posiadany PUG: Roland Garros Cabrio 1.4

Post autor: bhejduk »

Fakt że od chwili gdy założyłem gaz, jest gorzej i do tego co raz bardziej jestem przeciw instalacją LPG
Bartek jestem.
Awatar użytkownika
jarema205
Maniak
Posiadany PUG: GTI, CJ, XR, XRD, XRD, LOOK

Post autor: jarema205 »

Nie łam się Szymon :Y
Ja w swojego Puga włożyłem już dokładnie 7079zł, a nadal jest sporo do zrobienia i nadal wygląda jak kupa złomu :) Fakt czasami też mam różne głupie pomysły, żeby mu "coś zrobić", ale na szczęście jakoś przechodzą.

Tak jak piszą koledzy- to, że auto strzela fochy, to naturalne. Dużo już zrobiłeś i włożyłeś w auto. Nie szkoda Ci teraz oddawać go na złom?
Jak sobie z czymś nie radzisz, to zawsze możesz oddać auto do mechanika, nigdzie nie jest powiedziane, że wszystko musisz zrobić sam :)
Aha, jeszcze jedno, kupno nowszego samochodu wcale nie gwarantuję, że się nie będzie psuł :) Otóż będzie dokładnie odwrotnie, będzie się psuł i będzie o wiele droższy w utrzymaniu i naprawie, więc naprawdę się zastanów, no chyba, że planujesz kupno np. 208 z salonu :W

Czekam na kontynuację tematu :wink:
Pzdr.:W
XR in PROGRESS :D
Awatar użytkownika
xtrack
Uzalezniony
Posiadany PUG: 1.9 GTI
Kontakt:

Post autor: xtrack »

ja tam rozumiem chlopaka...dwa grube projekty na raz to za duzo....syrena wystarczy
Zablokowany