Jakie PALIWO jest najlepsze

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow

Na jakiej stacji tankujecie.

BP
9
33%
Orlen
3
11%
Shell
9
33%
Esso
2
7%
Jet
4
15%
Preem
0
Brak głosów
Statoil
0
Brak głosów

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
Piweł
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Piweł »

...
Ostatnio zmieniony 02 sty wt, 2007 3:31 pm przez Piweł, łącznie zmieniany 1 raz.
Ex 205 GTi...
BubuPN

Post autor: BubuPN »

hyhy no ale to nie zmienia postaci rzeczy, że V Power Racing jest świetnym paliwem :) a oszczędnością akurat się w tym wypadku nie kierowałem chociaż fajnie jest jak spala się nieco wolniej taki bodziec uspokajający fakt, że jest nieco droższe od normalnego paliwa :mrgreen:
Awatar użytkownika
Rychu
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Rychu »

Gaz jest zdecydowanie najlepszy na Shellu! Zawsze tankuje do pełna z prawie pustego baku więc doskonale orientuje się na jakim gazie z jakiej stacji auto akurat jeździ i ile spaliło!
Mówię Wam, co do gazu to bezapelacyjnie Shell! A skoro i tak oszczędza się dużo kasy mając założony gaz to te pare groszy nie powinno robić żadnej różnicy :mrgreen:
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
putbill

Post autor: putbill »

Shell może jest trochę droższy ale jakościowo lepszy, tz przejeżdżam na tej samej ilości więcej kilometrów. Ale najlepiej wychodziło to na paliwie ARAL którego już u nas niema :(
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

hhmm a co powiecie o paliwie na stacjach JET ... jest podejrzanie tanie :) dobre to paliwo czy jakies szczochy ?
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator
Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
Numer Gadu-gadu: 3288286

Post autor: JoT_JoT »

No już pisałem wyzej że w porównaniu do Orlenu było gorsze żeczywiście jest baaardzo tanio no a jednak jakoś w sprawie paliw niezwykle rzadko idzie to w parze z jakością :mrgreen:
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...

[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
Awatar użytkownika
bipi
Junior
Kontakt:

Post autor: bipi »

jak jadę na trasę do Bydg to tankuję tylko na BP (bo jakoś nick mnie zobowiązuje) i choćbym tankował za 10zł to obsługa jest ok. a jak jadę do Krakowa to tankuję w Bydg przy Makro (najtańsza benzyna w mieście) a jest to stacja koncerny conoco (made in america), chociaż to jest napisane tylko na ich rachunkach.
bipi.205.pl
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

dzisiaj liczy sie kasa! i wszystko od tego zależy! kazdy leje taka na jaka go stac! :wink:
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

w szczecinie cos jest nie tak z shellem, znajomy mi odradzal tankowanie na shellu, ze jakies przekrety na szczecinskich shellach sa slyszalem juz tez od wielu taryfiarzy... no i znajoma tesciowej przyszlej od kiedy kupila auto (nowa cytrynka c3) tankowala tylko v-power, miala stacje nieopodal domu i nigdy nigdzie indziej nie tankowala, a niedawno wymianiala pompe paliwa...

ja tankuje roznie, jak jest kasa to na bp, bo na tym jezdzi najlepiej, nie narzekam tez na statoil, przeraza mnie jakosc (a jeszcze bardziej ceny) na orlenie, wedlug mnie gowniane paliwo. ja tam soczki i browary tam kupuje =]

najczesciej jednak neste, wsuwam 20zl i zalewam tyle ile nigdzie bym za ta kase nia zalal (podobno paliwo z shella, to dlugo nie pojezdze :D) taniej niz na neste jest juz tylko u prywaciarzy na wioskach i w amber, nie wiem czy amber jest u was, ale u nas jest w szczecinie 5 albo 6 takich stacji, ale oni to zajmuja sie rywalizacja w rankingach na skazone paliwo, takze tam nie zajezdzam :>

czasem trafi sie paliwo od znajomego z busa rejsowego (wtedy wlewam na podworku przez lejek) a ze firma kaze mu na bp tankowac, nie narzekam =]
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator
Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
Numer Gadu-gadu: 3288286

Post autor: JoT_JoT »

No ja we wrocku sięjeszcze z taką stacją jak Neste nie spotkałem al po ile macie w tej chwili tam bajurke że taka konkurencyjna cena we Wrocku na Orlenie to w tej chwili od 3.59 do 3,79 ostatnio sie waha
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...

[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
Awatar użytkownika
PIT_R
Uzalezniony
Posiadany PUG: Peugeot 306 1.6 90KM :)
Numer Gadu-gadu: 3914690
Login tlen: infernal_lord_hellboy
Kontakt:

Post autor: PIT_R »

Wczoraj tankowalem na Orlenie, byla dokladnie za 3.69 . Prawie zawsze tankuje na Orlenie i jakos nie narzekam. CHoc gdybym mial wiecej siana to bym tankowal drozsze. Staram sie go od czasu do czasu zalac czyms lepszym, czyt V-power i go wtedy troche przedmuchac :twisted:
Obrazek
Bylo [url=http://www.pit_r.205.pl]Peugeot 205 1.0 HellStyle[/url]
Jest teraz [url=http://www.pit_r2.205.pl]Peugeot 306 1.6 90 KM[/url]
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

JoT_JoT pisze:No ja we wrocku sięjeszcze z taką stacją jak Neste nie spotkałem al po ile macie w tej chwili tam bajurke że taka konkurencyjna cena we Wrocku na Orlenie to w tej chwili od 3.59 do 3,79 ostatnio sie waha
neste to bezobslugowa stacja, nie wiem za ile jest benzyna bo na to nie patrz... chyba 3,51 cos mi sie rzucilo ostatnio, w kazdym razie ropa 3,24 i to jest hicior w miescie =] no i auto mi nie muli jak po orlenie, albo prywaciarzach :>
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Kubski
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Kubski »

Ja zawsze staram się tankować na Shellu (zwykle V-power 95), a jak tylko jestem przy kasie to V-POWER 99+. Spalania nigdy nie liczyłem, więc nie wiem, ale różnicę w pracy silnika czuć! I do tego 4pkty SMART za litra :)
Kiedyś zdarzyło się, że podczas zatrzymywania na światłach gasł mi silnik -myślałem, że coś niedobrego się dzieje, ale po kolejnym tankowaniu ustało i już nigdy się nie powtórzyło, więc pewnie to była wina paliwa. Także przestrzegam przed wątpliwymi stacjami!
kiedyś: 205 1.9GTI
teraz: rajdówka na bazie Fiesty 2.0
BubuPN

Post autor: BubuPN »

hmm.... jeszcze wracając do Shella, mój ojciec już drugie auto karmi ropą z Shella i jeszcze nie miał żadnych problemów z ichniejszym paliwkiem, moja Czarnula też je doskonale znosi :)
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

dlatego podkreslilem ze w szczecinie... co jest przykre, bo w sumie to juz nie wiadomo gdzie tankowac... =/
ObrazekObrazekObrazek

ODPOWIEDZ