Biały Peugeot 205 1.4 Accent
- pyzio_dawca
- Junior
- Posiadany PUG: Accent 1.6 TU
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Biały Peugeot 205 1.4 Accent
Dziękuje:)
- Martinoo
- Moderator
- Posiadany PUG: 205 Color line Dturbo, 307 XSI HDI, 407 SW 2.0 HDI
- Numer Gadu-gadu: 8330169
- Kontakt:
Oby tylko ten zapał nie skończył się jak u kolegi szymona.pawel pisze:masz zacięcie i wytrwałość trzymam kciuki
Życzę Ci abyś bardziej zapadł na chorobę zwaną pugomania
Sent from my ST26i using Tapatalk
205 1.9 Dturbo -> NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!! ;P
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
- pyzio_dawca
- Junior
Dobra ujmując w jednym słowie:
SURPRISE:) Więc wyjścia niema, trzeba będzie tam wstawić po prostu elegancką blaszke i pospawać:D
SURPRISE:) Więc wyjścia niema, trzeba będzie tam wstawić po prostu elegancką blaszke i pospawać:D
- jozek
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 GTI Mi16, 2x205 CTI, 205 Gentry Turbo CT, 205 Gutmann, 205 Cj, 205 RG 3D
- Numer Gadu-gadu: 4886607
Niezłe sito. Za 1400 wisi w Krakowie 205 wersja Zenith w idealnym stanie blacharskim...
- mlody333
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Był 205, 307 jest 106 TU1JP oraz 207 TU5JP4
Popieram Zenith fajna wersja kolorystyczna.jozek pisze:Niezłe sito. Za 1400 wisi w Krakowie 205 wersja Zenith w idealnym stanie blacharskim...
- pyzio_dawca
- Junior
http://olx.pl/oferta/peugeot-205-1-1-CI ... 661959d5ee - o to wam chodzi?:D
Jest na prawde ładny, i cena..., ale nie oddam swojego za nic i na nic nie zamienie:) Nie ma mowy:D
Dach sie zrobi, mam nadzieje w blizszym niz dalszym terminie, bo teraz sobie choruje.. Potem, już powinno zaczynać powoli być z górki:) Chciaż jak to mówią, zawsze dobrze mieć nadzieje:D
Jest na prawde ładny, i cena..., ale nie oddam swojego za nic i na nic nie zamienie:) Nie ma mowy:D
Dach sie zrobi, mam nadzieje w blizszym niz dalszym terminie, bo teraz sobie choruje.. Potem, już powinno zaczynać powoli być z górki:) Chciaż jak to mówią, zawsze dobrze mieć nadzieje:D
- pyzio_dawca
- Junior
Siemanko!
Próba zbicia wachaczy, na samochodzie się niestety nie powiodła, chociaż walczyliśmy na prawdę długo. Dwa dni bicia młotkiem i lania WD nic nie dały. No to zdemontowaliśmy beledryne, i zbijaliśmy. Ale też łatwo nie poszło. No i w zamian za dwa dni ciężkiej przeprawy z belką, moim oczom ukazały się resztki czopów, łożysk, i cały swiat w jednej rurze, czyli błoto, syf i ruda.. Nie dość, że czopów brak, to rura nie nadaje, się do ponownego założenia. Z reszta wszystko zobaczycie na zdjęciach.
Plan jest taki. Czopy dorobie i wymienie we własnym i zakresie. Natomiast rure, kupie nierdzewna i oddam do tokarza a łożyska i uszczelniacze trzeba będzie kupić:D
Następna sprawa to sito, na dachu zmieniło się w dziurę:) Łatka już dopasowana, zostaje wspawać
Cóż miłego oglądania:
Próba zbicia wachaczy, na samochodzie się niestety nie powiodła, chociaż walczyliśmy na prawdę długo. Dwa dni bicia młotkiem i lania WD nic nie dały. No to zdemontowaliśmy beledryne, i zbijaliśmy. Ale też łatwo nie poszło. No i w zamian za dwa dni ciężkiej przeprawy z belką, moim oczom ukazały się resztki czopów, łożysk, i cały swiat w jednej rurze, czyli błoto, syf i ruda.. Nie dość, że czopów brak, to rura nie nadaje, się do ponownego założenia. Z reszta wszystko zobaczycie na zdjęciach.
Plan jest taki. Czopy dorobie i wymienie we własnym i zakresie. Natomiast rure, kupie nierdzewna i oddam do tokarza a łożyska i uszczelniacze trzeba będzie kupić:D
Następna sprawa to sito, na dachu zmieniło się w dziurę:) Łatka już dopasowana, zostaje wspawać
Cóż miłego oglądania:
- pyzio_dawca
- Junior
- pyzio_dawca
- Junior
Wierz mi ja tez jak to zobaczylem to zaniemowilem.
- Vroobell205
- Junior
- Kontakt:
Ile te sprzęty będą Ciebie kosztować?
Nie chodzi mi o straty moralne ale o finansowy bilans tego co musisz dokupi, dosztukować czy np dotoczyć.
Może lepiej kupić całą belkę od innego i na niej trochę popracować bo jakiś koszmar...
Szkoda nerwów
Nie chodzi mi o straty moralne ale o finansowy bilans tego co musisz dokupi, dosztukować czy np dotoczyć.
Może lepiej kupić całą belkę od innego i na niej trochę popracować bo jakiś koszmar...
Szkoda nerwów
- pyzio_dawca
- Junior
Caly material wyjdzie okolo 200zl. Czopy wytoczymy sami a za toczenie poprzecznicy moze wyjsc okolo 300zl za robote plus lozyska i uszczelniacze. Wiec powinno sie udac zmiescic w 600zl. Nie chce innej belki bo to nigdy nie wiadomo co sie kupi... A tak moze ktos inny tez sie zainteresuje tematem, bo rury do 205 nie sa juz chyba produkowane co nie?
- Vroobell205
- Junior
- Kontakt:
Oby się udało!
Wiesz nie chcę być źle zrozumiany ale jak mi mój obsiadł i trzeba było wymienić coś w belce (dokładnie nie wiem co to było bo nikomu nie chciało się sprawdzać) to jak zobaczyłem, że ktoś wystawia kompletną za 130zł i daje gwarancje że będzie działać to zapłaciłem 150zł za przesyłkę na palecie i z montażem zmieściłem się w 350zł. Fakt, nigdy nie wiesz co trafisz ale z 205'tkami jest tak że trzeba wyważyć nakład ponoszonej pracy i koszty z nią związane bo jest dosyć cienka i płynna granica pomiędzy tym "co warto a się nie opłaca". Jeśli nie konkretnie na tym przykładzie to jestem przekonany, że nie raz będzie stał przed wyborem o podobnym znaczeniu.
Wiesz nie chcę być źle zrozumiany ale jak mi mój obsiadł i trzeba było wymienić coś w belce (dokładnie nie wiem co to było bo nikomu nie chciało się sprawdzać) to jak zobaczyłem, że ktoś wystawia kompletną za 130zł i daje gwarancje że będzie działać to zapłaciłem 150zł za przesyłkę na palecie i z montażem zmieściłem się w 350zł. Fakt, nigdy nie wiesz co trafisz ale z 205'tkami jest tak że trzeba wyważyć nakład ponoszonej pracy i koszty z nią związane bo jest dosyć cienka i płynna granica pomiędzy tym "co warto a się nie opłaca". Jeśli nie konkretnie na tym przykładzie to jestem przekonany, że nie raz będzie stał przed wyborem o podobnym znaczeniu.
- pyzio_dawca
- Junior
No mam nadzieję, że się uda:)
Nie chce kupować innej belki, ze względu na to, że może i kupie belkę dobrą, może trafie na taką, która za pół roku powie, że nie ma ochoty już ze mna współpracować Albo kupie padake..
A jeżeli zrobie wszystko nowe, i złożę na nowych częśćiach i zrobie to sam, będę wiedział co mam, będę tego pewny i pewniej będę czuł się w samochodzie:)
Nawet jeżeli wyjdzie to dwa razy drożej, a pewnie z inną belka, też by nie było znowu tak kolorowo, bo rozebrałbym ją żeby wiedzieć co w niej siedzi, a wtedy już raczej siadały by nowe łożyska i uszczelniacze, o ile by coś nie wyszło. Ale wracając do tematu, wyjdzie drożej na pewno, ale wole wiedzieć co mam, i mieć to na dłużej:D
A może jak wyjdzie, i się sprawdzi to można by zrobić parę kompletów, może ktoś by przygarnął A może komuś się pomysł
spodoba i też sobie takie cosik zrobi:D
Pozdrawiam:D
Nie chce kupować innej belki, ze względu na to, że może i kupie belkę dobrą, może trafie na taką, która za pół roku powie, że nie ma ochoty już ze mna współpracować Albo kupie padake..
A jeżeli zrobie wszystko nowe, i złożę na nowych częśćiach i zrobie to sam, będę wiedział co mam, będę tego pewny i pewniej będę czuł się w samochodzie:)
Nawet jeżeli wyjdzie to dwa razy drożej, a pewnie z inną belka, też by nie było znowu tak kolorowo, bo rozebrałbym ją żeby wiedzieć co w niej siedzi, a wtedy już raczej siadały by nowe łożyska i uszczelniacze, o ile by coś nie wyszło. Ale wracając do tematu, wyjdzie drożej na pewno, ale wole wiedzieć co mam, i mieć to na dłużej:D
A może jak wyjdzie, i się sprawdzi to można by zrobić parę kompletów, może ktoś by przygarnął A może komuś się pomysł
spodoba i też sobie takie cosik zrobi:D
Pozdrawiam:D
- Manwe
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 lacoste'86, 205 gti ph1'87, 309 ph1 3d graffic'89, citroen ax ph1'86, citroen bx ph1'86
- Numer Gadu-gadu: 7424729
- Kontakt:
wiesz, że pakujesz się w dorabianie elementów ściśle pasowanych miedzy sobą a w przypadku czopów kluczowa powierzchnia nie jest prostym wałkiem tylko jest zbieżna zdaje się, nie wspominając o tym, że rura ma zmienną średnice i jest cienkościenna plus znowu wchodzisz na pasowanie z elementami odlewanymi mocującymi całość do nadwozia, a kończąc nierdzewka plus żeliwo/staliwo odlewów i materiał bieżni łożysk równa się ogniwo galwaniczne
ps. z czego zbierzesz miary
ps. z czego zbierzesz miary
szukam zderzaków z green'a, lacoste'a, białego cj lub open'a
przygarne silnik ET3, gumowy spojler tylnej klapy Peugeot 309 gti, licznik z obrotomierzem z bx'a ph1