pomoc kontrolka???

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Dan

pomoc kontrolka???

Post autor: Dan »

witam mam następujący problem z moim lewkiem od czasu do czasu świeci misię pomarańczowa kontrolka przypominająca termometr lekarski pod którym znajdują się trzy kropelki , szukałem w ksiązce i nic nie znalazłem POMOCY.

CZERWONY 205 XRD 1.8 D
Archenar

Post autor: Archenar »

hmm..jak na mój gust to ta kontrolka oznacza poziom oleju..mam pyt? czy zaświeca Ci się podczas jazdy na zakręcie? jeśli tak to poprostu dolej olej i się nie przejmuj..
aro

Post autor: aro »

jeśli to świeci z prawej strony listwy ze światełkami i jeśli
masz dizelka to prawdopodobnie jest filtr paliwa. może złapał trochę wody? a jeśli po lewej od STOP to grzeje ci silnik! jeśli chcesz się upewnić co to świeci to można kawałkiem drucika spinać kostki z czujniczków przy płynach itp. miejscach lub je odłączyć i jak zgaśnie to BINGO!
ROBISZ TO NA WŁASNE RYZYKO!!
u-boat

Post autor: u-boat »

Słuchaj Aro a co mam zrobić jak złapał mi filtr paliwa wody?? Czymś to w ogóle grozi? Wymienić filtr czy to sie da jakos przeczyscic. A w ogole to gdzie jest filtr paliwa w komorze bo mam instrukcje nie po naszemu i nic nie kumam. POZa tym nie wiem nic o samochodach.
Awatar użytkownika
simonszop
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: simonszop »

filtr paliwa w dieslu jest pod maska :lol: z lewej strony w gornym rogu - taka tuba metalowa z pompka u gory (taki gumowy knefel), w ktorej jest filterek - zeby usunac z niego wode nalezy odkrecic srubke, znajdujaca sie na dole tej "puchy" (ale u Ciebie moze byc inaczej - czyba sa rozne typy tych filtrow - nie jestem pewiem, trza by sie fachmanow spytac)
Awatar użytkownika
przemo
Junior

Post autor: przemo »

simonszop pisze:- zeby usunac z niego wode nalezy odkrecic srubke, znajdujaca sie na dole tej "puchy"
tylko ta pucha jest tak przykrecona ze zeby spuscic z niej wode- to trzeba ja cala okdrecic i modlic sie zeby przewody paliwowe byly dosc dlugie-bo u mnie trzeba bylo to odkrecac(a jak juz jest na wierzchu to warto zajrzec do srodka)
a propos tematu-Dan czy Ty nie zmieniales deski?? pozdro
205 1.9 D - kupa dymu i smrodu ale pedzi do przodu ;P
p.s. nie drażnij lwa
http://www.przemo.205.pl
Awatar użytkownika
simonszop
Junior
Kontakt:

Post autor: simonszop »

przemo pisze:tylko ta pucha jest tak przykrecona ze zeby spuscic z niej wode- to trzeba ja cala okdrecic i modlic sie zeby przewody paliwowe byly dosc dlugie
ja "puchy" nie ruszalem, ale....musialem odkrecic zbiornik wyrownawczy
plynu chlodnicowego i niezle lape powyginac zeby sie dostac do tej srubki :lol: no niestety - nie ma za duzo miejsca pod maska w naszych Pugach
Ory

Post autor: Ory »

Moj pug to wersja LOOK. moze ktos raz na zawsze wyjaśnic kontrolki koło rezerwy paliwa??
Z gory dzieki
Pozdro!!
ODPOWIEDZ