Biały Peugeot 205 1.4 Accent
- pyzio_dawca
- Junior
- Posiadany PUG: Accent 1.6 TU
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Biały Peugeot 205 1.4 Accent
Nawet nie wiesz, jak bardzo motywujące jest takie dobre słowo:) Dzieki
- Paka
- Junior
- Posiadany PUG: 1.9 GTI16, 1,4 look xsi, Partner Teppe 1,6
- Numer Gadu-gadu: 9032621
właśnie rób rób mój tak kiedyś też tak wyglądał a teraz to coraz fajniejsza furka do śmigania choć stoi cały czas w garażu i coś tam modzę. Miło patrzeć jak ruda odchodzi w zapomnienie a metal zawsze się wyszlifuje i lakierem pokryje. Grunt ze cały czas do przodu i się nie poddajesz!
Paka Rally Team
- pyzio_dawca
- Junior
Wielkie wam dzięki, za dobre słowo i motywacje do dalszych działań. Wam też życzę wytrwałości i powodzenia w pracach nad Pugami Cieszę się, że jest ktoś komu podoba się to co robie, i ktoś kogo to inspiruje do dalszego działania
Trochę czasu nic nie pisałem, ale to dlatego, że często nie miałem siły nawet się wykąpać
Czemu? A no trochę za długie dniówki przy Pyziu sobie zrobiłem, ale warto:))
Co zrobione:
-zaspawana dziura, w blotniku przy słupku(tam gdzie konczą sie drzwi);
-wyszlifowane wszystkie spawy;
-skończony błotnik;
-złożona stara belka, nie miałem jak przeparkować samochodu no to poskładałem. Przy okazji lekko obniżone.. Tak dla czystej satysfakcji
-zdjęty tylny zderzak;
-rozebrany cały przód;
-spuszczony olej z silnika, skrzyni i płyn chłodniczy;
-wymontowane wahacze, w celu wyjęcia pół osi potem założone z powrotem;
-odpiete wszystko od silnika(węże do chłodzenia, wszystkie przewody, linki gazu, sprzęgła itd.;
-odkręcone poduszki i łapa silnika, silnik podwieszony na belce położonej na kielicach;
-pomalowane elementy, na których była goła blacha, co by nie gniło:)
-zdemontowany silnik;
Narazie tyle, od jutra jedziemy dalej:D
Poniżej pare fotek, ale wiecie w szale twórczym, w smarze itp, nie robiłem zbyt dużo fotek:D
Trochę czasu nic nie pisałem, ale to dlatego, że często nie miałem siły nawet się wykąpać
Czemu? A no trochę za długie dniówki przy Pyziu sobie zrobiłem, ale warto:))
Co zrobione:
-zaspawana dziura, w blotniku przy słupku(tam gdzie konczą sie drzwi);
-wyszlifowane wszystkie spawy;
-skończony błotnik;
-złożona stara belka, nie miałem jak przeparkować samochodu no to poskładałem. Przy okazji lekko obniżone.. Tak dla czystej satysfakcji
-zdjęty tylny zderzak;
-rozebrany cały przód;
-spuszczony olej z silnika, skrzyni i płyn chłodniczy;
-wymontowane wahacze, w celu wyjęcia pół osi potem założone z powrotem;
-odpiete wszystko od silnika(węże do chłodzenia, wszystkie przewody, linki gazu, sprzęgła itd.;
-odkręcone poduszki i łapa silnika, silnik podwieszony na belce położonej na kielicach;
-pomalowane elementy, na których była goła blacha, co by nie gniło:)
-zdemontowany silnik;
Narazie tyle, od jutra jedziemy dalej:D
Poniżej pare fotek, ale wiecie w szale twórczym, w smarze itp, nie robiłem zbyt dużo fotek:D
- pyzio_dawca
- Junior
- Manwe
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 lacoste'86, 205 gti ph1'87, 309 ph1 3d graffic'89, citroen ax ph1'86, citroen bx ph1'86
- Numer Gadu-gadu: 7424729
- Kontakt:
4 biegowa była raczej tylko w juniorze (jeżeli chodzi tylko o TU) wiec nie bardzo
szukam zderzaków z green'a, lacoste'a, białego cj lub open'a
przygarne silnik ET3, gumowy spojler tylnej klapy Peugeot 309 gti, licznik z obrotomierzem z bx'a ph1
- woocash
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
- Numer Gadu-gadu: 9752783
tak oglądając zdjęcia stwierdzam, że z pugiem to ma /fabrycznym, to nie krytyka/ coraz mniej wspólnego, ale z takim zapałem bedziesz mógł pewnie za kilka lat trzaskać repliki dowolnego samochodu
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
- pyzio_dawca
- Junior
Patrzcie co stoi u mnie na podwórku;) GTI 1.9 SORRENTO GREEN ;D Pewnie niektórzy kojarzą stal na tablicy, za 5500 ale wlascici się rozmyslil i zdecydował się na naprawę. Okazało się ze to nie panewka tylko przeskoczył pasek rozrządu i pokrzywilo zawory. Ustawilismy pasek tak jak ma byc( chyba ) i kompresja wykazała średnio 5,5 bara na cylinder.. Biedne zaworki;) I tu będzie do was prośba ale to juz wymaga założenia osobnego tematu, ale musiałem się tu pochwalic;P
A wracając do tematu, skoro w tu3 nie było 4 biegów to albo miałem kiedyś 1.0? Albo ktoś ożenił z moim silnikiem ta skrzynie, nie wiem. Ale w takim razie może być ona bardzo krótka i dlatego nie było problemem ruszenie z 4 biegu bez palenia sprzęgła i używania gazu? Jak myslicie? W takim razie jeszcze pytanie czy w takim przypadku prędkościomierz nie przeklamywal?;)- pyzio_dawca
- Junior
Powalczylem dzisiaj troszkę i porobilem trochę porządku w komorze i wyjalem servo. Jutro, a w sumie to już dzisiaj kurde.. powalcze cos dalej;) Narazie niestety muszę robić tylko pierdolki bo totalny brak kasy troche opuznia mi robotę.... No nic odezwę się jak cos się ruszy dalej;)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- pyzio_dawca
- Junior
Siemanko!
Trochę nie pisałem, ale to nie dla tego, że nic nie robiłem. Tylko zapierdzielanie cale dnie od rana do nocy, nie pozwalaja jeszcze dodatkowo siedziec przed komputerem:)
No więc, po krótce zrobiłem clear look'a
Wyjechały sanki razem z całym zawieszeniem:) Wszystkie przewody i inne bum cyk cyki, czyli cała instalacja z pod maski out.
Przymierzaliśmy tez servo w bmw e36, jest delikatnie mniejszy rozstaw śrub mocujących serwo wystarczy delikatnie podpiłować pilniczkiem, a w komorze mieści sie na styk, tak jakby z tamtąd było Nie mam niestety zdjęcia, ale jest większe niż w gti:D Mam jeszcze pytanie jakie ma oznaczenie skrzynia biegów z rallye?
Przełożenia
Skrzynka MA/2 CA 05
- I bieg 3,42
- II bieg 1,81
- III bieg 1,28
- IV bieg 0,97
- V bieg 0,77
- bieg wsteczny 3,58
- przekładnia główna 3,76 (64/17)
Skrzynka MA/2 CA 08
- I bieg 3,42
- II bieg 1,95
- III bieg 1,36
- IV bieg 1,05
- V bieg 0,85
- bieg wsteczny 3,58
- przekładnia główna 4,29 (60/14)
Bo zastanawiam się, która bedzie w XS'ie sąsiadkki, mam nadzieje że ta krótsza:D
Pozdrawiam:)
Trochę nie pisałem, ale to nie dla tego, że nic nie robiłem. Tylko zapierdzielanie cale dnie od rana do nocy, nie pozwalaja jeszcze dodatkowo siedziec przed komputerem:)
No więc, po krótce zrobiłem clear look'a
Wyjechały sanki razem z całym zawieszeniem:) Wszystkie przewody i inne bum cyk cyki, czyli cała instalacja z pod maski out.
Przymierzaliśmy tez servo w bmw e36, jest delikatnie mniejszy rozstaw śrub mocujących serwo wystarczy delikatnie podpiłować pilniczkiem, a w komorze mieści sie na styk, tak jakby z tamtąd było Nie mam niestety zdjęcia, ale jest większe niż w gti:D Mam jeszcze pytanie jakie ma oznaczenie skrzynia biegów z rallye?
Przełożenia
Skrzynka MA/2 CA 05
- I bieg 3,42
- II bieg 1,81
- III bieg 1,28
- IV bieg 0,97
- V bieg 0,77
- bieg wsteczny 3,58
- przekładnia główna 3,76 (64/17)
Skrzynka MA/2 CA 08
- I bieg 3,42
- II bieg 1,95
- III bieg 1,36
- IV bieg 1,05
- V bieg 0,85
- bieg wsteczny 3,58
- przekładnia główna 4,29 (60/14)
Bo zastanawiam się, która bedzie w XS'ie sąsiadkki, mam nadzieje że ta krótsza:D
Pozdrawiam:)
- pyzio_dawca
- Junior
Panowie przepraszam, że ostatnio rzadko tu zaglądam, ale... Nie wiem czy wy też tak macie, że chcecie komuś pomóc, i sie staracie a ktos i tak sie pluje, że mu się nie poświęca całego czasu i nie rzuca wszystkim co sie ma do roboty, kiedy on sobie coś wymyśli.... Ale sorry w końcu forum nie jest od żalenia się nie?:P
Jako, że ostatnio tylko głaskam Puga i mówie mu, że już nie długo wrócimy do współpracy to wrzuce pare zaległych fotek, których wcześniej nie miałem czasu wstawic.
Komora, została wyczyszczona, zmatowiona (niestety brak zdjęć) i pryśnięta podkładem, a mój piękny zielony kolor czeka w piwnicy... Może, się uda coś jutro ruszyć:)
No i (oczywiście kiedy zdobęde na to fundusze) to zostaje malowanie budy, malowanie silnika, lekkie podkręcenie silnika ( co mam nadzieje uda się z pomocą Krakowskiego PTS Garage ), i bedzie można skladać potwora
Aaaa zapomniałem, o tej spalonej instalacji deski rozdzielczej ajjjj... No nic jakos się to dojdzie powoli
Trzymcie się, Pozdrawiam:)
Ps. Jak ktoś jest ciekawy co się dzieje z Sorrento to głowica odebrana z Kosocickiej, po wymianie uszczelniaczy zaworowych, dwa zawory ssące były lekko skrzywione i po planowaniu. Złożone, ustawione, odzyskał moc, aleee coś się tłukło, więc stwierdziłem, że warto wyjąc miske, okazało się, że silnik jeździł na 2 litrach oleju ( nie sprawdzone wcześniej bo przecież nie ma bagnetu, no bo po co to komu..) I ze na 2 czopie korbowym jest luz jak na tłoku w starej WSK Panewka się obróciła, i teraz właściciel chce zmieniać silnik:) To tak w skrócie
Jako, że ostatnio tylko głaskam Puga i mówie mu, że już nie długo wrócimy do współpracy to wrzuce pare zaległych fotek, których wcześniej nie miałem czasu wstawic.
Komora, została wyczyszczona, zmatowiona (niestety brak zdjęć) i pryśnięta podkładem, a mój piękny zielony kolor czeka w piwnicy... Może, się uda coś jutro ruszyć:)
No i (oczywiście kiedy zdobęde na to fundusze) to zostaje malowanie budy, malowanie silnika, lekkie podkręcenie silnika ( co mam nadzieje uda się z pomocą Krakowskiego PTS Garage ), i bedzie można skladać potwora
Aaaa zapomniałem, o tej spalonej instalacji deski rozdzielczej ajjjj... No nic jakos się to dojdzie powoli
Trzymcie się, Pozdrawiam:)
Ps. Jak ktoś jest ciekawy co się dzieje z Sorrento to głowica odebrana z Kosocickiej, po wymianie uszczelniaczy zaworowych, dwa zawory ssące były lekko skrzywione i po planowaniu. Złożone, ustawione, odzyskał moc, aleee coś się tłukło, więc stwierdziłem, że warto wyjąc miske, okazało się, że silnik jeździł na 2 litrach oleju ( nie sprawdzone wcześniej bo przecież nie ma bagnetu, no bo po co to komu..) I ze na 2 czopie korbowym jest luz jak na tłoku w starej WSK Panewka się obróciła, i teraz właściciel chce zmieniać silnik:) To tak w skrócie
- pyzio_dawca
- Junior
Witam!
Przepraszam za te posty pod postami, ale może wam sie spodoba i sie nie obrazicie:)
I jak? czekam na opinie panie i panowie:)
Przepraszam za te posty pod postami, ale może wam sie spodoba i sie nie obrazicie:)
I jak? czekam na opinie panie i panowie:)
- ElectricYouth
- Junior
- Posiadany PUG: 84' Phase I 205 GRD
Dobrą robotę robisz. Po tym co widziałem na poprzednich zdjęciach w jakim stanie przytargałeś tego lewka i do tego jeszcze ta kraksa. Nadaję Tobie tytuł szlachecki Walecznego serca.
Czy zdradzisz może tajemnice ile dotychczasowo kosztowały Cię blacharka i lakierowanie?
Czy zdradzisz może tajemnice ile dotychczasowo kosztowały Cię blacharka i lakierowanie?
- RafGentry
- Moderator
- Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
- Kontakt:
Co to za kolor? Jakiś lakier do paznokci?
Podobać, to i może się podoba, ale czy pasuje? Sam nie wiem
Podobać, to i może się podoba, ale czy pasuje? Sam nie wiem
Facebook: https://www.facebook.com/Peugeot205Poland
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
- druan
- Maniak
- Posiadany PUG: peugeot GTI
Jak na syrenę idealny!!! ja na 205 to patologia !
Żaden nauczyciel nie da ci na to papieru - Bądź Człowiekiem Dla Człowieka Szacunkiem się Kieruj.....
- pyzio_dawca
- Junior
Haha dzięki chłopaki, w takim razie może być syreną
Kolor jest z palety lakierów przemysłowych i mnie osobiście bardzo się podoba;D
ElecticYouth- dzięki za nadany tytuł i dobre słowo. Wiesz, że takich rzeczy lepiej nie liczyć;) Wiec mam tylko oszacowane ile ogólnie wpadło w samochód łącznie ze wszystkim (tj. kupno auta, klepanie, czesci itp..) No dobra wyszło juz około 5000 zl
Kolor jest z palety lakierów przemysłowych i mnie osobiście bardzo się podoba;D
ElecticYouth- dzięki za nadany tytuł i dobre słowo. Wiesz, że takich rzeczy lepiej nie liczyć;) Wiec mam tylko oszacowane ile ogólnie wpadło w samochód łącznie ze wszystkim (tj. kupno auta, klepanie, czesci itp..) No dobra wyszło juz około 5000 zl