Biały Peugeot 205 1.4 Accent

Prezentacje posiadanych 205tek, krótkie opisy, historia i zdjęcia posiadanych samochodów.
operatorbazooki
Maniak
Posiadany PUG: 205 xs

Re: Biały Peugeot 205 1.4 Accent

Post autor: operatorbazooki »

Za 5 tysięcy to mogę sprzedać moje Rallye 1.3, trochę popłynąłeś z tym samochodem 8)7
Ale kolor ciekawy :mrgreen:
Awatar użytkownika
pyzio_dawca
Junior
Posiadany PUG: Accent 1.6 TU
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: pyzio_dawca »

Ja wiem, ale za to znam swoje auto od podszewki, wiem czym będę jeździł i mam wielka radość jak na niego patrzę, choć może nie wyjść piękny, ale jak przegladam czasem wszystkie zdjęcia to wydaje mi sie ze troche juz zrobiłem;)
A jak skończe to powinienem mieć na parę dobrych lat spokój z jakimiś drozszymi naprawami. :P
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
Kontakt:

Post autor: RafGentry »

Jest tyle pięknych lakierów w palecie Peugeota, a Ty malujesz go w kolor betoniarki?

Skoro wpakowałeś już 5000 pln, to w sumie dobrze by było, żeby przy okazji Pug nie odstraszał wyglądem. Przecież chcesz nim jeździć także za dnia :lol:

Przejrzyj sobie kolorki - jeszcze nie jest za późno...

http://www.peugeot205.pl/index.php?modu ... dy_lakieru
Awatar użytkownika
druan
Maniak
Posiadany PUG: peugeot GTI

Post autor: druan »

Prawie jak Griffe jednak prawie robi wielką różnicę :!: Zmień kolor póki nie jest za późno :wink:
Żaden nauczyciel nie da ci na to papieru - Bądź Człowiekiem Dla Człowieka Szacunkiem się Kieruj.....

Syndykat Sępów Krakowskich
Awatar użytkownika
pyzio_dawca
Junior

No widzisz, jak by nie to ze budżet juz dawno mi sie skończył, to pewnie bym i wybrał cos lepszego z palety Peugeota, ale niestety trzeba kombinowac..
Jak sie nie ma co sie lubi to.. 8)7
A poza tym to przecież zwykły lakier, z tym ze jest tańszy i bardzo dobry jakościowo;D :W
Awatar użytkownika
druan
Maniak
Posiadany PUG: peugeot GTI

Post autor: druan »

Jak bym Wyje*ał 5tys w auto to bym już poczekał i odłożył na konkretny lakier i kolor a nie malował byle czym :wink: takie jest moje zdanie tyle na temat koloru z betoniarki.
Żaden nauczyciel nie da ci na to papieru - Bądź Człowiekiem Dla Człowieka Szacunkiem się Kieruj.....

Syndykat Sępów Krakowskich
Awatar użytkownika
Vroobell205
Junior
Kontakt:

Post autor: Vroobell205 »

Moim zdaniem to nie przejdzie!
Jeśli nie chcesz popełnić poważnego błędu to nie jest jeszcze za późno.
Ale nie zdziw się jeśli ktoś będzie wrzucał słoiki i butelki do środka.
Załączniki
male.jpg
male.jpg (53.91 KiB) Przejrzano 5113 razy
Awatar użytkownika
Vroobell205
Junior
Kontakt:

Post autor: Vroobell205 »

Włożyłeś tyle pracy i pieniędzy w fajnie zapowiadający się projekt. Mocno kibicuję Twojemu autu żeby odzyskało blask. Pamiętaj jednak, że całe zawieszenie i silnik nie są tak widoczne jak karoseria i jej kolor. Peugeot nie przypadkowo dobierał kolory do tego segmentu. Sztab ludzi którzy wiedzieli jak zrobić coś trwałego przyłożyli się do tego bardzo mocno. Efektem ich pracy jest szeroka paleta kolorów. Spróbuj raz jeszcze przemyśleć całą sprawę. Tym bardziej że dostępne są one po dziś dzień. Wierzę, że zrozumiesz.
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
Numer Gadu-gadu: 9752783

Post autor: woocash »

napisałeś że czekasz na opinie więc się nie będę hamował ;)

oszalałeś? potem trzeba się wstydzić za takie "egzemplarze"... zrobienie repliki 205 z blachy z mondeo - no jeszcze resztkami rozsądku jestem w stanie zrozumieć że bijesz się sam ze sobą o złotą paterę, ale ten lakier to koszmar, i mydelniczka-betoniarka-syrena-śmietnik jak najbardziej do niego pasują... jak zobaczyłem zdjęcie komory w jasnym podkładzie to sobie mówię - klasa - trzeba go było jak już koniecznie betoniarkowym lakierem - pomalować w taki kolor i podpadałby pod któryś z odcieni białego puga...

jaka jest różnica pomiędzy ceną tego lakieru a normalnego?
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
Awatar użytkownika
aver
Junior
Posiadany PUG: XTD

Post autor: aver »

Na biało, czerwono, czarno, grafitowo ale nie na ten srakowaty zielony...

:N :N :N :N :N :N :N :N :N :N :N :N :N :N :N :N :N
:N :N :N :N :N :N :N :N :N :N :N :N :N :N :N :N :N
grzesiek309
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
Kontakt:

Post autor: grzesiek309 »

Mnie się podoba :mrgreen: z ojcem kiedyś pomalowaliśmy żuka na podobny kolor :mrgreen: W sam raz do wożenia ogórków na ryneczek, do czego miał wówczas służyć 8)
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia... :D
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko ;) https://www.facebook.com/205renovation/
Awatar użytkownika
jozek
Maniak
Posiadany PUG: 205 GTI Mi16, 2x205 CTI, 205 Gentry Turbo CT, 205 Gutmann, 205 Cj, 205 RG 3D
Numer Gadu-gadu: 4886607

Post autor: jozek »

Daj ten lakier Szymonowi! Będzie miał na Syrene Hot Rod...
2mouse
Peugeot 205 Master

Post autor: 2mouse »

Jeśli przemysłówka, to pewno poliuretanowy. Pomysł generalnie dobry, ale ja bym teraz zmatowił i jednak prawidłowym, peżotowskim wykończył. Nie słyszałem tylko, jak z wiązaniem poliuretanu z akrylem, może nie być dobrze... :N
grzesiek309
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
Kontakt:

Post autor: grzesiek309 »

Nie koniecznie poliuretan. Akrylowe rozpuszczalnikowe też sprzedają jako "przemysłowe", bo EU nie pozwala malować tak samochodów 8)7
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia... :D
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko ;) https://www.facebook.com/205renovation/
Awatar użytkownika
pyzio_dawca
Junior

To jest lakier przemysłowy akrylowy, rozni sie od innych "lepszych" lakierów jedynie ceną, i mniejsza paletą kolorów. Nie mogę zrozumiec jednej rzeczy, dlaczego tak was boli i zacheca do rzucania jadem to ze kolor nie jest z palety peugeota? Dlaczego nie pasuje? Czy teraz wygląda gorzej niż przedtem? Dzieki za inspiracje tym recyklingiem, na pewno pujdę w ta strone. Jeżeli czysta komora jest powodem do wstydu, to może faktycznie lepiej bylo zostawic zajebany smarem i syfem silnik i komore? Po co w takim razie dbac takze o reszte karoserii? Jeździjmy wszyscy rozpadówami i nie bedziemy sie musieli wstydzic.

Wiem, ze gdybym zalozyl 4 wydechy wystajace pol kilometra za dokladke, i wyoklejal carbonem i stickerem, wyciął wloty powietrza w błotnikach było by git co? A na dodatek może jeszcze silnik wrzucony tak, że trzeba by było przerobić maske bo sie nie zamyka... Proste

Za złe opinie dziękuje, zajebista motywacja, na prawde dzieki. Jeżeli otworzylem wam mozliwosc wyladowania sie to ciesze sie ze sie przydalem

A za dobre wielkie dzieki bo to dzieki nim, mam ochote isc i popracować nad moim "Kubłem na słoiki". Dziekuje tym którzy mnie wspieraja i wspomagaja dobrym słowem :Y :Y

A tak nawiasem ile mieliscie lat jak zaczeliscie przygode z Pugami i w jakim stanie te Pugi były? Pewnie mieliscie po 15 lat i wszystko od razu umieliscie zrobic idealnie? Ja mam 17 lat i uwazam ze mam prawo jeszcze czegos nie wiedziec, nie umiec. Ale najebka za kolor lakieru to dla mnie czyste i klarowne nieporozumienie

Aaa jeszcze jedno czym sie rozni normalny lakier od normalnego?

Pozrawiam
ODPOWIEDZ