KRAKÓW 2014. W sępim świecie sępie sprawy...

Tutaj umawiamy się na spotkania klubowe, informujemy o odbywających się zawodach i imprezach sportowych i tuningowych.
Awatar użytkownika
mulec
Junior
Posiadany PUG: 205 1.1 XR (91'), 205 1.8D Mito (95')
Numer Gadu-gadu: 0

Re: KRAKÓW 2014. W sępim świecie sępie sprawy...

Post autor: mulec »

Jakby ktoś słyszał o garażu z kanałem do wynajęcia w Krakowie lub okolicach to proszę o info. A może ktoś jest zainteresowany wynajęciem garażu w kilka osób takiego w którym moglibyśmy sobie grzebać przy pugach na zmianę :P. Znacie jakieś miejsca w krk gdzie jest jakiś ogólnodostępny podjazd (rampa) na samochód ?
BartekXS
Nowicjusz
Posiadany PUG: '92 Peugeot 205 XS - Gris Futura

Post autor: BartekXS »

W grę wchodzi chyba tylko jakiś kanał/najazd dla właścicieli garaży - słyszałem, że gdzieś na Igołomskiej jest coś takiego, ale zamykane na klucz. Był najazd ogólnodostępny 5 zł za wjazd koło wulkanizatora na Okulickiego - korzystałem z niego jeszcze rok temu, ale parę tygodni temu przejeżdżałem tamtędy i niestety został rozebrany.

Co do większego garażu: zdarzają się jakieś hale do wynajęcia, ale albo za grubsze pieniądze, albo bez sprzętu. Pamiętam, że np. jesienią była na gumtree oferta hali ciężko powiedzieć gdzie - 70 m.kw. za 1000 zł miesięcznie. Albo np. oferty typowo pod warsztaty: http://olx.pl/oferta/wynajme-polowe-hal ... 62ee8c3e6b
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

Jest jeszcze warsztat samoobsługowy na Skotnickiej. 15 lub 30zł za godzinę z dostępem do wszystkich narzędzi. Jak wiesz co masz zrobić i jak to może nie wyjść wcale drogo.

http://www.self-fix.pl/

Z najazdów kojarzę jeszcze ten:

https://www.google.pl/maps/@50.01649,19 ... 5Te7Tg!2e0

na Białoruskiej. Jest na strzeżonym parkingu więc podejrzewam że wjazd jest płatny. Nie wiem niestety ile. Widziałem go tylko kiedyś z tramwaju.
Awatar użytkownika
mulec
Junior

OK, dzięki za informacje, priorytetem jest narazie garaż jak go nie znajdę to będę kombinował. Co do "wspólnego" wynajmu to miałem namyśli wynajem nawet takiego zwykłego garażu jednostanowiskowego w którym umawialibyśmy się że ktoś coś sobie grzebie a później go zwalnia dla następnej osoby w takich tygodniowych - miesięcznych okresach.
BartekXS
Nowicjusz
Posiadany PUG: '92 Peugeot 205 XS - Gris Futura

Post autor: BartekXS »

mulec pisze:OK, dzięki za informacje, priorytetem jest narazie garaż jak go nie znajdę to będę kombinował. Co do "wspólnego" wynajmu to miałem namyśli wynajem nawet takiego zwykłego garażu jednostanowiskowego w którym umawialibyśmy się że ktoś coś sobie grzebie a później go zwalnia dla następnej osoby w takich tygodniowych - miesięcznych okresach.
Propozycja ciekawa :) Fakt faktem - nie każdy potrzebuje trzymać samochód w garażu codziennie, a z drugiej strony przydałby się czasem. Taki z kanałem to dodatkowy plus. No i biorąc pod uwagę średni koszt wynajmu na poziomie 250 zł - można to rozbić na ekstremalnie niskie kwoty.
Awatar użytkownika
mulec
Junior

BartekXS pisze:
mulec pisze:OK, dzięki za informacje, priorytetem jest narazie garaż jak go nie znajdę to będę kombinował. Co do "wspólnego" wynajmu to miałem namyśli wynajem nawet takiego zwykłego garażu jednostanowiskowego w którym umawialibyśmy się że ktoś coś sobie grzebie a później go zwalnia dla następnej osoby w takich tygodniowych - miesięcznych okresach.
Propozycja ciekawa :) Fakt faktem - nie każdy potrzebuje trzymać samochód w garażu codziennie, a z drugiej strony przydałby się czasem. Taki z kanałem to dodatkowy plus. No i biorąc pod uwagę średni koszt wynajmu na poziomie 250 zł - można to rozbić na ekstremalnie niskie kwoty.
Jeden garaż w tej cenie już mam na oku, teraz tylko znaleźć chętnych bo dla mnie samego trochę za duże koszty :roll:
Awatar użytkownika
druan
Maniak
Posiadany PUG: peugeot GTI

Post autor: druan »

Czy wiadomo już kto z Krakowa wybiera się na zlot do Katowic???
Może by zebrać się ekipą i jechać w kolumnie ??? zawsze raźniej tak mi się wydaję. :wink:
Żaden nauczyciel nie da ci na to papieru - Bądź Człowiekiem Dla Człowieka Szacunkiem się Kieruj.....

Syndykat Sępów Krakowskich
Awatar użytkownika
tok
Junior
Posiadany PUG: 205 CTI
Numer Gadu-gadu: 8405207

Post autor: tok »

Ja będę przelatywał przez Katowice w Niedziele, wiec jak byście wiedzieli mniej więcej co gdzie w Niedziele robicie to się gdzieś zawinę, przywitam pogadam, może z wami wrócę.
Nie wiem jeszcze czym będę jechał, ale liczę na CTI :)
" Kto w młodości głupim nie był, ten na starość nie zmądrzeje!"...
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
Kontakt:

Post autor: RafGentry »

W niedzielę pewnie odsypiamy urodziny a potem wracamy do KRK.

W ogóle trzeba wyruszyć w sobotę rano całą kawalkadą do Katowic, żeby godnie się prezentować :)
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

My chetnie sie dolaczymy z tym ze na dzien dzisiejszy auto nie ma przegladu i urwalo sie mocowanie maski, ktora juz sie nie zamyka. Jesli pierwszego sie nie uda ogarnac to nie pojedziemy, jesli drugie bedzie dalej problemem to bedziemy jechac nie szybciej niz 70kmh i nie za bardzo bedziemy przystawac do kolumny. Niestety ostatnio wracam do domu po 20 a w weekendy jestem poza krakowem wiec nie za bardzo mam to kiedy ogarnac. Mimo wszystko staram sie byc dobrej mysli:)
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Kontakt:

Foxiu, walcz, bo musisz legendarnym migaczem dotrzeć do Katowic! Nie może być tak że Ciebie i Uli tam zabraknie... To tylko parę kilometrów. Objechałeś nim pół świata, to i tym razem się uda. Powodzenia i trzymam kciuki! _O_
Awatar użytkownika
Manwe
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 lacoste'86, 205 gti ph1'87, 309 ph1 3d graffic'89, citroen ax ph1'86, citroen bx ph1'86
Numer Gadu-gadu: 7424729
Kontakt:

Post autor: Manwe »

Rafał pomysł który się pojawił na kkn ostatnim jak najbardziej biorę na poważnie :)
Obrazek
szukam zderzaków z green'a, lacoste'a, białego cj lub open'a
przygarne silnik ET3, gumowy spojler tylnej klapy Peugeot 309 gti, licznik z obrotomierzem z bx'a ph1
Awatar użytkownika
druan
Maniak

Sprawa Organizacji wyjazdu z Krakowa tak jak pisałem wcześniej.
Fajnie by było jechać całą ekipą umówić się gdzieś na wylocie z Krakowa i ruszyć o danej godzinie.
Pytanie do chętnych co mają ochotę jechać z w grupie czy jedziemy autostradą czy jedziemy na olkusz?? Dużo czasu nie zostało więc zgłaszajcie się i dajcie znać jak chcecie jechać :)
Żaden nauczyciel nie da ci na to papieru - Bądź Człowiekiem Dla Człowieka Szacunkiem się Kieruj.....

Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Kontakt:

Ja jestem za autostradą. Trzeba się dostać do Katowic w miarę szybko i sprawnie.
Poza tym miejsce zlotu jest tuż przy zjeździe z A4. Nie ma sensu dla 18 złotych oszczędności jechać naokoło i ryzykować spóźnienie na najważniejszą imprezę dekady.

Proponuję spotkanie o 9:00 gdzieś na wylotówce. Np. stacja Arge na Pasterniku.

Kto wyjeżdża z nami? Dopisujcie się do listy :)

1. Druan
2. Józek
3. Maja
4. Motoskubi
5. Raf
6. Alimantado
Awatar użytkownika
druan
Maniak

Nie ma chętnych więcej czy nikt nie zagląda na forum?? :wink:

ODPOWIEDZ