Witam!
bylem dzis u mnie na szrocie i znalazlem rozwalona 205 z silnikiem xy8, a ja mam xy7 i oczywiscie pomyslalem o tym jak to zrobic zeby miec xy8. moja pierwsze zasadnicze pytanie? czy sie da to zrobic??? (czy jest to kwestia tylko zmiany gaznika?) szukalem na forum i znalazlem tylko http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.php?t=2551.
jesli jest to mozliwe to co musialbym wyjac/kupic z tego starego peugeota?
czy po zmianie duzo bym zyskal? na dynamice? komforcie jazdy? i najwazniejsze jak ze spalaniem?? teraz spokojnie w miescie schodze ponizej 8, a na trasie nie jest problemem spalanie ponizej 6l/100km.
jeszcze jedo koles z ktorym rozmawialem powiedzial ze za ten gaznik chce 250, ale sie dogadamy bo to nie sklep, wiec mysle ze za 200 pojdzie, czy to duzo czy malo?
i jeszcze tak przy okazji lista cen rzeczy o ktore sie pytalem, napiszcie prosze czy to drogo czy tanio za to:
1. mechanizm szyb el, na jedna strone 50zl
2. 4 felgi aluminiowe org, do 205, 13" na opony gdzies max 165 (250zl)
3. gaznik webera 200-250zl
4. teleskop do klapy bagaznika 25zl
o nic wiecej sie nie pyalem, ale jakby co to zawsze moge sie spytac, ten peugeot byl prawie kompletny bo nie mial tylko przedniego zderzaka..
dzieki z gory za szybka odpowiedz!
pozdrawiam!
XY7 na XY8?
hmm.. aluminioweblaszka pisze:jakie sa to felgi jestem zainteresowany
![Wink ;)](./images/smilies/wink.gif)
i... dalej nie uzyskalem odpowiedzi na moje zasadnicze pyataia, ktos pomoze?!?!
Robiłem kiedyś taką przeróbkę,zamiast gaźnika solex 34PBISA dwa gażniki solex 35PBISA8 do tego oczywiście kolektor dolotowy pod dwa gażniki,wszystko oryginalne z Peugeot.Miłem problem z linką gazu/przy dwóch gaźnikach jest inna/ale przełożyłem przepustnicę od pojedynczego gażnika i wszystko było ok. Zmiana w dynamice ogromna z tym że zmieniłem równocześnie wałek rozrządu/u Świątka/ i splanowałem głowicę o 1 mm.