XY7 na XY8?

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Galik

XY7 na XY8?

Post autor: Galik »

Witam!

bylem dzis u mnie na szrocie i znalazlem rozwalona 205 z silnikiem xy8, a ja mam xy7 i oczywiscie pomyslalem o tym jak to zrobic zeby miec xy8. moja pierwsze zasadnicze pytanie? czy sie da to zrobic??? (czy jest to kwestia tylko zmiany gaznika?) szukalem na forum i znalazlem tylko http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.php?t=2551.

jesli jest to mozliwe to co musialbym wyjac/kupic z tego starego peugeota?
czy po zmianie duzo bym zyskal? na dynamice? komforcie jazdy? i najwazniejsze jak ze spalaniem?? teraz spokojnie w miescie schodze ponizej 8, a na trasie nie jest problemem spalanie ponizej 6l/100km.

jeszcze jedo koles z ktorym rozmawialem powiedzial ze za ten gaznik chce 250, ale sie dogadamy bo to nie sklep, wiec mysle ze za 200 pojdzie, czy to duzo czy malo?

i jeszcze tak przy okazji lista cen rzeczy o ktore sie pytalem, napiszcie prosze czy to drogo czy tanio za to:
1. mechanizm szyb el, na jedna strone 50zl
2. 4 felgi aluminiowe org, do 205, 13" na opony gdzies max 165 (250zl)
3. gaznik webera 200-250zl
4. teleskop do klapy bagaznika 25zl

o nic wiecej sie nie pyalem, ale jakby co to zawsze moge sie spytac, ten peugeot byl prawie kompletny bo nie mial tylko przedniego zderzaka..

dzieki z gory za szybka odpowiedz!

pozdrawiam!
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: blaszka »

jakie sa to felgi jestem zainteresowany
Galik

Post autor: Galik »

blaszka pisze:jakie sa to felgi jestem zainteresowany
hmm.. aluminiowe ;) a tak powaznie, to nie wiem dokladnie co i jak, byly one malutkie, tak na opony maxymalnie 165 (pytalem sie czy wejda te co teraz mam czyli 145, a on powiedzial ze bez problemu), facet mowil ze oryginalne, ale ja nie widzialem na nich zadnego znaczka peugeota, to wszystko co moge napisac,

i... dalej nie uzyskalem odpowiedzi na moje zasadnicze pyataia, ktos pomoze?!?!
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: cheatoss »

pewnie od garrosa. ceny nawet niezle jesli chodzi o teleskop, elektryke i fele... nie wiem jak z gaznikiem...

u nas na szrocie krzykneliby pewnie 60 za teleskop i 700 za fele ;D

pzdr
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
rafi

Post autor: rafi »

Robiłem kiedyś taką przeróbkę,zamiast gaźnika solex 34PBISA dwa gażniki solex 35PBISA8 do tego oczywiście kolektor dolotowy pod dwa gażniki,wszystko oryginalne z Peugeot.Miłem problem z linką gazu/przy dwóch gaźnikach jest inna/ale przełożyłem przepustnicę od pojedynczego gażnika i wszystko było ok. Zmiana w dynamice ogromna z tym że zmieniłem równocześnie wałek rozrządu/u Świątka/ i splanowałem głowicę o 1 mm.
rafi

Post autor: rafi »

Koszt gaźników i kolektora 200 zł,na szrocie w Gdyni.
ODPOWIEDZ