Peugeot 205 XR z Kielc
- jarema205
- Maniak
- Posiadany PUG: GTI, CJ, XR, XRD, XRD, LOOK
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Peugeot 205 XR z Kielc
Jak Wam się podoba moja nowa "listewka"?
Dokleiłem też brakujące gumy na błotniki, teraz Pug wygląda na niebitego- ma wszystkie gumy i listewki
To tyle jeżeli chodzi o kwestie wizualne... z mechaniką jest trochę gorzej, bo właśnie mi silnik umiera Zalecane jest, żebym jeździł już tylko po kielcach, bo jak klęknie, to łatwo będzie go ściągnąć
W związku z tym podjąłem decyzję o jego wymianie... jednak sama wymiana jest całkowicie nieopłacalna, trzeba przy okazji pomalować komorę... jednak malowanie samej komory też jest nieopłacalne, trzeba od razu pomalować całe autko i wymienić mu próg
Rozglądam się pomału, za miejscówką gdzie mógłbym rozbierać Puga i przygotowywać go do malowania oraz negocjuję z ojcem, żeby mi dał Szmelcvagena
Stwierdziłem, że muszę skończyć ten samochód- za dużo włożyłem w niego serca, pracy, czasu i kasy, żeby odpuścić na samym końcu! (A tak poza tym, to nie wyobrażam sobie życia bez niego ) Tym bardziej, że zostało już tylko malowanie budy i wymiana progu, silnik i tak muszę wymienić, więc zrobimy to przy okazji malowania. Wszystkie inne potrzebne części już posiadam- komplet drzwi z elektrycznymi szybami w super stanie, komplet błotników, 2x klapa tył, oraz plastiki wnętrza. Jednym słowem nic tylko malować
Kilka aktualnych fotek
Dokleiłem też brakujące gumy na błotniki, teraz Pug wygląda na niebitego- ma wszystkie gumy i listewki
To tyle jeżeli chodzi o kwestie wizualne... z mechaniką jest trochę gorzej, bo właśnie mi silnik umiera Zalecane jest, żebym jeździł już tylko po kielcach, bo jak klęknie, to łatwo będzie go ściągnąć
W związku z tym podjąłem decyzję o jego wymianie... jednak sama wymiana jest całkowicie nieopłacalna, trzeba przy okazji pomalować komorę... jednak malowanie samej komory też jest nieopłacalne, trzeba od razu pomalować całe autko i wymienić mu próg
Rozglądam się pomału, za miejscówką gdzie mógłbym rozbierać Puga i przygotowywać go do malowania oraz negocjuję z ojcem, żeby mi dał Szmelcvagena
Stwierdziłem, że muszę skończyć ten samochód- za dużo włożyłem w niego serca, pracy, czasu i kasy, żeby odpuścić na samym końcu! (A tak poza tym, to nie wyobrażam sobie życia bez niego ) Tym bardziej, że zostało już tylko malowanie budy i wymiana progu, silnik i tak muszę wymienić, więc zrobimy to przy okazji malowania. Wszystkie inne potrzebne części już posiadam- komplet drzwi z elektrycznymi szybami w super stanie, komplet błotników, 2x klapa tył, oraz plastiki wnętrza. Jednym słowem nic tylko malować
Kilka aktualnych fotek
Ostatnio zmieniony 24 paź pt, 2014 6:41 pm przez jarema205, łącznie zmieniany 1 raz.
XR in PROGRESS
- RafGentry
- Moderator
- Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
- Kontakt:
Śliczna Co nowe, to nowe.jarema205 pisze:Jak Wam się podoba moja nowa "listewka"?
Zwłaszcza z białą maską, która nie budzi absolutnie żadnych podejrzeńjarema205 pisze: teraz Pug wygląda na niebitego
Chyba diagnozowaliśmy już tę przypadłość pod koniec kwietnia w drodze na Węgry...jarema205 pisze:właśnie mi silnik umiera
Właściwie to już tylko poprawki kosmetycznejarema205 pisze: Tym bardziej, że zostało już tylko malowanie budy i wymiana progu
Facebook: https://www.facebook.com/Peugeot205Poland
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
- jarema205
- Maniak
Rafał, trochę dałeś się nabraćRafGentry pisze:Śliczna Co nowe, to nowe.jarema205 pisze:Jak Wam się podoba moja nowa "listewka"?
"Listewka" nowa jest u mnie poza tym to nie jest listewka, tylko jakaś guma, która ma ją imitować
Jednak wygląda naprawdę przyzwoicie, dlatego póki co zostaje
Na fotkach widać różnice:
XR in PROGRESS
- jarema205
- Maniak
Kiedyś musiała nastąpić ta chwila, stało się... zdradziłem 205
Po ponad 2 latach zamieniłem XR-ka na w miarę przyzwoity "samochód"
Tak że od dziś śmigam włoskim wynalazkiem, a jest nim FIAT UNO 1.0 FIRE Z 2000r. Zarejestrowałem się już na forum UNO i zamówiłem naklejki klubowe
Co do samego samochodu to stan IGŁA! Dziadek tylko do kościoła jeździł- i tutaj mówię całkowicie serio- przebieg lekko ponad 53tys! Stan idealny. Były właściciel miał jeszcze większego "pie*dolca" na punkcie tego auta niż ja na punkcie 205!
Zatem mam nowego klasyka W którego nie trzeba władować jeszcze 5k, żeby był ładny Trafił mi się egzemplarz wyjątkowy pod każdym względem i teraz w niego będę inwestował kasę
Pozdro
Ostatnie zdjęcie XR-ka
Po ponad 2 latach zamieniłem XR-ka na w miarę przyzwoity "samochód"
Tak że od dziś śmigam włoskim wynalazkiem, a jest nim FIAT UNO 1.0 FIRE Z 2000r. Zarejestrowałem się już na forum UNO i zamówiłem naklejki klubowe
Co do samego samochodu to stan IGŁA! Dziadek tylko do kościoła jeździł- i tutaj mówię całkowicie serio- przebieg lekko ponad 53tys! Stan idealny. Były właściciel miał jeszcze większego "pie*dolca" na punkcie tego auta niż ja na punkcie 205!
Zatem mam nowego klasyka W którego nie trzeba władować jeszcze 5k, żeby był ładny Trafił mi się egzemplarz wyjątkowy pod każdym względem i teraz w niego będę inwestował kasę
Pozdro
Ostatnie zdjęcie XR-ka
XR in PROGRESS
- krzyska
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm, P207UjemnieDynamiczny, Patriot KS90
http://olx.pl/oferta/peugeot-205-winner ... cf78869883 zamieniłeś siekierke na kijek
GTI_Efekt Masy
- RafGentry
- Moderator
- Kontakt:
No no. 5-drzwiowe Uno Phase 2 z 2000 r. Prawdziwa legenda motoryzacji...
53 tysiące przebiegu, lusterka w kolorze nadwozia, nalepka inwalidy na przedniej szybie... Widać, że fura z charakterem. Zaraz, zaraz - czy ja tam widzę koraliki na fotelach?
Kiedyś sam myślałem nad takim autem, ale mam za mało doświadczenia żeby okiełznać brutalną moc.
Najbardziej jednak zazdroszczę zaczepek na stacjach benzynowych i pod marketami w stylu : "Spytaj dziadziusia, za ile by go puścił"...
A tak na serio, to jeśli to prawda, to gratuluję nabytku. Jeśli jesteś zadowolony, to najważniejsze
53 tysiące przebiegu, lusterka w kolorze nadwozia, nalepka inwalidy na przedniej szybie... Widać, że fura z charakterem. Zaraz, zaraz - czy ja tam widzę koraliki na fotelach?
Kiedyś sam myślałem nad takim autem, ale mam za mało doświadczenia żeby okiełznać brutalną moc.
Najbardziej jednak zazdroszczę zaczepek na stacjach benzynowych i pod marketami w stylu : "Spytaj dziadziusia, za ile by go puścił"...
A tak na serio, to jeśli to prawda, to gratuluję nabytku. Jeśli jesteś zadowolony, to najważniejsze
- fila1223
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 zenith s16 in progres
Znowu dałeś sie nabrac raf po zimie xr idzie na malowanie i zmiane serducha
- RafGentry
- Moderator
- Kontakt:
A już się chciałem przejechać Uniakiem. Choćby na prawym fotelufila1223 pisze:Znowu dałeś sie nabrac raf po zimie xr idzie na malowanie i zmiane serducha
- jarema205
- Maniak
Dobry jesteś, prawie popłakałem się ze śmiechu Nawet siostrze się podobałoRafGentry pisze:No no. 5-drzwiowe Uno Phase 2 z 2000 r. Prawdziwa legenda motoryzacji...
Tak na serio, to XR pali 15l na 100km, silnik pracuję jak czołg, że aż strach nim jeździć.
Dlatego na zimę dostałem UNO od ojca. W czasie kiedy będę jeździł UNO, będę robił XR-ka, następna aktualizacja tematu będzie już po zakończeniu prac
A co do UNO, to najpierw mówiłem, że do niego nie wsiądę Ale w sumie jest bardzo zadbane i jakoś się przemęczę tę zimę
XR in PROGRESS
- pawel
- Maniak
- Posiadany PUG: 1.9 GTI
jak już napisałem że się załamuje itp ale jakoś nie kliknąłem wyślij wkręciłeś....
P205
- Alimantado
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 XS 1,4 leżak
Początkowo też się dałem nabrać. Ale jednak stwierdziłem, że Ty i XR jesteście nierozłączni.
"Bądź zmianą, jaką chciałbyś widzieć na świecie"
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 1,1 TU1 colorline
Myślę że uno za 10 lat będzie większym klasykiem niż 205.
Bo 205-tki już zaczynają być kolekcjonowane a uno ubywa w zastraszającym tempie.
A nie zgnity egzemplarz to dziś już wielka rzadkość.
Tak czy siak ciesze się że to był żart.
Żeby ci się to Uno przez zimę za bardzo nie spodobało !
Bo 205-tki już zaczynają być kolekcjonowane a uno ubywa w zastraszającym tempie.
A nie zgnity egzemplarz to dziś już wielka rzadkość.
Tak czy siak ciesze się że to był żart.
Żeby ci się to Uno przez zimę za bardzo nie spodobało !
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Kontakt:
Większym klasykiem? Na pewno będzie ich mniej. Nie zakładałbym jednak, że będzie poszukiwanym i cenionym autem
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
- mlody333
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Był 205, 307 jest 106 TU1JP oraz 207 TU5JP4
Większym czy mniejszym, pewnie będzie klasykiem co tu dużo mówić najstarsze egzemplarze z I serii już są, bo nawet we Włoszech nie ma ich za dużo. Wersja 1.3/1.4 Turbo na pewno będzie jeżeli nie jest poszukiwanym kąskiem. Jeżeli ktoś nie wie auto było nr 1 w COTY. Kiedyś z Pand I wersji też ludzie podśmiewywali, a teraz zaczynają być poszukiwane. Sorry za OT.grzesiek309 pisze:Większym klasykiem? Na pewno będzie ich mniej. Nie zakładałbym jednak, że będzie poszukiwanym i cenionym autem
- jarema205
- Maniak
Ale Was wkręciłem
Generalnie rzecz biorąc to strasznie mi się jeździ tym UNO, pomijając już fakt, że się wstydzę tym jeździć to widoczność jest fatalna. Mam nadzieję, że w między czasie nie spodoba mi się do tego stopnia, żebym porzucił remont XR-ka
Tak czy inaczej, to fura jest w naprawdę ładnym stanie i dopilnuję, żeby ojciec jej nie zgnoił, bo kto wie, może za 10 lat faktycznie UNO będzie rarytasem
Tyle w temacie UNO Sorry za OT
Generalnie rzecz biorąc to strasznie mi się jeździ tym UNO, pomijając już fakt, że się wstydzę tym jeździć to widoczność jest fatalna. Mam nadzieję, że w między czasie nie spodoba mi się do tego stopnia, żebym porzucił remont XR-ka
Tak czy inaczej, to fura jest w naprawdę ładnym stanie i dopilnuję, żeby ojciec jej nie zgnoił, bo kto wie, może za 10 lat faktycznie UNO będzie rarytasem
Tyle w temacie UNO Sorry za OT
XR in PROGRESS