Nowe GTI w Toruniu:)
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
Re: Nowe GTI w Toruniu:)
Wow nareszcie gti w sąsiedztwie
Postaram się zajrzeć swoim złomkiem 11 pazdziernika do was. Moze uda się przyjechac 2xGTI
Postaram się zajrzeć swoim złomkiem 11 pazdziernika do was. Moze uda się przyjechac 2xGTI
- VallaR
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 1.9 GTI Sorrento green
- Numer Gadu-gadu: 0
Powiem tak sam mam problem z nimi warto odnowić stare my na test z kuzynem kompletnie szary posmarowalismy jakąś pasta do butów xD co prawda mala tubktubka kosztowała prawie 100 zł (ukradlismy cioci xD ) trzyma się do dziś jak nowy a co do czerwonych listewek to z tym jest palący problem bo ciężko je dostać, idzie dostać kompletny zestaw na ebay ale ceny są przerażające szykuj sie na wydatek rzędu 1000 zł. Mi w zasadzie brakuje tylko na drzwi czerwonych samych ale myślę że można samemu coś takiego zrobić wkoncu to zwykły profil z blachy
Nieprawda Mam od 7 lat białego cabrio 1,4 z 88 roku. Pozdrawiam kolegów.przemek_81 pisze:No nareszcie ktoś z mojego miasta, bo w Toruniu bidnie z 205
Mam nadzieję zobaczyć cię 11 października na Nowym Rynku, gdzie odbędzie się klasyczne zakończenie sezonu !!!
Więcej info :
https://www.facebook.com/Torunskie.Klasyki
Już prawie trafił na złom. Udało mi się go odratować dostał ostatnio nowy dach i tapicerkę, lecz jeszcze trochę przede mną.
- ElectricYouth
- Junior
- Posiadany PUG: 84' Phase I 205 GRD
Obowiązkowy spocik!!! Panowie, piszcie temat na forum. Ja się piszę
- zimnaryba
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Null
W związku z tym, że początkowo zaniedbałem prezentacje swojego puga postanowiłem nadrobić zaległości. W związku z tym wrzucam kilka fotek. Na zdjęciach auto jest jeszcze na starych blachach. Czekam na Wasze opinie.
Oczywiście jest sporo rzeczy do zrobienia. Głównym problemem jest zapłon na zimno, problem opisałem dokladnie tutaj: http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.ph ... 43#p333743
Może ktoś z Was pobawi się we wróżke i pomoże mi w rozwiązaniu tej kwestii?
Z rzeczy, które dotychczas zrobiłem to rozrząd, łożyska i pasek alternatora, sterowanie szyb i drobny wyciek z pompy paliwa. Mam już zakupiona przepływke Boscha, ale nie wymieniłem jej bo pug postanowił jednak odpalać na starej. Wszystko było niby ok ale teraz opisywane dolegliwości wracają. Jako, że brak mi doświadczenia liczę na rady i wskazówki. Może ktoś z Torunia lub okolic miałby czas rzucić okiem?
Oczywiście jest sporo rzeczy do zrobienia. Głównym problemem jest zapłon na zimno, problem opisałem dokladnie tutaj: http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.ph ... 43#p333743
Może ktoś z Was pobawi się we wróżke i pomoże mi w rozwiązaniu tej kwestii?
Z rzeczy, które dotychczas zrobiłem to rozrząd, łożyska i pasek alternatora, sterowanie szyb i drobny wyciek z pompy paliwa. Mam już zakupiona przepływke Boscha, ale nie wymieniłem jej bo pug postanowił jednak odpalać na starej. Wszystko było niby ok ale teraz opisywane dolegliwości wracają. Jako, że brak mi doświadczenia liczę na rady i wskazówki. Może ktoś z Torunia lub okolic miałby czas rzucić okiem?
- zimnaryba
- Nowicjusz
Dobrze rozumiem, że 4-2-1 tzn., że najpierw łączą się rury od cylindrów 1 i 4 a później dopiero z reszta? Chyba nie mam takiego.
- pawel
- Maniak
- Posiadany PUG: 1.9 GTI
Taki właśnie masz, oglądałem Twoje auto gdy bylo na sprzedaż w Piotrkowie Trybunalskim w 2011r. Nawet miałem okazję prowadzić... niestety zrezygnowałem z zakupu.
P205
- zimnaryba
- Nowicjusz
No proszę a powiedz ten kolektor to jest seria czy jakiś akcesoryjny? Mógłbyś napisać co wtedy było nie tak z autem? Chociaż przez 3 lata to sie mogło sporo pozmieniać.
- pawel
- Maniak
- Posiadany PUG: 1.9 GTI
To akcesoryjny dodatek, który dla 205 GTI robiły różne firmy u Ciebie chyba jest firmy Supersprint. W tamtym czasie auto pozostawiało wiele do życzenia mechanicznie i blacharsko ale to było w 2011. Wtedy wnetrze było z ory kratką sorento green (wszystkie wydarte).
P205
- zimnaryba
- Nowicjusz
No to się zgadza bo kluczyk jest dalej ten sam Mam nadzieje, że powoli uda mi się go doprowadzić do przyzwoitego stanu przynajmniej mechanicznego.
- zimnaryba
- Nowicjusz
Ja bardzo chętnie. Możemy nawet jakoś niedługo zanim zima nadejdzie bo planuje zimowanie w garażu.