wiem ze temat podobny byl ale chodzi o co innego - to tak w ramach wstepu hehe
nie swieci mi sie kontrolka rezerwy, a chcialbym oczywiscie sprawdzic czy walniety mam czujnik ktory siedzi w baku czy zarowke. wiec pomyslalem ze zewre 2 kabelki czujnika i jak sie zarowka na desce zapali tzn ze to czujnik do wymiany a jak nie to ze zarowka ale ...... po zdjeciu tej gumowej zaslepki pod fotelem okazalo sie ze kostka na czujniku ma 3 kabelki bialy, niebieski i zielono-niebieski czy jakos tak ( teraz juz nie kojarze). Wiecie ktory to plus, a ktory minus ?? Zakladam ze jak wiekszosc czujnikow ten wlasnie zamyka obwod przez zlaczenie + i -
Nałogowy czytelnikforum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Do lampki jest ten dodatkowy przewód. Jak zewrzesz wszystkie 3 to powinno być max na wskaźniku i zapalona kontrolka rezerwy.
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
jjjjasne rozbierac polowe kokpitu by sie dobrac do niej ... wole zworke na czujniku zrobic
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Zawsze oprócz żarówki to może być inny problem w liczniku choć to raczej mało prawdopodobne poza tym jak sie spaliła żaróweczka i tak bedziesz musiał to rozebrać hehehe No napewno zajmuje to wiecej czasiu ale jak sie do tego szybko zabrać to dobrać sie do żarówki da sie w 5 minut z zegarkiem w ręku to tylko 11 śrubek
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
Oj chłopaki jak wy się boicie tego zdejmowania daszka conajmniej jakby gryzł naprawde on nie gryzie a jego zdjecie i założenie to naprawde pikuś największa trudność to przy zwykłej kierze wyciągnąć go po odkręceniou śrubek. Ale naprawde idzie sobie z tym poradzić A jak sie boicie że sobie połamiecie te daszki to teżsie nie martwcie mam do sprzedania jescze 2 takie :P:P
cwany "mam do sprzedania" ....... latwo sie cos robi jak sie juz robilo. u mnie po zwarciu na kostce zarowa sie nie zapalila a nie wiem gdzie sa zaciski na plastikach po prawej stronie deski rozdz. ( nawiewy i przyciski ).
przy kierownicy i z lewej strony srubki sa jak na talerzu a co z reszta ?? daszek od licznika idzie w prawo az do pokretel nawiewu
no idzie ale już kilka razy pisałem jak się do tego zabrać ja kiedyś też robiłem to [pierwszy raz i sie odziwo udało Wyciągasz pokrętła od nawiewu tam są 2 śrubki zdejmujesz plastik od nawiewu masz kolejne 2 śrubki zdejmujesz trujkąt u góry podważając go śrubokrętem od dołu masz kolejne 2 śrubki następnie z lewej strony jest jedna śrubka oraz 2 są od dołu kierownicy w tych najgłębszych dziurach. to już 9 i ostanie 2 są jak na tależu po zdjęciu daszka którymi jest przykręcony licznik wtedy już tylko zostaje odczepić kostki nie da sie ich pomylić każda ma innąilośc pinów no i odczepić linke od prędkościomierza używajac płaskiego śrubokręta uważając by tego nie połamać Jakby co to pytaj :D:D
jak sie okazalo - banalne, Ci co maja oryg. kierownice wystarczy ja obrocic tak by gora kierownicy byla na dole i jest git. calosc jak sie okazalo to pikus - p.s. ksiegowy juz swieci hehe ... zarowka zamiast byc wlozona tam gdzie ksiegowy byla wlozona w miejsce od kontrolki ssania ktora oczywiscie przy wersji ssania automatycznego sie nie swieci wiec przelozylem. tylko nie wiem jak u Was ale u mnie ksiegowy zapalil sie dopiero przy wskazniku ciut ponizej zera