205 Green 3d ph2 - trzecie 205 w rodzinie :D
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Re: 205 Green 3d ph2 - trzecie 205 w rodzinie :D
W pugu pierwszy raz coś takiego widziałem. Częściej to guma trzaskała, a końcówki były ok. Sztywne to co innego, te prawie zawsze były zjedzone.
Dziś wymieniałem też przewody w astrze F 98r. Tylny sztywny przy ostrym hamowaniu eksplodował Po demontażu metrowy odcinek połamałem jak zapałkę na kilka części
Dziś wymieniałem też przewody w astrze F 98r. Tylny sztywny przy ostrym hamowaniu eksplodował Po demontażu metrowy odcinek połamałem jak zapałkę na kilka części
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
- krzyska
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm, P207UjemnieDynamiczny, Patriot KS90
W mondeo wygladało to tak, że przewody pod autem wyglądały prawie jak nowe tylko na odcinku 20cm nad bakiem były w stanie agonii, za to gumowe z tyłu próchno.
GTI_Efekt Masy
-
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Green jeździł bezproblemowo, aż w końcu znalazłem chwilę czasu na pogrzebanie.
Wpadły nowe świece, kopułka z palcem i kable zapłonowe z odzysku z 309
Poza tym licznik z XSa z wiązką kokpitową, do tego zegarek i w planach podświetlenie schowka
Po zamontowaniu zegarów zauważyłem, że termostat jest do wymiany
Zdjęcia będą jutro, bo bażanta nie nakarmiłem i padł
EDIT:
Na trzeciej stronie dopiero temat znalazłem
Green jeździł bezawaryjnie i od ostatniego posta praktycznie nic w nim nie robiłem.
Przed weekendem zabrałem się jednak za poprawki, które odkładałem praktycznie od zakupu.
Naprawiłem przedni zderzak i polakierowałem obydwa, wymieniłem połamaną listwę szybra, wyciągnąłem wgniecenie na prawym progu oraz polakierowałem obydwa progi, polakierowałem dół lewych drzwi, bo były poobijane Wyczyściłem z rdzy kielichy i łączenie fartucha prawego błotnika i oczywiście polakierowałem to.
Jeżeli chodzi o mechanikę to też sporo udało się zrobić. Wpadł nowy rozrząd INA z pompą wody, komplet łożysk i gum amortyzatorów Monroe, osłona prawej półosi Sasic i łożysko SNR, łożyska przednich kół FAG i SNR, bo nie mieli dwóch takich samych w sklepie NA dniach wymiana oleju z filtrem.
PUG NA SPRZEDAŻ
Wpadły nowe świece, kopułka z palcem i kable zapłonowe z odzysku z 309
Poza tym licznik z XSa z wiązką kokpitową, do tego zegarek i w planach podświetlenie schowka
Po zamontowaniu zegarów zauważyłem, że termostat jest do wymiany
Zdjęcia będą jutro, bo bażanta nie nakarmiłem i padł
EDIT:
Na trzeciej stronie dopiero temat znalazłem
Green jeździł bezawaryjnie i od ostatniego posta praktycznie nic w nim nie robiłem.
Przed weekendem zabrałem się jednak za poprawki, które odkładałem praktycznie od zakupu.
Naprawiłem przedni zderzak i polakierowałem obydwa, wymieniłem połamaną listwę szybra, wyciągnąłem wgniecenie na prawym progu oraz polakierowałem obydwa progi, polakierowałem dół lewych drzwi, bo były poobijane Wyczyściłem z rdzy kielichy i łączenie fartucha prawego błotnika i oczywiście polakierowałem to.
Jeżeli chodzi o mechanikę to też sporo udało się zrobić. Wpadł nowy rozrząd INA z pompą wody, komplet łożysk i gum amortyzatorów Monroe, osłona prawej półosi Sasic i łożysko SNR, łożyska przednich kół FAG i SNR, bo nie mieli dwóch takich samych w sklepie NA dniach wymiana oleju z filtrem.
PUG NA SPRZEDAŻ
-
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Zapomniałem o zdjęciach spodu
- Filipczak
- Junior
- Posiadany PUG: Był: GT 1992 1.4, Green 1991 1.4, CTI 1990 1.9, Junior 1987 1.1 Jest: XR 1.1 '91
Jak niektórzy z Was już pewnie wiedzą Green został wczoraj przejęty przez Gród Kraka. Wyruszyliśmy z Krakowa, z Atmanovem 4:50, w Białymstoku byliśmy po 10 i obraliśmy kierunek na południe o 13:30. Na wylocie na Warszawę zatankowaliśmy Green'a do pełna, ten po przejechaniu kilkudziesięciu metrów szarpnął i niczym pies, który dostał dużo dobrego mięsa do miski, pomachał radośnie "ogonem" w postaci wskazówki temperatury. Zdarzyło mu się to jeszcze kilka razy podczas całej, ponad 500km trasy. Z innych objawów, które zaobserwowałem to trzeba zrobić zbieżność, albo przestawić kierownicę, ponieważ trzeba ją trzymać lekko skręconą w prawo, nie działa światło cofania, ani jedno podświetlenie tablicy, lampka do czytania map, daszek zegarów trzyma się chyba tylko na grawitacji, ale cieszy mnie to w sumie, będzie od czego zacząć wieczorne grzebanie przy Greenie
Wrażenia z jazdy są bardzo dobre, choć jeździ się nim zupełnie inaczej niż GT. W tym drugim silnik reagował natychmiast na każdą zmianę pozycji pedału gazu, przód był sztywny, nie lubił dziur, kochał ciasne zakręty. W Greenie jest zupełnie inaczej, na trasę mi to odpowiada, zobaczę czy będzie mi się to tak podobać w mieście. Biała "trzydrzwiówka" zaskoczyła mnie jeszcze jednym - spalaniem Grzesiek powiedział mi, że nie wie ile ten samochód pali, więc spodziewałem się, że pewnie będzie łykał z 9-10l/100km Okazało się, że bak, który zatankowaliśmy w Białymstoku wystarczył na całą podróż, a nawet zostało (wierząc) wskazówce, jeszcze ponad 10l, więc spalanie zmieściło się w 6l/100km, przy jeździe 120-130km/h na każdym ekspresowym odcinku trasy
Trochę przynudzam, więc konkrety, a dokładniej najbliższe plany:
- przerejestrować
- ogarnąć usterki, które wymieniłem wyżej
- zrobić przegląd
Mam co do niego mało purystyczne plany, jak tylko znajdą się fundusze, na rozpoczęcie ich realizacji, to opiszę wszystko w osobnym poście, zdradzę tylko, że spora część potrzebnych rzeczy leży już od jakiegoś czasu u mnie w garażu
Wrażenia z jazdy są bardzo dobre, choć jeździ się nim zupełnie inaczej niż GT. W tym drugim silnik reagował natychmiast na każdą zmianę pozycji pedału gazu, przód był sztywny, nie lubił dziur, kochał ciasne zakręty. W Greenie jest zupełnie inaczej, na trasę mi to odpowiada, zobaczę czy będzie mi się to tak podobać w mieście. Biała "trzydrzwiówka" zaskoczyła mnie jeszcze jednym - spalaniem Grzesiek powiedział mi, że nie wie ile ten samochód pali, więc spodziewałem się, że pewnie będzie łykał z 9-10l/100km Okazało się, że bak, który zatankowaliśmy w Białymstoku wystarczył na całą podróż, a nawet zostało (wierząc) wskazówce, jeszcze ponad 10l, więc spalanie zmieściło się w 6l/100km, przy jeździe 120-130km/h na każdym ekspresowym odcinku trasy
Trochę przynudzam, więc konkrety, a dokładniej najbliższe plany:
- przerejestrować
- ogarnąć usterki, które wymieniłem wyżej
- zrobić przegląd
Mam co do niego mało purystyczne plany, jak tylko znajdą się fundusze, na rozpoczęcie ich realizacji, to opiszę wszystko w osobnym poście, zdradzę tylko, że spora część potrzebnych rzeczy leży już od jakiegoś czasu u mnie w garażu
- nowak68
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 GENTRY 1991, 405 GRDTubo 1992
I to się nazywa właściwe podejście do tematu
Był XRD 1988, XAD 1989, XLD 1986, GREEN 1991, Automatic 1.9 z 1990, XS 1990, GTI 1.9 EXPORT 1987
- woocash
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
- Numer Gadu-gadu: 9752783
Widzę teraz w klubie będzie w większości chów wsobny
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
- fila1223
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 zenith s16 in progres
w sumie dobrze, bo mnie więcej wiadomo co się z pugami dzieje.woocash pisze:Widzę teraz w klubie będzie w większości chów wsobny
Saxo też innemu forumowiczowi sprzedaliśmy
- simon3
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 XS 1.4 XY8 Leżak '88
Gratki! To co w nim będziesz modził? Jakieś GTreen powstanie?
Leżak, Monoblok, Suitcase... XY...
- czargosia
- Junior
- Posiadany PUG: 205 CTI 91-gutek, 205 Rallye 1,9 , 205 Automatic 1,9b+g 5D 89r,
Gratki. Nich sie koła niezawodnie toczą.
Peugeot 205 CTI zielony - Jak dorosnę będę JAGUAR-em
- Filipczak
- Junior
- Posiadany PUG: Był: GT 1992 1.4, Green 1991 1.4, CTI 1990 1.9, Junior 1987 1.1 Jest: XR 1.1 '91
Na ten moment przyjal pseudonim GT (Green Turismo), bo polykal kilometry niczym amerykanskie krazowniki szossimon3 pisze:Gratki! To co w nim będziesz modził? Jakieś GTreen powstanie?
Natomiast w najblizszych planach sa dokladki, przod od Forevera, a tyl od GTI, czyli w sumie zestaw jak w Rallye
- simon3
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 XS 1.4 XY8 Leżak '88
Plus dobra felga pewnie A co z silnikiem? Zostawiasz to co jest?
Leżak, Monoblok, Suitcase... XY...
- Filipczak
- Junior
Na felge nie mam jeszcze pomyslu i pieniedzy, widzialbym tu biale SL434, ale to tylko marzenia, raczej wleca pucharowki pomalowane w kolor nadwozia. Co do silnika, to zbiera sie i pracuje wyjatkowo dobrze, wiec na razie go nie ruszam, zaczne od zawieszenia, chociaz na polce w garazu leza niby gazniki Webera z lezaka...simon3 pisze:Plus dobra felga pewnie A co z silnikiem? Zostawiasz to co jest?
-
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Mnie cieszy, że auto zostało na forum i będzie w dobrych rękach.
Spalaniem miło zaskoczył Wygląda, że lambda z odzysku jest sprawna
Spalaniem miło zaskoczył Wygląda, że lambda z odzysku jest sprawna
- jozek
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 GTI Mi16, 2x205 CTI, 205 Gentry Turbo CT, 205 Gutmann, 205 Cj, 205 RG 3D
- Numer Gadu-gadu: 4886607
Kraków: Białystok 1:1