kwik kwik :[
- cheatoss
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
mi kwicza amorki =] spytaj fergussa, demonstrowalem =]
sprawdz czy to amorki w paru krokach i nie pobrudz sobie raczek:
1. otworz drzwi (kluczykiem)
2. otworz drzwi (reka)
3. stan (najlepiej obunoz) na progu (na uszczelce - nic jej nie bedzie)
4. wykonuj ruchy posuwisto-zwrotno-new-wave-dyskotekowe w gore i w dol - pobujaj autkiem - beda kwiki pewnie, a to wlasnie amorki.
dla chetnych opis wymiany amorkow.
pzdr
sprawdz czy to amorki w paru krokach i nie pobrudz sobie raczek:
1. otworz drzwi (kluczykiem)
2. otworz drzwi (reka)
3. stan (najlepiej obunoz) na progu (na uszczelce - nic jej nie bedzie)
4. wykonuj ruchy posuwisto-zwrotno-new-wave-dyskotekowe w gore i w dol - pobujaj autkiem - beda kwiki pewnie, a to wlasnie amorki.
dla chetnych opis wymiany amorkow.
pzdr
![Obrazek](http://img214.imageshack.us/img214/2458/1ii5.jpg)
![Obrazek](http://img207.imageshack.us/img207/4877/3bh7.jpg)
![Obrazek](http://img207.imageshack.us/img207/8333/2bs8.jpg)
sprzedany
![Sad :(](./images/smilies/sad.gif)
Witam,
No więc najprawdopodobniej posypały się łożyska wraz z czopami w belce.
Jak było mokro w zimie to stała w nich woda i samo przez się nie skrzypiało. Teraz wyschło i skrzypi.
Aby to sprawdzic proponuję wypiąć oba amorki z mocowania na wahaczach i bujnąc samochodem góra dół. Jak skrzypi to belka.
Miedzy nami mówiąc typowy objaw niesprawnej belki.
Niema to jak remont starej, jak jest zrobiona na nowych cześciach to długo pochodzi, ale trzeba wymienić wszystko z uszczelniaczami włacznie.
Ale trzeba wszystkiego przypilnować u mechanika czy dał sprawne lub mieć zaufanego bo w przeciwnym razie znowu za rok mamy kopot albo samemu to zrobić.
Ciekaw jestem za ile się kupuje używane "sprawne" belki z francji + przekłedka u mechanika.
Tomek
No więc najprawdopodobniej posypały się łożyska wraz z czopami w belce.
Jak było mokro w zimie to stała w nich woda i samo przez się nie skrzypiało. Teraz wyschło i skrzypi.
Aby to sprawdzic proponuję wypiąć oba amorki z mocowania na wahaczach i bujnąc samochodem góra dół. Jak skrzypi to belka.
Miedzy nami mówiąc typowy objaw niesprawnej belki.
Niema to jak remont starej, jak jest zrobiona na nowych cześciach to długo pochodzi, ale trzeba wymienić wszystko z uszczelniaczami włacznie.
Ale trzeba wszystkiego przypilnować u mechanika czy dał sprawne lub mieć zaufanego bo w przeciwnym razie znowu za rok mamy kopot albo samemu to zrobić.
Ciekaw jestem za ile się kupuje używane "sprawne" belki z francji + przekłedka u mechanika.
Tomek
- iveras
- Maniak
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1660813
dzięki za wyczerpujące wypowiedzi (szczególnie Tobie Cheatoss
).
Za kompletną belkę z roczną gwarancją dałem 600.
Mam nadzieję, że gość, który mi sprzedał belke, stęsknił się za nią bo niebawem do niego wróci![Sad :(](./images/smilies/sad.gif)
Pozdrawiam
![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
Za kompletną belkę z roczną gwarancją dałem 600.
Mam nadzieję, że gość, który mi sprzedał belke, stęsknił się za nią bo niebawem do niego wróci
![Sad :(](./images/smilies/sad.gif)
Pozdrawiam
If she said "it's Chelsea or me" ... would You miss her?
- waldemarek_b
- Junior
- simonszop
- Junior
- Kontakt:
Nie no Iveras, wynika z tego ze masz pol auta do wymiany - jakies lozyska, amory, belki i inne ustrojstwa
Pewnie Cie juz mecza te ciagle naprawy, nie
Sluchaj, moge kupic od Ciebie tego Puga za powiedzmy...1000 zl.
Co ty na to
A tak na powaznie, to jak sie wstydzisz przez osiedle jezdzic "kwiczacym" Pugiem to dzwon do mnie - z Krasinskiego do Ciebie daleko nie mam, mozemy sie moim po osiedlu pobujac
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
Pewnie Cie juz mecza te ciagle naprawy, nie
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
Sluchaj, moge kupic od Ciebie tego Puga za powiedzmy...1000 zl.
Co ty na to
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
A tak na powaznie, to jak sie wstydzisz przez osiedle jezdzic "kwiczacym" Pugiem to dzwon do mnie - z Krasinskiego do Ciebie daleko nie mam, mozemy sie moim po osiedlu pobujac
- iveras
- Maniak
Zoooooooonksimonszop pisze:Sluchaj, moge kupic od Ciebie tego Puga za powiedzmy...1000 zl.
Co ty na to![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Razz :P](./images/smilies/tongue.gif)
To może podrzucisz mnie jutro do szkoły?simonszop pisze:A tak na powaznie, to jak sie wstydzisz przez osiedle jezdzic "kwiczacym" Pugiem to dzwon do mnie - z Krasinskiego do Ciebie daleko nie mam, mozemy sie moim po osiedlu pobujac![]()
![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
Wczoraj bujałem trochę bagażnikiem i jedyne co dało się słyszeć to takie "ciche syczenie" amorków (tak mówił Spayky) - żadnych pisków.
jak słychać lekkie syczenie to amorki mogą być sprawne. Mówiłeś że ci tył siedzi nisko, proponowałbym podnieść ją na drążkach skrętnych. Możesz jechać na stacje diagnostyczną i sprawdzić dokładniej te amory, koszt chyba około 15 zeta. powinni Ci powiedzieć czy są ok czy do wymiany. To że auto nisko siedzi amory nie mają nic do znaczenia. One nie trzymają Ci całego tyłu. Zadanie te należy do drążków skrętnych. Wsadz 2 gości na tył i zobacz czy koła Ci się nie rozchodzą
p.s zapomniałem dodać że w belce dokładniej w łapch są podajże 4 gumy po 2 na każdą (nie mylić z poduszkami), być może masz je wytarte i jak belka pracuje to wydają piski. Chodzi mi o te łapy które przykręcasz do nadwozia. Może dałoby się to zalać jakąś oliwą do maszyn albo smarem syntetycznym. Napisz czy na dziurach Ci coś w tej belce stuka
pozdro
p.s zapomniałem dodać że w belce dokładniej w łapch są podajże 4 gumy po 2 na każdą (nie mylić z poduszkami), być może masz je wytarte i jak belka pracuje to wydają piski. Chodzi mi o te łapy które przykręcasz do nadwozia. Może dałoby się to zalać jakąś oliwą do maszyn albo smarem syntetycznym. Napisz czy na dziurach Ci coś w tej belce stuka
pozdro
- iveras
- Maniak
dokładnie, znajomy tak miał w cytrynieSpayky pisze:p.s zapomniałem dodać że w belce dokładniej w łapch są podajże 4 gumy po 2 na każdą (nie mylić z poduszkami), być może masz je wytarte i jak belka pracuje to wydają piski. Chodzi mi o te łapy które przykręcasz do nadwozia. Może dałoby się to zalać jakąś oliwą do maszyn albo smarem syntetycznym.
nie, na szczęścieSpayky pisze:Napisz czy na dziurach Ci coś w tej belce stuka
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
- iveras
- Maniak
hehe
jakby to powiedzieć
No pojechałem dzisiaj do warsztatu, podnieśli auto, badają belke i stwierdzają, że "nówka". To czemu piszczy? (badają coś tam organoleptycznie). W końcu jeden pado, że koło zapasowe jest niedokręcone i piszczy
aha ... so there you have it, opona koła zapasowego piszczała bo była źle dokręcona (łupsi dejzi)
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
No pojechałem dzisiaj do warsztatu, podnieśli auto, badają belke i stwierdzają, że "nówka". To czemu piszczy? (badają coś tam organoleptycznie). W końcu jeden pado, że koło zapasowe jest niedokręcone i piszczy
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)