Ustawienie kata pochylenia kol przod

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
felga

Ustawienie kata pochylenia kol przod

Post autor: felga »

Wiatm
Kolejna sprawa , po wymianie wszystkiegow zawieszeniu z przodu i eliminacji luzow zauwazylem ze kola z przodu stoja " \ / " :/ Czy da sie ustawic kat pochylenia kol przednich ? Jesli tak to jak ?
Peugeot 205 1.8D 04.1989.
Pozdrawiam
felga
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: blaszka »

wszystko sie da trzeba wykrecac lub wkręcać końcówki drazków ale bez przyzadu tego nie ustawisz to musi byc precyzyjna robota chyba ze chcesz sie pozbyc szybko opon
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

w wiekszosci warsztatow to robia, za nieduze pieniadze.. nie jest to nie wiadomo co, ale potrzebny do tego sprzet aby bylo rowno. inaczej drze opony jak pisze blaszka.
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
felga

ale nie chodzi mi o zbierznosc, juz ja ustawialem i dalej tak stoi
chodzi o kat pochylenia kola patrzac na auto od przodu poinny kola stac mniej wiecej tak |==| a stoja tak \==/ . Mysle ze to przez wachacze sie tak sciagnelo bo ne trzymaja kola na dole przy zwrotnicach i sciagaja . Nie ma jakiesj sruby zeby to ustawic. Bo opony mi sie skoncza przez to :/

Hilfe...
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

NIE CZAJE JAK WACHCACZE NIE MOGA SIE TRZYMAĆ NA ZWROTNICACH PRZEZIEZ TAM JEST SWORZEŃ KTÓRY WCHODZI W ZWROTNICE JAKBYS NIE BYŁY WSADZONE TE SWORZNIE TO BYS SIE ZABIŁ WYJASNIJ DOKŁADNIE
felga

blad przejzyczylem sie i napisalem ne a mialo byc te.
Wahacz jest przyczepiony przykrecony do belki , po srodku do stabilizatora i do zwrotnicy ( sworzen wchodzi do zwrotnicy) Cos mi sie zdaje ze sprzedali mi jakies inne wahacze, nie bylo krotszych wahaczy czy cos bo na dole sciagnelo mi kola o siebie. I ewidentnie wahacz to trzyma nie ma nic innego. I teraz czy moge to wyregulowac, jest jakis bajer do regulacji kata pochylenia, czy po prostu whaczacze mi w w serwisie zle ( za krotkie) sprzedali? Wyczytalem w manualu ze sa 2 wersje stabiliztora do 205 nie gti. Jak to w koncu jest ? Da sie czy sie nie da tego ustawic ? Sa danie jaki powinien byc kat kola czyli jakos na pewno sie da.

Pozdrawiam
felga
Awatar użytkownika
Ari
Junior
Posiadany PUG: 205 GTI Mi16 gr. E1 205 GTI 1.9 205 Mi16
Numer Gadu-gadu: 6883999
Kontakt:

Post autor: Ari »

W samochodzie Peugeot 205 (seryjnym nie da sie regulowac kata pochylenia ani przednich ani tylnych kół. Nie róbcie koledze wody z mózgu. Jeśli koła są w plusie znaczy to ze coś (mcpherson, zwrotnica, wahacz, kołyska) jest krzywe, albo tak jak piszesz przykrótkie
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

hmm podobne wachacze sa w 309 tylko troche mniejsze ale nie wiem czy dało by sie je wepchnac do 205
felga

I juz wim. Nie ma mozliwosci innej jak wada wahacza
bo wszystko mam pozmieniane i nie ma zadnych luzow. Wiec nie zostaje mi nic innego jak wyszperac stare wahacze i jechac do sklepu i kupic inedtyczne wymiarami a te nowe oddac.

Dzieki za pomoc
Felga
ODPOWIEDZ