Biały Peugeot 205 1.4 Accent
- pyzio_dawca
- Junior
- Posiadany PUG: Accent 1.6 TU
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Biały Peugeot 205 1.4 Accent
Bawaria atakuje, co za cymbał wkłada jakies niemieckie graty do Puga Wbrew temu co wszyscy mowili, odpalilo jest tylko problem, bardzo bogatej mieszanki. Tu na pewno sonda, i nie wiem jak z czujnikami temperatury, na razie sa poprostu zmostkowane. Komputer pracuje w trybie awaryjnym przez co leje max dawke.. Ale mysle ze woocash bedzie wiedzial gdzie lezy problem
https://youtu.be/2BxHgFt4K-8
- ElectricYouth
- Junior
- Posiadany PUG: 84' Phase I 205 GRD
Przydałby mi się taki mechanior na miejscu jak Ty Pyzio. Jestem pod wrażeniem tego, jak głęboko w silniku może zagłębić się osoba, która robi to w zaciszu swojego domowego garażu i równocześnie tak się tym pasjonuje. Temat mieszanki to dla mnie galaktyka oddalona o milion lat świetlnych Ja się cieszę gdy żarówkę podświetlenia tablicy wymienię a tu takie alpejskie kombinacje Może się przesiądziesz na diesla? Będę czerpał z twoich mądrości przy naprawie swojego
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 309 1.4i Topline
Wolałem pomysł na 4 gaźniki ale widze, że kreatywność dalej nie jest Tobie obca. Powodzenia
- pyzio_dawca
- Junior
Dzięki wam za dobre słowo 4 gaźniki fajna sprawa, ale stale coś wychodziło i urodził mi sie wtrysk. Pierwotnie miał być cały wtrysk z 306 1.6, ale miałem troche tego z e36 więc wpadło oczywiście problemów na życzenie, bmw inna kolejnosc zaplonu, nie da sie zastosowac modulu. Puki co sterownik nie wychodzi z trybu awaryjnego. A gryzie mnie jeszcze jedna rzecz. W bmw jest inna kolejnisc zaplonu, wiec i inna kolejnosc wtrysku? Z tym ze w bmw wtryski pracuja parami 1-4 2-3, i tu chyba szczescie
Narazie jest bieda, i nie mam na sonde :/ oczywiście nwm czy to tylko wina sondy, pewnie nie. Dochodze powoli do wniosku ze to auto " wieczna rzezba ". Tzn, jakbym nie grzebal w silniku. To na jednym gazniku nie bylo zadnych problemow.. Ale to ja, i inaczej nie umiem
Co do diesla, kolega mnie namawia na 2.1 td, ktore lezy i czeka az ktos go pokocha. Ale jakos nie moge, przynajmniej narazie. Sprubuje skonczyc to co jest. Nie bedzie hulac, włoze 2.1. Taki plus że tam zero elektroniki, a łotało pięknie.
Jak jest ktos ogarniety w temacie ukladow wtryskowych i mialby ochote cos pomoc bede wdzieczny
ElectricYouth, myślisz że Pug się nie obrazi jak dostanie ropniaka pod maske? Bo szczerze, coraz bardziej chodzi mi to po glowie
Narazie jest bieda, i nie mam na sonde :/ oczywiście nwm czy to tylko wina sondy, pewnie nie. Dochodze powoli do wniosku ze to auto " wieczna rzezba ". Tzn, jakbym nie grzebal w silniku. To na jednym gazniku nie bylo zadnych problemow.. Ale to ja, i inaczej nie umiem
Co do diesla, kolega mnie namawia na 2.1 td, ktore lezy i czeka az ktos go pokocha. Ale jakos nie moge, przynajmniej narazie. Sprubuje skonczyc to co jest. Nie bedzie hulac, włoze 2.1. Taki plus że tam zero elektroniki, a łotało pięknie.
Jak jest ktos ogarniety w temacie ukladow wtryskowych i mialby ochote cos pomoc bede wdzieczny
ElectricYouth, myślisz że Pug się nie obrazi jak dostanie ropniaka pod maske? Bo szczerze, coraz bardziej chodzi mi to po glowie
- ElectricYouth
- Junior
Zapytaj każdego użytkownika auta z dieslem z lat 80 czy wczesnych 90 czy ma problemy ze swoim silnikiem. Jeżeli znajdzie się pięć procent tych, którzy narzekają ja to jestem królową Boną.
W większości przypadków, Ci którzy mają stare diesle z lat 80, 90 takie auto posiadają już od kilku dobrych lat. Mój tato miał 205 GRD przez 15 lat. PiotrDiesel też ze swojego jest zadowolony i nie zamierza go złomować. RafGentry choć do czynienia z dieslami miał mało to zauważ jaki jest podekscytowany jeżdżąc swoim nabytkiem na ON.
Diesel to fajna sprawa jeżeli wie się jak go użytkować. Zadaj sobie pytanie gdzie będziesz nim jeździł. Jeżeli tylko po mieście to daj sobie spokój. Jeżeli miasto i trasy - możesz się zastanowić. Jeżeli same trasy - wal śmiało. Każdy diesel bije na głowę każdą benzynę w tej kwestii.
W większości przypadków, Ci którzy mają stare diesle z lat 80, 90 takie auto posiadają już od kilku dobrych lat. Mój tato miał 205 GRD przez 15 lat. PiotrDiesel też ze swojego jest zadowolony i nie zamierza go złomować. RafGentry choć do czynienia z dieslami miał mało to zauważ jaki jest podekscytowany jeżdżąc swoim nabytkiem na ON.
Diesel to fajna sprawa jeżeli wie się jak go użytkować. Zadaj sobie pytanie gdzie będziesz nim jeździł. Jeżeli tylko po mieście to daj sobie spokój. Jeżeli miasto i trasy - możesz się zastanowić. Jeżeli same trasy - wal śmiało. Każdy diesel bije na głowę każdą benzynę w tej kwestii.
- mlody333
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Był 205, 307 jest 106 TU1JP oraz 207 TU5JP4
Co do pchania niemieckiej elektroniki do peugeota to zrobił to pan Bosch . A tak serio idziesz pod prąd. Najłatwiej wrzucić instalację elektryczną z 306 1.4 na bezstykowym rozdzielaczu. Mniej pali lepiej się wkręca na obroty chociaż mega mocy nie uzyskasz, ale praca idzie łatwo i przyjemnie. Nie wiem jak z dieslem 2.1 ale to chyba waży i niezbyt się prowadzi. Powodzenia
- ElectricYouth
- Junior
Dokładnie jak mówi mlody333. Chyba za lekkie auto na taki motor, po drugie może nie wejść albo wejdzie na styk. Jeżeli będziesz chciał brnąć w diesle to może coś uturbione z gamy peugeota 205 albo po prostu najprostsze 1.7 bez elektroniki naprawialne trzeba kluczami i śrubokrętemmlody333 pisze:Nie wiem jak z dieslem 2.1 ale to chyba waży i niezbyt się prowadzi. Powodzenia
- Martinoo
- Moderator
- Posiadany PUG: 205 Color line Dturbo, 307 XSI HDI, 407 SW 2.0 HDI
- Numer Gadu-gadu: 8330169
- Kontakt:
diesel seryjny 2.1 wejdzie do 205, natomiast jesli chcesz zmieniac turbo to trzeba ciąć sciane grodziową.
Ja u siebie mam troche dłubanego 1.9 TD , te silniki jeżdziły w 306 i w cytrynach ZX i wielu wielu innych i z budą 205 ten silnik ogarnia temat, aczkolwiek wciąż mało by dogonić cytryne AX VTS
Ja u siebie mam troche dłubanego 1.9 TD , te silniki jeżdziły w 306 i w cytrynach ZX i wielu wielu innych i z budą 205 ten silnik ogarnia temat, aczkolwiek wciąż mało by dogonić cytryne AX VTS
205 1.9 Dturbo -> NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!! ;P
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
- szasz
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: XS '92 [i] Partner Tepee Outdoor 1.6 HDI [i] Citroen C4 1.6 BlueHDI
Pyzio, zdolny z Ciebie chłopak, wstaw takie coś, dasz radę
Zawsze iść, rozkaz który mam we krwi..
- pyzio_dawca
- Junior
No dobra mialem wrzucic jak juz bd jezdzic alee
- Filipczak
- Junior
- Posiadany PUG: Był: GT 1992 1.4, Green 1991 1.4, CTI 1990 1.9, Junior 1987 1.1 Jest: XR 1.1 '91
Od 1.4 z ITB do 2.1 Diesel to silnik z tego zoltego Gutmanna?pyzio_dawca pisze:No dobra mialem wrzucic jak juz bd jezdzic alee
- pyzio_dawca
- Junior
Tak, ten z turbo od voyagera 2.5, lekkim kolem zamachowym i krotka skrzynia z 1.9 gti
- Filipczak
- Junior
- Posiadany PUG: Był: GT 1992 1.4, Green 1991 1.4, CTI 1990 1.9, Junior 1987 1.1 Jest: XR 1.1 '91
Ile tam kucy i Nm siedzi? Chetnie zobacze ten samochod jak juz skonczyszpyzio_dawca pisze:Tak, ten z turbo od voyagera 2.5, lekkim kolem zamachowym i krotka skrzynia z 1.9 gti
- ElectricYouth
- Junior
No wariat Nagraj film jak to pali i pracuje.
- pyzio_dawca
- Junior