kwik kwik :[
witam,
od niedawna jestem posiadaczem peugeota ale juz troszke sie na tym poznalem, z tego co opisujesz to sa to lozyska w belce.
rozmawialem ostatnio z gosciem z specjalistycznym sklepie z czesciami do peugeota i muwil mi ze jak sie dostanie tam troche wody i piasku to po lozyskach. lozyska u mnie ( w legnicy) kosztuja 75 zl ( na jedna strone)
tez musze wymienic bo mi sie jedno rozsypalo i dziwne dzwieki z niego dochodza
pytalem po warsztatach i nikt sie nie chce za to zabrac, wysylaja mnie do wroclawia ze moze tam to zrobi ktos
i tak mysle ze sam bede to robil.
moze ktos dokladnie wie jakie czynnosci trzeba wykonac aby wymienic lozyska w belce ??
od niedawna jestem posiadaczem peugeota ale juz troszke sie na tym poznalem, z tego co opisujesz to sa to lozyska w belce.
rozmawialem ostatnio z gosciem z specjalistycznym sklepie z czesciami do peugeota i muwil mi ze jak sie dostanie tam troche wody i piasku to po lozyskach. lozyska u mnie ( w legnicy) kosztuja 75 zl ( na jedna strone)
tez musze wymienic bo mi sie jedno rozsypalo i dziwne dzwieki z niego dochodza
pytalem po warsztatach i nikt sie nie chce za to zabrac, wysylaja mnie do wroclawia ze moze tam to zrobi ktos
i tak mysle ze sam bede to robil.
moze ktos dokladnie wie jakie czynnosci trzeba wykonac aby wymienic lozyska w belce ??
- iveras
- Maniak
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1660813
Pomyłka! dzisiaj empirycznie sprawdziłem (zdjąłem koło i wlazłem pod auto), że to nie zapas tak piszczy (nonsens ) a taki hak, na który zaczepia sie belke mniej więcej w jej połowie. Podczas zakładania we wrześniu kapke nam przeszkadzał to go młotkiem potraktowaliśmy i, oburzony tym faktem, zaczął piszczeć
If she said "it's Chelsea or me" ... would You miss her?
A mi się wydaje że to belka nadaje się do remontu, lub do wymiany wszystko zależy od zasobnosci portwela, sam teraz mam ten problem tak że szczerze Ci współczuje bo ja w swoim samochodzie omało nie ogłuchłem. Nawet na prostej drodze piszczało przy leciutkich podbiciach koszmar.
Życze szybkiego 100% zdjagnozowania i naprawienia
Życze szybkiego 100% zdjagnozowania i naprawienia
- iveras
- Maniak
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1660813
zdiagnozowane, prawe łożysko ma trochę luzu :/ ale poza tym bardzo w porządku. Od chwili kiedy psiknąłem na ten haczyk WD40 (o którym wspomniałem wyżej), i klepnąłem go ostrzegawczo młotkiem, belka nie piszczy
If she said "it's Chelsea or me" ... would You miss her?
- Kaktus
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Ja bym sprawdzil czy przypadkiem mocowanie baku paliwa, ktore jest takze przymocowane do obejmy na belce, nie powoduje takiego halasu. U mnie nasmarowanie tego preta smarem pomoglo..... bo wlasnie mi tez tak kwiczalo ... najpierw myslalem ze to moze lozyska igielkowe... po ogledzinach wyszlo wlasnie na te mocowanie baku paliwa.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora