![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
kwik kwik :[
witam,
od niedawna jestem posiadaczem peugeota ale juz troszke sie na tym poznalem, z tego co opisujesz to sa to lozyska w belce.
rozmawialem ostatnio z gosciem z specjalistycznym sklepie z czesciami do peugeota i muwil mi ze jak sie dostanie tam troche wody i piasku to po lozyskach. lozyska u mnie ( w legnicy) kosztuja 75 zl ( na jedna strone)
tez musze wymienic bo mi sie jedno rozsypalo i dziwne dzwieki z niego dochodza
pytalem po warsztatach i nikt sie nie chce za to zabrac, wysylaja mnie do wroclawia ze moze tam to zrobi ktos
i tak mysle ze sam bede to robil.
moze ktos dokladnie wie jakie czynnosci trzeba wykonac aby wymienic lozyska w belce ??
od niedawna jestem posiadaczem peugeota ale juz troszke sie na tym poznalem, z tego co opisujesz to sa to lozyska w belce.
rozmawialem ostatnio z gosciem z specjalistycznym sklepie z czesciami do peugeota i muwil mi ze jak sie dostanie tam troche wody i piasku to po lozyskach. lozyska u mnie ( w legnicy) kosztuja 75 zl ( na jedna strone)
tez musze wymienic bo mi sie jedno rozsypalo i dziwne dzwieki z niego dochodza
pytalem po warsztatach i nikt sie nie chce za to zabrac, wysylaja mnie do wroclawia ze moze tam to zrobi ktos
i tak mysle ze sam bede to robil.
moze ktos dokladnie wie jakie czynnosci trzeba wykonac aby wymienic lozyska w belce ??
- iveras
- Maniak
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1660813
Pomyłka! dzisiaj empirycznie sprawdziłem (zdjąłem koło i wlazłem pod auto), że to nie zapas tak piszczy (nonsens
) a taki hak, na który zaczepia sie belke mniej więcej w jej połowie. Podczas zakładania we wrześniu kapke nam przeszkadzał to go młotkiem potraktowaliśmy i, oburzony tym faktem, zaczął piszczeć ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
If she said "it's Chelsea or me" ... would You miss her?
A mi się wydaje że to belka nadaje się do remontu, lub do wymiany wszystko zależy od zasobnosci portwela, sam teraz mam ten problem tak że szczerze Ci współczuje bo ja w swoim samochodzie omało nie ogłuchłem. Nawet na prostej drodze piszczało przy leciutkich podbiciach koszmar.
Życze szybkiego 100% zdjagnozowania i naprawienia
Życze szybkiego 100% zdjagnozowania i naprawienia
- iveras
- Maniak
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1660813
zdiagnozowane, prawe łożysko ma trochę luzu :/ ale poza tym bardzo w porządku. Od chwili kiedy psiknąłem na ten haczyk WD40 (o którym wspomniałem wyżej), i klepnąłem go ostrzegawczo młotkiem, belka nie piszczy ![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
If she said "it's Chelsea or me" ... would You miss her?
- Kaktus
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Ja bym sprawdzil czy przypadkiem mocowanie baku paliwa, ktore jest takze przymocowane do obejmy na belce, nie powoduje takiego halasu. U mnie nasmarowanie tego preta smarem pomoglo..... bo wlasnie mi tez tak kwiczalo ... najpierw myslalem ze to moze lozyska igielkowe... po ogledzinach wyszlo wlasnie na te mocowanie baku paliwa.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora