Peugeot 205 1.4 Green (TU3M)
- allman1
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 CTI 1,9. Pod opieką: 205 XE leżak. Ex. Green. R.I.P. 205 XRD.
- Numer Gadu-gadu: 0
- Login tlen: allman1
Re: Peugeot 205 1.4 Green (TU3M)
Aj cholerka, myślałem że sam zauważysz... wg oryginalnej wklejki na drzwiach ogumienie powinno mieć szerokość 165... Te zimówki które były założone (155) były za cienkie. Fajnie się dzięki temu kręciło kółkiem, ale przyczepność inna...
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: green
To Piotr nie problem; takie oponki gdzieś tu lokalnie dorwałem i jest to jeden z mam nadzieję (oglądając i inspirując się kolekcją kół Józka) kilku setupów oponiarsko-felgowych.allman1 pisze:Aj cholerka, myślałem że sam zauważysz... wg oryginalnej wklejki na drzwiach ogumienie powinno mieć szerokość 165... Te zimówki które były założone (155) były za cienkie. Fajnie się dzięki temu kręciło kółkiem, ale przyczepność inna...
- allman1
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 CTI 1,9. Pod opieką: 205 XE leżak. Ex. Green. R.I.P. 205 XRD.
Jak tam? Żyje jeszcze?
- allman1
- Uzalezniony
Cześć. Coś ciekawego w temacie?
- allman1
- Uzalezniony
Ponawiam pytanie...
- RafGentry
- Moderator
- Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
- Kontakt:
Kim jesteś, skąd przybywasz, czemu zaczynasz od wklejania ogłoszeń i dlaczego nie napisałeś jeszcze powitalnego posta?emerce pisze:Wygląda na to, że auto trafiło na sprzedaż:
https://www.olx.pl/oferta/peugeot-205-1 ... BFlqc.html
Facebook: https://www.facebook.com/Peugeot205Poland
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
- a2legro
- Junior
- Posiadany PUG: XSD 92' / Automatic 1.9 91' / GTI 1.9 89' / GTI 1.9 88' no sunroof
- Numer Gadu-gadu: 5211157
- Kontakt:
Możliwe, że podjadę go zobaczyć z kolegą. Dwie moje sztuki stoją pod jego garażem to sam nabrał chęci na 205.
Szukałem informacji o tym aucie, znalazłem jak widać, stwierdziłem, że w ramach ciągłości historii warto wkleić tę informację.RafGentry pisze:Kim jesteś, skąd przybywasz, czemu zaczynasz od wklejania ogłoszeń i dlaczego nie napisałeś jeszcze powitalnego posta?emerce pisze:Wygląda na to, że auto trafiło na sprzedaż:
https://www.olx.pl/oferta/peugeot-205-1 ... BFlqc.html
- Szymoff
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Green 1.4 `90
Pug trafił w moje ręce, właśnie się poznajemy ale już stwierdziłem że zostanie u mnie na dłużej i zadbam o niego, świetne auto.
Założę dla niego nowy temat gdzie będę na bieżąco informował o pracach, także Green zostaje na forum !
Założę dla niego nowy temat gdzie będę na bieżąco informował o pracach, także Green zostaje na forum !
- allman1
- Uzalezniony
Po co nowy tamat? Kontynuuj ten . Będzie ciągłość.
- a2legro
- Junior
- Posiadany PUG: XSD 92' / Automatic 1.9 91' / GTI 1.9 89' / GTI 1.9 88' no sunroof
- Numer Gadu-gadu: 5211157
- Kontakt:
Już wiem kto mnie uprzedził Szkoda, że pani okazała się niesłowna i gdybym nie napisał w czasie jazdy to bym pocałował klamkę
Mimo wszystko gratuluję zakupu. Wydaje się być dobrym egzemplarzem. Gdybyś sprzedawał pamiętaj o mnie
Mimo wszystko gratuluję zakupu. Wydaje się być dobrym egzemplarzem. Gdybyś sprzedawał pamiętaj o mnie
- Szymoff
- Nowicjusz
Rzeczywiście Allman, lepiej będę kontynuował w tym temacie, będzie więcej historii w jednym miejscu.
Wczoraj Peugeot dostał parę drobiazgów:
Nowy filtr powietrza wylądował na miejscu, poprawiłem mocowanie puszki filtra, teraz jest szczelnie i dobrze zamocowane:
Próbuję znaleźć przyczynę nie zawsze działającego spryskiwacza szyby przedniej, prąd do pompki dochodzi ale nie zawsze, obstawiam że to przez manetkę przy kierownicy, troszkę się wyrobiła pewnie, zastanawiam się żeby ją rozebrać i sprawdzić:
Na koniec Peugeot został umyty, w przyszłości szykuje się odnowa lakieru bo widać że jest dość "szorstki" ale w dobrej kondycji: Na bieżąco będę opisywał prace większe i mniejsze, mam nadzieję że ze zdjęciami będzie co oglądać, Peugeot daje dużo radości z użytkowania więc będę się tym z Wami dzielił
Wczoraj Peugeot dostał parę drobiazgów:
Nowy filtr powietrza wylądował na miejscu, poprawiłem mocowanie puszki filtra, teraz jest szczelnie i dobrze zamocowane:
Próbuję znaleźć przyczynę nie zawsze działającego spryskiwacza szyby przedniej, prąd do pompki dochodzi ale nie zawsze, obstawiam że to przez manetkę przy kierownicy, troszkę się wyrobiła pewnie, zastanawiam się żeby ją rozebrać i sprawdzić:
Na koniec Peugeot został umyty, w przyszłości szykuje się odnowa lakieru bo widać że jest dość "szorstki" ale w dobrej kondycji: Na bieżąco będę opisywał prace większe i mniejsze, mam nadzieję że ze zdjęciami będzie co oglądać, Peugeot daje dużo radości z użytkowania więc będę się tym z Wami dzielił
- Szymoff
- Nowicjusz
Peugeot dostał nowe tablice! Melduje się pod Krakowem.
Auto świetnie jeździ, wszystko działa (spryskiwacze czasami)
W planie odnowa lakieru i jakieś dobre zabezpieczenie w postaci wosku.
Auto świetnie jeździ, wszystko działa (spryskiwacze czasami)
W planie odnowa lakieru i jakieś dobre zabezpieczenie w postaci wosku.
- Szymoff
- Nowicjusz
Prace przy 205 cały czas trwają. W planach miałem wymienienie wszystkich płynów, żeby było łatwiej zbudowałem najazd, teraz Peugeot stoi 50 cm nad ziemią i można wygodnie pod nim pracować. Muszę się teraz zająć wyciekiem (prawdopodobnie że skrzyni biegów) ale cała skrzynia i okolice są zachlapane olejem, także będzie mycie silnika i jeśli się okaże że to skrzynia to czeka mnie wyciąganie skrzyni biegów i jej uszczelnienie. Przy okazji wymiana poduszki za silnikiem (w mocowaniu gdzie przechodzi dłuższa półoś) ponieważ auto przy przyspieszaniu bardzo się kołysze i stuka przy ruszaniu, silnik ma duży luz przód tył.
Taki jest najbliższy plan prac, Green dzielnie jeździ i daje dużo przyjemności z jazdy
Taki jest najbliższy plan prac, Green dzielnie jeździ i daje dużo przyjemności z jazdy